reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

lutowe mamy 2019

na kiedy termin??

• Wszystkich głosujących
    101
reklama
@ForgetMeeNot - z sody to bierzesz łyżeczkę lub dwie sody i zalewasz porannym moczem. Jak buzuje mocno to chłopak jak kilka bąbelkow lub w ogóle to dziewczyna.

Chiński to sprawdzasz miesiąc poczęcia i Twój wiek zapłodnienia - jak wpiszesz kalendarz chiński na płeć to Ci wyskoczy.

A z obrączka to wiadomo - wieszasz na nitce o rączkę nad brzuchem i jak kręci się w kółko to chłopiec a jak wahadłowo to dziewcxynka

@gaya11 - i co Ci wyszło?

Hejo.
Ja chodzę prywatnie do lekarza, tzn poprzednią ciąże i tą tak samo będę. Na każdej wizycie mam usg, prenatalne w pakiecie, i wszystkie inne tak samo badania. Płace 150zł za wizytę, + wszystkie wyniki odpłatne ale nie zmieniłambym lekarza na innego. Doktorek z powołania pod telefonem jakby co. Nie wyobrażam sobie chodzić do dwóch lekarzy np.tu badanie a tu usg, jesooo ja bym miała mętlik w głowie jak tęcza.
Wszystko zależy [emoji5] mój lekarz jest drogi. Tak naprawdę ja od samego początku wszystko robię prywatnie. Na NFZ nie ma opcji by chodzić i by wyniki były robione za free. Zbyt duży czas oczekiwania do ginekologa. Ale z medicover chętnie skorzystam bo i tak mam to opłacane. Teraz na wizytę pakiet badań miał kosztować 350zł [emoji58] jeżeli zrobią mi go w medicover to super. Kasa będzie choćby do nifty.

Cześć dziewczyny. Mogę do Was dołączyć? Wg. kalkulatora termin porodu wypada u mnie na 2 marca, jednak ze względu na fakt cesarki z pewnością będzie raczej około połowy lutego.

Tak w skrócie o mnie. Staraliśmy się 8 miesięcy. To moja 3 ciąża, nie licząc wczesnego poronienia, które miało miejsce w lutym tego roku. Gdyby nie fakt, że cykle miałam monitorowane i badania wykonywane z zegarkiem w ręku nawet bym o tym fakcie nie wiedziała - myślałabym, że po prostu spóźnia mi się okres. Jednak beta nie kłamała- ciążą była ale coś poszło nie tak i zaczęła spadać- był to 4tc. Syn ma 13 lat, Córcia 13 miesięcy.

Na chwilę obecną wszystko wydaje się być w porządku. Beta wykonywana w 23dc (cykle mam 25dniowe) wynosiła 27.150mIU/ml, w 24dc wynosiła 51,890mIU/ml, w 25dc wynosiła 86,850mIU/ml. Przed wczoraj czyli 37 dnień od OM beta 7552mIU/ml. Wczoraj beta powtarzana po 24h - 11 476. Jeszcze zrobię dzisiaj dla pewności to będzie po 48h.

Wizytę mam już umówioną na 12 lipca (mam nadzieję, że usłyszę wtedy serduszko- będzie to 6t5d)

Cześć dziewczyny. Mogę do Was dołączyć? Wg. kalkulatora termin porodu wypada u mnie na 2 marca, jednak ze względu na fakt cesarki z pewnością będzie raczej około połowy lutego.

Tak w skrócie o mnie. Staraliśmy się 8 miesięcy. To moja 3 ciąża, nie licząc wczesnego poronienia, które miało miejsce w lutym tego roku. Gdyby nie fakt, że cykle miałam monitorowane i badania wykonywane z zegarkiem w ręku nawet bym o tym fakcie nie wiedziała - myślałabym, że po prostu spóźnia mi się okres. Jednak beta nie kłamała- ciążą była ale coś poszło nie tak i zaczęła spadać- był to 4tc. Syn ma 13 lat, Córcia 13 miesięcy.

Na chwilę obecną wszystko wydaje się być w porządku. Beta wykonywana w 23dc (cykle mam 25dniowe) wynosiła 27.150mIU/ml, w 24dc wynosiła 51,890mIU/ml, w 25dc wynosiła 86,850mIU/ml. Przed wczoraj czyli 37 dnień od OM beta 7552mIU/ml. Wczoraj beta powtarzana po 24h - 11 476. Jeszcze zrobię dzisiaj dla pewności to będzie po 48h.

Wizytę mam już umówioną na 12 lipca (mam nadzieję, że usłyszę wtedy serduszko- będzie to 6t5d)

Cześć :) spokojnej i zdrowej ciąży Ci życzę. A beta pięknie przyrasta.

Tez z chęcią się dowiem :p bo nie słyszałam :p
napisałam wyżej :)

Ja już wszystkie 3 robiłam i nie chce być inaczej wszystko wskazuje na dziewczynkę :) - ale i ja nawet mam przeczucia na dziewczynkę i będę zaskoczona gdy będzie chłopak.
Ale powiem Wam, że wszystkie te "przesądy" to trochę ni jak się mają bo niby wszystkie objawy w pierwszej ciąży mogły wskazywać, że dziewczynka (np. ochota na coś, rośnięcie włosów na nogach, etc) a ja od samego początku wiedziałam, że będzie chłopak :D

Witaj [emoji257]gratuluję i spokojnej ciąży kochana [emoji16]

reklama
napisałam wyżej :)

Ja już wszystkie 3 robiłam i nie chce być inaczej wszystko wskazuje na dziewczynkę :) - ale i ja nawet mam przeczucia na dziewczynkę i będę zaskoczona gdy będzie chłopak.
Ale powiem Wam, że wszystkie te "przesądy" to trochę ni jak się mają bo niby wszystkie objawy w pierwszej ciąży mogły wskazywać, że dziewczynka (np. ochota na coś, rośnięcie włosów na nogach, etc) a ja od samego początku wiedziałam, że będzie chłopak :D
Hehe no ja też robiłam oprócz sody-to se dzisiaj zakupię - i wyszła dziewczynka za każdym razem, oj jakbym chciała bo mam 3 synów. Ale Wam powiem,że ja tak nawet czuję jakoś podświadomie girls- bo ta ciaża jest zupełnie inna od pozostałych, zero objawów - cycki urosły i zaparcia i to wsio z objawów.

Do góry