reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

lutowe mamy 2019

na kiedy termin??

• Wszystkich głosujących
    101
Fanka: mysle ze jest wszystko OK :) tak jak napisala Anaa - kazdy dzidzius rosnie w swoim tempie :) U mnie w 8+6 crl wynosilo 2.17 cm i z tego co pamietam podobnie bylo u Eweli, u Anaa i Semi - bobaski mniejsze, a u Karoliny wiekszy. Wiec jakby porownac wielkosc malenstwa Karoliny do Anaa to roznica by wyszla dosyc spora. Dlatego nie martw sie na zapas. Mi teraz lekarz w 10+2 (ten na NFZ) napisal 9/10 tydz. A dziewczyny mialy jasno napisane ze 10 t przy takiej wielkosci maluszka :) Ps. Sorry jak cos pokrecilam z wielkosciami Bobasow - pisze z pamieci ;)

Karolina: Dziekuje bardzo za odpowiedz :)

reklama
Żałuję,ze nie dopytalam jej wczoraj ale w przyszły czwartek dopytam się jaki to w końcu jest ten termin i który konkretnie tydzień. Podejrzewam, ze teraz jakby tak usrednic te wielkości to mniej więcej przełom 7/8 T. Ważne chyba, ze dzidziuś podwoil swoją wielkość w 12 dni więc chyba nie odstaje jakoś :)

Moje sny w ciąży to też jakaś masakra... Nie codziennie, ale jednak często. Są dziwne, po przedzeniu szukam w internetowych sennikach znaczenia i zazwyczaj nie jest ono zadowalające.

Dziś przeszły same siebie.. Uwaga, wiek obecny, ale jednak siędzę w podstawówce na historii, sala z moich wspomnień, rusza mi się ząb, wypada, zaraz wypadają wszystkie pozostałe... Co było dalej, zawijanie ich w chusteczkę, aby jakoś w domu je poskładać, przykleić, zaciśnięte usta i wstyd...

Boję się.. U nas w regionie takie sny "mówią" o jednym.

Pamiętam, że moja przjaciółka też miała dziwne i pokręcone sny w ciąży.
Ja nie szukam objaśnień snów w siennikach bo tam są same negatywne opisy i później człowiek chodzi niepotrzebnie ,,struty,,. Nie czytam też żadnych horoskopów i nie wierzę w przesądy bo to wszystko to jakieś czary mary a tego nie cierpięo_O Ale oczywiście nie mam nic przeciwko jak ktoś to lubi ,każdy lubi coś innego a mi poprostu lepiej się żyje jak nie zaśmiecam sobie głowy tego typu sprawami;)

Ja nie szukam objaśnień snów w siennikach bo tam są same negatywne opisy i później człowiek chodzi niepotrzebnie ,,struty,,. Nie czytam też żadnych horoskopów i nie wierzę w przesądy bo to wszystko to jakieś czary mary a tego nie cierpięo_O Ale oczywiście nie mam nic przeciwko jak ktoś to lubi ,każdy lubi coś innego a mi poprostu lepiej się żyje jak nie zaśmiecam sobie głowy tego typu sprawami;)
Też bym chciała tak umieć Recę jednak swędzą, żeby sprawdzić "bo przecież i tak nie wierzę" a później myślę...

Dziewczyny,

Jak u Was z poziomem leukocytów 2 moczu? U mnie wzrósł. Nic mnie nie boli, czuję się niezmiennie zmęczona ale z tego co widzę to wszystkie tego doświadczamy. Mam wizytę dopiero 25.07. Reszta wyników super. Myślicie że to powód do niepokoju?

My też zdecydowaliśmy się na test z krwii. Miało być Nifty ale poczytam jeszcze o tym Panorama test. Czekam na wizytę za dokładnie tydzień u lekarza żeby upewnić się, który to tydzień. Mam też nadzieję, że wyniki można sprawdzić online, bo nie zdążymy ich odebrać przed wyjazdem do Stanów a nie mogę się doczekać żeby poznać płeć. Mam wrażenie, że wtedy bardzo zmieni się moje nastawienie do osoby, który zamieszkuje mój brzuch ;) wszystko to będzie już bardziej...namacalne ? :D

reklama
My też zdecydowaliśmy się na test z krwii. Miało być Nifty ale poczytam jeszcze o tym Panorama test. Czekam na wizytę za dokładnie tydzień u lekarza żeby upewnić się, który to tydzień. Mam też nadzieję, że wyniki można sprawdzić online, bo nie zdążymy ich odebrać przed wyjazdem do Stanów a nie mogę się doczekać żeby poznać płeć. Mam wrażenie, że wtedy bardzo zmieni się moje nastawienie do osoby, który zamieszkuje mój brzuch ;) wszystko to będzie już bardziej...namacalne ? :D
Ja właśnie umówiłam się na jutro do lekarki u której ten test panorama można wykonać i w cenie mam jutro usg oceniając wiek ciąży, wywiad, pobranie krwii i wynik na email oczywiście odebrać osobiście też można, ale mam tam 50km więc mogłabym się zabić jadąc po wynik [emoji6]. Wizyta na 8 rano wynik do 10dni.

Do góry