reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

lutowe mamy 2019

na kiedy termin??

• Wszystkich głosujących
    101
Dziewczyny czy któraś z was korzysta z opieki lekarskiej w medicover? Zastanawiam się nad tym by chodzić do nich do lekarza po chociażby badania. Pakiet mam wykupiony i nigdy z tego nie korzystałam, a robienie wszystkiego prywatnie kosztuje krocie. Czy np nie robią oni problemu z odpisem wyników? Czy USG ciąży jest na wizycie u ginekologa czy oddzielnie?

Ja korzystam z pakietu chodzę do lekarza tam mam usg i wszystkie badania oprócz genetycznych i prenatalnych na pakiet.

reklama
Dziewczyny, nie nadrobie was, bo jestem w PL. Trzymajcie kciuki jutro ide do lekarza na 11.45! Oby wszystko bylo ok... W UK pierwsze usg mam dopiero na 30.07! Dobrze, ze akurat musialam wyskoczyc na chwile do PL, bo chyba bym umarla z niecierpliwosci i nerwow do tego czasu.

Ja korzystam z pakietu chodzę do lekarza tam mam usg i wszystkie badania oprócz genetycznych i prenatalnych na pakiet.
I to usg i wizyta lekarska za jednym razem? Bo u nas w pracy mówili, że najpierw do lekarza. Potem on wystawia skierowanie. Wyznaczają termin i dopiero do innego specjalisty na usg. Ale tak jak mówię ja nie korzystałam jeszcze do tej pory z ich usług to nie wiem czy to prawda [emoji848]

Powodzenia jutro na wizytach dziewczyny [emoji106][emoji175]

I to usg i wizyta lekarska za jednym razem? Bo u nas w pracy mówili, że najpierw do lekarza. Potem on wystawia skierowanie. Wyznaczają termin i dopiero do innego specjalisty na usg. Ale tak jak mówię ja nie korzystałam jeszcze do tej pory z ich usług to nie wiem czy to prawda [emoji848]

Powodzenia jutro na wizytach dziewczyny [emoji106][emoji175]

Ja też korzystam z Medicover i jak do tej pory wszystko mam w pakiecie (łącznie z testem podwójnym PAPP-a). Ginekolog na każdej wizycie może zrobić USG, bo w gabinecie ma sprzęt, ale słabszej jakości i nie ma za dużo czasu, bo cała wizyta trwa 20 minut, dlatego wystawiają skierowanie na samo USG już na lepszym sprzęcie i z tego co pamiętam wtedy na taką wizytę planowane jest 30 minut.

Hejo.
Ja chodzę prywatnie do lekarza, tzn poprzednią ciąże i tą tak samo będę. Na każdej wizycie mam usg, prenatalne w pakiecie, i wszystkie inne tak samo badania. Płace 150zł za wizytę, + wszystkie wyniki odpłatne ale nie zmieniłambym lekarza na innego. Doktorek z powołania pod telefonem jakby co. Nie wyobrażam sobie chodzić do dwóch lekarzy np.tu badanie a tu usg, jesooo ja bym miała mętlik w głowie jak tęcza.

Hejo.
Ja chodzę prywatnie do lekarza, tzn poprzednią ciąże i tą tak samo będę. Na każdej wizycie mam usg, prenatalne w pakiecie, i wszystkie inne tak samo badania. Płace 150zł za wizytę, + wszystkie wyniki odpłatne ale nie zmieniłambym lekarza na innego. Doktorek z powołania pod telefonem jakby co. Nie wyobrażam sobie chodzić do dwóch lekarzy np.tu badanie a tu usg, jesooo ja bym miała mętlik w głowie jak tęcza.

Ja tez chodze prywatnie od początku i nie zamierzam tego zmieniać. Mój gin jest świetnym lekarzem i ma b.dobry sprzęt, co prawda pierwsza wizyta kosztowała mnie u niego 260 zl wraz z cytologia, no ale trudno wole płacić i wiedzieć na czym stoję. Usg 180 :p dodatkowo mogę go zapytać o wszystko, potrafi wysłuchać i rozmawiać, bardzo pozytywny i konkretny lekarz moim zdaniem.

@julia2s - trzymam kciuki

Za pozostałe dziewczyny wizytujace dziś również trzymam kciuki.

PS. Robiłyście oczywiście tak dla zabawy bo wiadomo że nie można brać tego na poważnie test z sody na płeć? :-D

z sody nie robiłam, ale chiński machnęłam i na włosach i obrączce też machałam. :tak: A co tam, nie zaszkodzi nie ;)

reklama
Hejo.

Ja tez chodze prywatnie. Wizyta 200 w rym usg i tez nawet w niedziele moglalam się z nim skontaktować. Oddzwonił rano i cierpliwie wszystko tłumaczył. Fakt, ze tk tanio nie wychodzi bo na w tym tygodniu co plamilam to wizyta i badania przed i po plus leki wyniosły w sumie 800 zł ale nie zamieniłbym go na żadnego innego lekarza.

Do góry