reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

lutowe mamy 2019

na kiedy termin??

• Wszystkich głosujących
    101
A z mojego usg jaka płec wychodzi?

Załączniki

• 0B64145B-B579-4C4C-A9B4-C962D42ABD3D.png
    0B64145B-B579-4C4C-A9B4-C962D42ABD3D.png
    412 KB · Wyświetleń: 97
reklama
Hej dziewczyny :)

Witam wszystkie mamusie, ktore dopiero co dołączyly :)

@EmiliaS tak moj Dominik w year one :) 6 lat skonczy w sierpniu takze ledwie sie zalapalismy ;)

Ja mam tak, ze mam kilka dni mdlosci, potem kilka dni lepszych I tak w kółko, zreszta w pierwszym trymestrze te wszystkie objawy o niczym tak naprawde nie swiadcza, tzn nie da sie na ich podstawie albo ich braku stwierdzic jak sie ciaza rozwija, tylko usg :)

U nas bedzie dziewczynka Ania Emma :)

Zycze wszystkim milego dnia

Aha a co do teorii płci ze zdjeciami skanow to niestety powalam ;) znalazlam zdjecia D z 6 I 8 tyg I dziewczynka jak byk.. ;)
Takze czekamy z plcia na polowkowe dziewczyny :)
20180629_095822.jpg
20180629_095802.jpg

Załączniki

• 20180629_095822.jpg
    20180629_095822.jpg
    64,5 KB · Wyświetleń: 322
  • 20180629_095802.jpg
    20180629_095802.jpg
    70,3 KB · Wyświetleń: 327
Jutro tez pracujesz?? :( O nie, a masz za to jakis dzien wolny w tygodniu? I zdradz w takim razie imie dla dziewczyny ;)
Tak, mogę sobie odebrać w ciągu miesiąca wolny dzień na tygodniu za sobotę. Ma to swoje plusy ale jedynie wolna niedziele to trochę mało :)
Jeśli chodzi o imię dla dziewczynki to nie jesteśmy zdecydowani ale podoba nam się Maja oraz Kaja :)

Kurczę czy któraś z Was nie ma mdłości tak jak ja? Bo wydaje mi się,że tylko ja nie mam. To znaczy ja mam wstręt do jedzenia co można podciągnąć lekko pod mdłości a co wcześniej było niespotykane,bo uwielbiam jeść ;) Ja też modlę się żeby tylko było zdrowe ale jak bym musiała wybierać to chyba chciałabym chłopaka :)
Mozesz sie tylko cieszyć ze nie masz mdlosci. Nic przyjemnego. Ja pierwsza ciąża super tylko jeden raz wieczorem mnie zmulilo a tak caly czas sie czulam jakbym w ciazy nie byla. Dopiero pod koniec zle sie czulam bo przytylam prawie 30 kg i bylo mi ciezko. Ale ogolnie super. Chodzilam tylko i mowilam ze jakie mdlosci, zle samopoczucie o co z tym chodzi :-) nie wierzylam ze mozna cos takiego miec....a tu prosze druga ciaza i wszystko inaczej. Od samego poczatku mdlosci od rana do nocy masakra jakas i caly czas sie utrzymuja i mam juz dosc. Takze ciesz sie z tego stanu niech trwa jak najdluzej.

Kurczę czy któraś z Was nie ma mdłości tak jak ja? Bo wydaje mi się,że tylko ja nie mam. To znaczy ja mam wstręt do jedzenia co można podciągnąć lekko pod mdłości a co wcześniej było niespotykane,bo uwielbiam jeść ;) Ja też modlę się żeby tylko było zdrowe ale jak bym musiała wybierać to chyba chciałabym chłopaka :)
Nie narzekaj Kochana:) :) ja nie miałam w ogóle mdłości, zaczęły mi się w ubiegłą niedzielę i mimo, że nie wymiotuję to wolałabym ich nie mieć. Wczoraj miałam spokój, ale dzisiaj ledwo do pracy wyszłam, teraz trochę lepiej, ale w środę np. mialam długą umowę w kancelarii i gdyby nie woda to chyba padłabym tam na miejscu...

Hej hej A ja mam taką senność że po 20 już śpię i wstaje o 7 i bym dalej spała.

Ja bym chciała drugą corcie. Zuzia jest najlepsza rzeczą jaką mi się w życiu przydarzyła. I ma bardzo chłopięce hobby jeździ na motorze :)

Co do imienia to Iga albo Jaś;)

Ale dziewczyny dużo piszecie ;)

Witam wszystkie nowe ciężarówki :)

Mnie zaczęły od paru dni mdłości łapać po południu. Wczoraj trzymało mnie chyba że 3 godziny i bałam się zrobić jakikolwiek szybszy ruch, żeby nie zwymiotowac ;) na szczęście samo przeszło.

Ja kompletnie nie mam pomysłu na imię dla chłopca. Dla dziewczynki podoba mi się Zosia, ale mężowi nie to pewnie będziemy jeszcze myśleć ;)

@Fanka Kadry tak jak dziewczyny piszą nie narzekaj na brak mdłości [emoji6] ja dziś od rana przytulam kibelek i niestety wolałabym tego nie doświadczać. Uciążliwe to i przeszkadza w normalnym funkcjonowaniu. Miłego dnia!

reklama
Kompletnie nie umiem wyczytywać płci z tych usg, dlatego wybaczcie - nie pomogę.

Jagódka, została nam propozycja z poprzedniej ciąży.
Julek, jeśli chłopiec.

Do góry