reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

lutowe mamy 2019

na kiedy termin??

• Wszystkich głosujących
    101
Mnie to w zasadzie obojętne co będzie. Bardzo chciałam mieć synka i mam. A teraz to już nie wiem sama. Z jednej strony drugi chłopak byłoby fajnie i taniej bo mam sporo rzeczy po synu. ;-) Ale z drugiej chłopak trochę by był "konkurencją" dla mojego syna. Dziewczynka to takie status quo - najwspanialszy chłopak świata i najwspanialsza dziewczynka świata. ;-) A ubierać i tak będę pewnie na chłopczycę, bo różu nie znoszę. ;-)
A z drugiej strony to my kobiety mamy z zasady trudniej w życiu, to może lepiej chłopak... O i takie rozkminki mój ciążowy mózg produkuje. [emoji23] [emoji23] [emoji23]

reklama
Ja tez oczywiscie mam nadzieje, ze zdrowe, ale chyba chcialabym drugiego chlopaka. Szymek ma juz 6 lat wiec raczej nie beda dla siebie juz konkurencja, a w przyszlosci mysle, ze byloby im sie latwiej dogadywac. Ja mam siostre 6.5 roku starsza odemnie i jestesmy najlepszymi przyjaciolkami teraz w doroslym zyciu.
Ale jesli bedzie dziewczynka to tez bede bardzo szczesliwa.

Macie juz jakies pomysly na ewentualne imiona??

U nas Maks i Zoja zostaly po ostatniej ciazy i nadal sa moimi faworytami :)

Milego dnia dziolchy, jak ja sie ciesze, ze to juz PIoatek i dzisiaj o 15.00 zacznie mi sie weekend :)

Ja tez oczywiscie mam nadzieje, ze zdrowe, ale chyba chcialabym drugiego chlopaka. Szymek ma juz 6 lat wiec raczej nie beda dla siebie juz konkurencja, a w przyszlosci mysle, ze byloby im sie latwiej dogadywac. Ja mam siostre 6.5 roku starsza odemnie i jestesmy najlepszymi przyjaciolkami teraz w doroslym zyciu.
Ale jesli bedzie dziewczynka to tez bede bardzo szczesliwa.

Macie juz jakies pomysly na ewentualne imiona??

U nas Maks i Zoja zostaly po ostatniej ciazy i nadal sa moimi faworytami :)

Milego dnia dziolchy, jak ja sie ciesze, ze to juz PIoatek i dzisiaj o 15.00 zacznie mi sie weekend :)

Ja kompletnie nie mam koncepcji na imię dla chłopaka. I w sumie to chyba nie ma dla mnie znaczenia czy chłopak czy dziewczynka. Oby było zdrowe [emoji846][emoji846]
Jak Ci fajnie. Ja dziś do 17 i jutro pracuje od 9 do 14 [emoji30]

Ja kompletnie nie mam koncepcji na imię dla chłopaka. I w sumie to chyba nie ma dla mnie znaczenia czy chłopak czy dziewczynka. Oby było zdrowe [emoji846][emoji846]
Jak Ci fajnie. Ja dziś do 17 i jutro pracuje od 9 do 14 [emoji30]

Jutro tez pracujesz?? :( O nie, a masz za to jakis dzien wolny w tygodniu? I zdradz w takim razie imie dla dziewczyny ;)

Czesc kobietki. Ja w pierwszej ciąży w ogole nie mialam przeczucia co bedzie. Dopiero po 20 tyg wyszlo ze dziewczynka. Teraz mam podobnie z tym ze jak tylko zobaczylam dwie kreski pomyslalam chlopak. Ale od tego czasu mam mieszane uczucia i w sumie nie zastanawiam sie nad tym. Z imieniem bedzie najgorzej bo nie mam takiego ktore bardzo mi sie podoba. Przy corce wybral maz i mi sie spodobalo wiec teraz pewnie bedzie tak samo :-) milego dnia

Hej, dziewczyny ciągle muszę nadrabiać czytanie postów i nigdy nie mogę nadążyć by być na bieżąco. Jestem już mama 2 letniej córeczki. Poprzednia ciąża przebiegała całkiem inaczej, miałam mnóstwo objawów ciazowych...mdlosci itp. Tym razem nic oprócz senności, która wywołuje pewnie duphaston. Troche się martwie z powodu krwiaka wykrytego w 6 tygodniu ciąży, teraz już prawie 9 tydzień i z niecierpliwością czekam na kolejną wizytę, by móc się dowiedzieć czy wszystko jest dobrze i co z tym krwiakiem... pozdrawiam Was wszystkie i mam nadzieję, że już tylko dobre wieści będą pojawiały się na forum.

Dzień dobry i już mamy piątek. Nadaje jeszcze z łóżka bo od rana wymiotuje [emoji30]
Co do imion to dla chłopca nie mam żadnego. Dla dziewczynki chyba Anastazja. Miłego dnia i kciuki za wizyty [emoji6]

Kurczę czy któraś z Was nie ma mdłości tak jak ja? Bo wydaje mi się,że tylko ja nie mam. To znaczy ja mam wstręt do jedzenia co można podciągnąć lekko pod mdłości a co wcześniej było niespotykane,bo uwielbiam jeść ;) Ja też modlę się żeby tylko było zdrowe ale jak bym musiała wybierać to chyba chciałabym chłopaka :)

reklama
Do góry