reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

lutowe mamy 2019

na kiedy termin??

• Wszystkich głosujących
    101
Dziewczyny czy któraś z was korzysta z opieki lekarskiej w medicover? Zastanawiam się nad tym by chodzić do nich do lekarza po chociażby badania. Pakiet mam wykupiony i nigdy z tego nie korzystałam, a robienie wszystkiego prywatnie kosztuje krocie. Czy np nie robią oni problemu z odpisem wyników? Czy USG ciąży jest na wizycie u ginekologa czy oddzielnie?

Ja korzystam z pakietu chodzę do lekarza tam mam usg i wszystkie badania oprócz genetycznych i prenatalnych na pakiet.

reklama
Dziewczyny, nie nadrobie was, bo jestem w PL. Trzymajcie kciuki jutro ide do lekarza na 11.45! Oby wszystko bylo ok... W UK pierwsze usg mam dopiero na 30.07! Dobrze, ze akurat musialam wyskoczyc na chwile do PL, bo chyba bym umarla z niecierpliwosci i nerwow do tego czasu.

Ja korzystam z pakietu chodzę do lekarza tam mam usg i wszystkie badania oprócz genetycznych i prenatalnych na pakiet.
I to usg i wizyta lekarska za jednym razem? Bo u nas w pracy mówili, że najpierw do lekarza. Potem on wystawia skierowanie. Wyznaczają termin i dopiero do innego specjalisty na usg. Ale tak jak mówię ja nie korzystałam jeszcze do tej pory z ich usług to nie wiem czy to prawda [emoji848]

Powodzenia jutro na wizytach dziewczyny [emoji106][emoji175]

I to usg i wizyta lekarska za jednym razem? Bo u nas w pracy mówili, że najpierw do lekarza. Potem on wystawia skierowanie. Wyznaczają termin i dopiero do innego specjalisty na usg. Ale tak jak mówię ja nie korzystałam jeszcze do tej pory z ich usług to nie wiem czy to prawda [emoji848]

Powodzenia jutro na wizytach dziewczyny [emoji106][emoji175]

Ja też korzystam z Medicover i jak do tej pory wszystko mam w pakiecie (łącznie z testem podwójnym PAPP-a). Ginekolog na każdej wizycie może zrobić USG, bo w gabinecie ma sprzęt, ale słabszej jakości i nie ma za dużo czasu, bo cała wizyta trwa 20 minut, dlatego wystawiają skierowanie na samo USG już na lepszym sprzęcie i z tego co pamiętam wtedy na taką wizytę planowane jest 30 minut.

Hejo.
Ja chodzę prywatnie do lekarza, tzn poprzednią ciąże i tą tak samo będę. Na każdej wizycie mam usg, prenatalne w pakiecie, i wszystkie inne tak samo badania. Płace 150zł za wizytę, + wszystkie wyniki odpłatne ale nie zmieniłambym lekarza na innego. Doktorek z powołania pod telefonem jakby co. Nie wyobrażam sobie chodzić do dwóch lekarzy np.tu badanie a tu usg, jesooo ja bym miała mętlik w głowie jak tęcza.

Hejo.
Ja chodzę prywatnie do lekarza, tzn poprzednią ciąże i tą tak samo będę. Na każdej wizycie mam usg, prenatalne w pakiecie, i wszystkie inne tak samo badania. Płace 150zł za wizytę, + wszystkie wyniki odpłatne ale nie zmieniłambym lekarza na innego. Doktorek z powołania pod telefonem jakby co. Nie wyobrażam sobie chodzić do dwóch lekarzy np.tu badanie a tu usg, jesooo ja bym miała mętlik w głowie jak tęcza.

Ja tez chodze prywatnie od początku i nie zamierzam tego zmieniać. Mój gin jest świetnym lekarzem i ma b.dobry sprzęt, co prawda pierwsza wizyta kosztowała mnie u niego 260 zl wraz z cytologia, no ale trudno wole płacić i wiedzieć na czym stoję. Usg 180 :p dodatkowo mogę go zapytać o wszystko, potrafi wysłuchać i rozmawiać, bardzo pozytywny i konkretny lekarz moim zdaniem.

@julia2s - trzymam kciuki

Za pozostałe dziewczyny wizytujace dziś również trzymam kciuki.

PS. Robiłyście oczywiście tak dla zabawy bo wiadomo że nie można brać tego na poważnie test z sody na płeć? :-D

z sody nie robiłam, ale chiński machnęłam i na włosach i obrączce też machałam. :tak: A co tam, nie zaszkodzi nie ;)

reklama
Hejo.

Ja tez chodze prywatnie. Wizyta 200 w rym usg i tez nawet w niedziele moglalam się z nim skontaktować. Oddzwonił rano i cierpliwie wszystko tłumaczył. Fakt, ze tk tanio nie wychodzi bo na w tym tygodniu co plamilam to wizyta i badania przed i po plus leki wyniosły w sumie 800 zł ale nie zamieniłbym go na żadnego innego lekarza.

Do góry