reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Drugie puste jajo płodowe

Hej. Forum obserwuję od prawie roku, w końcu postanowiłam poprosić Was o radę.
W styczniu tego roku pierwsza ciąża - puste jajo płodowe. We wrześniu druga ciąża - poronienie biochemiczne. W grudniu, kilka dni temu diagnoza - trzecia ciąża i drugie puste jajo płodowe.
Lekarz twierdzi, że jeszcze nic nie jest przesądzone, ale chciałam zapytać, czy któraś z Was była w podobnej sytuacji? Jakie badania warto wykonać już teraz, czy może jednak spróbować jeszcze raz? Czy odpowiednią dietą można zwiększyć szanse? :(

reklama
W styczniu tego roku pierwsza ciąża - puste jajo płodowe. We wrześniu druga ciąża - poronienie biochemiczne. W grudniu, kilka dni temu diagnoza - trzecia ciąża i drugie puste jajo płodowe.
Lekarz twierdzi, że jeszcze nic nie jest przesądzone, ale chciałam zapytać, czy któraś z Was była w podobnej sytuacji? Jakie badania warto wykonać już teraz, czy może jednak spróbować jeszcze raz? Czy odpowiednią dietą można zwiększyć szanse? :(
Robiłaś trombofilię i zespół antyfosfolipidowy? Jakie badania robiłaś do tej pory generalnie? :)

Ja po dwóch pustych robiłam trombofilię, immunofenotyp, Kiry, zespół antyfosfolipidowy, kariotyp u mnie i męża, nasienie męża plus kilka innych badań (m.in. hormony, tarczyca, celiakia, wymazy z szyjki, na pewno jakieś jeszcze pominęłam).
Ważne żebyś znalazła lekarza, który odpowiednio poprowadzi leczenie, bo badania możesz zrobić prywatne, a później było mi ciężko znaleźć kogos, kto dobrze mnie poprowadzi.

Jest też na forum temat poronienia nawykowe leczenie immunologiczne - warto przejrzeć:)

Ja po dwóch nieudanych ciążach (puste jajo i biochem) zrobiłam badania w kierunku zespołu antyfosfolipidowego, trombofilii i kariotypy. I to ostatnie okazało się problemem :) Warto znaleźć lekarza, który spojrzy bardziej globalnie na problem, bo pewnie jakiś jest skoro już trzy razy się nie udało. Trzymam kciuki :)

Hej mam to samo :D ! identyko obecnie mam kolejne puste jajo ostatnie usg 8.12.23 - 20mm pęcherzyk ciążowy nie uwidoczniono zarodka ani spiżarki. W poniedziałek ide na kolejne usg - robiłam badania immunologiczne po pierwszym jajku pustym i nic nie wyszło.

Ostatnia edycja:
Do góry