reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

lutowe mamy 2019

na kiedy termin??

• Wszystkich głosujących
    101
2jcuj3q.jpg

Ja już po wizycie. Dzięki za kciuki. Maluszek 2,25 , tętno 183

Ale extra [emoji846] i jeszcze zdjęcie 3D [emoji846] super

reklama
Ja juz po wszystkim o 19 wypadlo ze mnie prawie wszystko czekam na zabieg zachwile maja mnie zabrac powiem wam ze nie bylo tak zle lekki bol brzucha i tyle nawet leki nie byly potrzebne

@KasiaKaty lekarz przy pierwszej wizycie mnie straszył, że przy tak dużej liczbie nie prawidłowych plemników jak u mojego męża jest duże ryzyko nieprawidlowości. I ciąża może sie nie rozwijać , zarodek może być uszkodzony itd. Nie dopytywałam na ostatniej wizycie czy to byłby tak, że np wtedy jest tak że organizm ciążę usunie sam i nie dopouści do rozwoju czy może mogą być z tego wady u dziecka. Teraz dopyam bo czytając internety to zgłupiałam. I wtedy podejmę decyzję co do nifty.

Śliczne maluszki dziewczyny. Bardzo się cieszę, że u was wszystko ok [emoji6][emoji173]

@Baffi26 przytulam mocno [emoji173]

@KasiaKaty lekarz przy pierwszej wizycie mnie straszył, że przy tak dużej liczbie nie prawidłowych plemników jak u mojego męża jest duże ryzyko nieprawidlowości. I ciąża może sie nie rozwijać , zarodek może być uszkodzony itd. Nie dopytywałam na ostatniej wizycie czy to byłby tak, że np wtedy jest tak że organizm ciążę usunie sam i nie dopouści do rozwoju czy może mogą być z tego wady u dziecka. Teraz dopyam bo czytając internety to zgłupiałam. I wtedy podejmę decyzję co do nifty.

Śliczne maluszki dziewczyny. Bardzo się cieszę, że u was wszystko ok [emoji6][emoji173]

@Bafi26 przytulam mocno [emoji173]
@karolina921 acha no niby podaja, ze
IVF jest podstawa do badania, rozumiem, ze zaszliscie naturalnie? :) ale wraz jakosc plemnikow moze byc podstawa do badania...ciekawe co Twoj lekarz na to...z drugiej strony mloda jestes I wszystkie dzieci zdrowe :)

@karolina921 acha no niby podaja, ze
IVF jest podstawa do badania, rozumiem, ze zaszliscie naturalnie? :) ale wraz jakosc plemnikow moze byc podstawa do badania...ciekawe co Twoj lekarz na to...z drugiej strony mloda jestes I wszystkie dzieci zdrowe :)

Tym razem udało się jakimś cudem naturalnie :) poprzednie IVF było z wyselekcjonowanym plemnikiem by szansa na zapłodnienie i utrzymanie prawidłowej ciąży była większa.
No ale decyzję podejmę po dokladniejszej rozmowie z lekarzem być może wystarczy zrobić samo USG a tfu tfu w przypadku nieprawidłowości dopiero poszerzyć diagnostykę

reklama
Dziewczyny czy któraś z was korzysta z opieki lekarskiej w medicover? Zastanawiam się nad tym by chodzić do nich do lekarza po chociażby badania. Pakiet mam wykupiony i nigdy z tego nie korzystałam, a robienie wszystkiego prywatnie kosztuje krocie. Czy np nie robią oni problemu z odpisem wyników? Czy USG ciąży jest na wizycie u ginekologa czy oddzielnie?

Do góry