reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

lutowe mamy 2019

na kiedy termin??

• Wszystkich głosujących
    101
reklama
@ForgetMeeNot - z sody to bierzesz łyżeczkę lub dwie sody i zalewasz porannym moczem. Jak buzuje mocno to chłopak jak kilka bąbelkow lub w ogóle to dziewczyna.

Chiński to sprawdzasz miesiąc poczęcia i Twój wiek zapłodnienia - jak wpiszesz kalendarz chiński na płeć to Ci wyskoczy.

A z obrączka to wiadomo - wieszasz na nitce o rączkę nad brzuchem i jak kręci się w kółko to chłopiec a jak wahadłowo to dziewcxynka

@gaya11 - i co Ci wyszło?

Hejo.
Ja chodzę prywatnie do lekarza, tzn poprzednią ciąże i tą tak samo będę. Na każdej wizycie mam usg, prenatalne w pakiecie, i wszystkie inne tak samo badania. Płace 150zł za wizytę, + wszystkie wyniki odpłatne ale nie zmieniłambym lekarza na innego. Doktorek z powołania pod telefonem jakby co. Nie wyobrażam sobie chodzić do dwóch lekarzy np.tu badanie a tu usg, jesooo ja bym miała mętlik w głowie jak tęcza.
Wszystko zależy [emoji5] mój lekarz jest drogi. Tak naprawdę ja od samego początku wszystko robię prywatnie. Na NFZ nie ma opcji by chodzić i by wyniki były robione za free. Zbyt duży czas oczekiwania do ginekologa. Ale z medicover chętnie skorzystam bo i tak mam to opłacane. Teraz na wizytę pakiet badań miał kosztować 350zł [emoji58] jeżeli zrobią mi go w medicover to super. Kasa będzie choćby do nifty.

Cześć dziewczyny. Mogę do Was dołączyć? Wg. kalkulatora termin porodu wypada u mnie na 2 marca, jednak ze względu na fakt cesarki z pewnością będzie raczej około połowy lutego.

Tak w skrócie o mnie. Staraliśmy się 8 miesięcy. To moja 3 ciąża, nie licząc wczesnego poronienia, które miało miejsce w lutym tego roku. Gdyby nie fakt, że cykle miałam monitorowane i badania wykonywane z zegarkiem w ręku nawet bym o tym fakcie nie wiedziała - myślałabym, że po prostu spóźnia mi się okres. Jednak beta nie kłamała- ciążą była ale coś poszło nie tak i zaczęła spadać- był to 4tc. Syn ma 13 lat, Córcia 13 miesięcy.

Na chwilę obecną wszystko wydaje się być w porządku. Beta wykonywana w 23dc (cykle mam 25dniowe) wynosiła 27.150mIU/ml, w 24dc wynosiła 51,890mIU/ml, w 25dc wynosiła 86,850mIU/ml. Przed wczoraj czyli 37 dnień od OM beta 7552mIU/ml. Wczoraj beta powtarzana po 24h - 11 476. Jeszcze zrobię dzisiaj dla pewności to będzie po 48h.

Wizytę mam już umówioną na 12 lipca (mam nadzieję, że usłyszę wtedy serduszko- będzie to 6t5d)

Cześć dziewczyny. Mogę do Was dołączyć? Wg. kalkulatora termin porodu wypada u mnie na 2 marca, jednak ze względu na fakt cesarki z pewnością będzie raczej około połowy lutego.

Tak w skrócie o mnie. Staraliśmy się 8 miesięcy. To moja 3 ciąża, nie licząc wczesnego poronienia, które miało miejsce w lutym tego roku. Gdyby nie fakt, że cykle miałam monitorowane i badania wykonywane z zegarkiem w ręku nawet bym o tym fakcie nie wiedziała - myślałabym, że po prostu spóźnia mi się okres. Jednak beta nie kłamała- ciążą była ale coś poszło nie tak i zaczęła spadać- był to 4tc. Syn ma 13 lat, Córcia 13 miesięcy.

Na chwilę obecną wszystko wydaje się być w porządku. Beta wykonywana w 23dc (cykle mam 25dniowe) wynosiła 27.150mIU/ml, w 24dc wynosiła 51,890mIU/ml, w 25dc wynosiła 86,850mIU/ml. Przed wczoraj czyli 37 dnień od OM beta 7552mIU/ml. Wczoraj beta powtarzana po 24h - 11 476. Jeszcze zrobię dzisiaj dla pewności to będzie po 48h.

Wizytę mam już umówioną na 12 lipca (mam nadzieję, że usłyszę wtedy serduszko- będzie to 6t5d)

Cześć :) spokojnej i zdrowej ciąży Ci życzę. A beta pięknie przyrasta.

Tez z chęcią się dowiem :p bo nie słyszałam :p
napisałam wyżej :)

Ja już wszystkie 3 robiłam i nie chce być inaczej wszystko wskazuje na dziewczynkę :) - ale i ja nawet mam przeczucia na dziewczynkę i będę zaskoczona gdy będzie chłopak.
Ale powiem Wam, że wszystkie te "przesądy" to trochę ni jak się mają bo niby wszystkie objawy w pierwszej ciąży mogły wskazywać, że dziewczynka (np. ochota na coś, rośnięcie włosów na nogach, etc) a ja od samego początku wiedziałam, że będzie chłopak :D

Witaj [emoji257]gratuluję i spokojnej ciąży kochana [emoji16]

reklama
napisałam wyżej :)

Ja już wszystkie 3 robiłam i nie chce być inaczej wszystko wskazuje na dziewczynkę :) - ale i ja nawet mam przeczucia na dziewczynkę i będę zaskoczona gdy będzie chłopak.
Ale powiem Wam, że wszystkie te "przesądy" to trochę ni jak się mają bo niby wszystkie objawy w pierwszej ciąży mogły wskazywać, że dziewczynka (np. ochota na coś, rośnięcie włosów na nogach, etc) a ja od samego początku wiedziałam, że będzie chłopak :D
Hehe no ja też robiłam oprócz sody-to se dzisiaj zakupię - i wyszła dziewczynka za każdym razem, oj jakbym chciała bo mam 3 synów. Ale Wam powiem,że ja tak nawet czuję jakoś podświadomie girls- bo ta ciaża jest zupełnie inna od pozostałych, zero objawów - cycki urosły i zaparcia i to wsio z objawów.

Do góry