reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2017

reklama
A ja znowu nie wiem jak u mnie szyjka eyglada i juz sie pewnie do porodu nie dowiem :( wczoraj mialam liste pytan ale jakos tak wyszlo ze przyszedl lekarz nie mogli zbadac lozyska zamieszanie i wyszlam z niczym tzn ze zdjeciami mojego gniewka :) haha
Szkoda ze ja nie znalazlam polskiego lekarza to moze tez by mnie badal na kazej wizycie a tak to tylko bylam badana na pierwszej i pozniej jak powiedzialam ze chyba mam infekcje a tak to w ogole nie zagladaja... Na usg to tez przy zgaszonym swietle mam usg ginekologiczne wiec w sumie tez nikt nie zaglada czy wszystko ok... No i dowiedzialam sie ze porod odbiera lekarz nie ze szpitala tylko ten do ktorego chodze na wizyty wiec ciekawa jestem kto to bedzie u mnie bo chodze na zmiane do 2 lekarek ;)

Sojna pisałaś kiedy o grze z Sherlokiem Holmsem. Fajna jest? Trudna? I o co tam chodzi w ogole?

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

Bardzo fajna :D ja grałam w Crime & punishment ale teraz jest nowa, na którą już się czaje :D the devil's daughter :) ta pierwsza jest średnio trudna, jest kilka spraw do rozwiązania a Ty grasz jako Sherlock oczywiście :D

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

A ja znowu nie wiem jak u mnie szyjka eyglada i juz sie pewnie do porodu nie dowiem :( wczoraj mialam liste pytan ale jakos tak wyszlo ze przyszedl lekarz nie mogli zbadac lozyska zamieszanie i wyszlam z niczym tzn ze zdjeciami mojego gniewka :) haha
Szkoda ze ja nie znalazlam polskiego lekarza to moze tez by mnie badal na kazej wizycie a tak to tylko bylam badana na pierwszej i pozniej jak powiedzialam ze chyba mam infekcje a tak to w ogole nie zagladaja... Na usg to tez przy zgaszonym swietle mam usg ginekologiczne wiec w sumie tez nikt nie zaglada czy wszystko ok... No i dowiedzialam sie ze porod odbiera lekarz nie ze szpitala tylko ten do ktorego chodze na wizyty wiec ciekawa jestem kto to bedzie u mnie bo chodze na zmiane do 2 lekarek ;)
To i tak dużo wiesz ze jedna z dwóch lekarek. U mnie poród odbiera położna ze szpitala a ze żadnej nie wybralam to pojęcia nie mam jaka bedzie. Jak bylam w szpitalu w 27 tc to już podobno nie było szans wybrac. Ale mi to wszystko jedno :)

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

Moja lekarka bada mnie co wizyte ale zawsze tylko mowi, ze jest ok, ze szyjka trzyma ladnie i bez szczegolow. Raz tylko mi mierzyla i byla wtedy 2,9 ale to bylo juz chyba z dwa miesiace temu. Nastepna wizyte mam 9 stycznia.

Wczoraj mialam straszna zgage. Meczyla mnie caly dzien i pol nocy. Zasnelam dopiero przed czwarta. Nic nie pomagalo. Dopiero jak zwymiotowalam dwa razy to troche lepiej sie zrobilo. Za to obudzilam sie ze strasznym bolem gardla i dzis bardzo slaba jestem.. Mam nadzieje ze do Swiat przejdzie..

Napisane na LG-D290 w aplikacji Forum BabyBoom

Moja lekarka bada mnie co wizyte ale zawsze tylko mowi, ze jest ok, ze szyjka trzyma ladnie i bez szczegolow. Raz tylko mi mierzyla i byla wtedy 2,9 ale to bylo juz chyba z dwa miesiace temu. Nastepna wizyte mam 9 stycznia.

Wczoraj mialam straszna zgage. Meczyla mnie caly dzien i pol nocy. Zasnelam dopiero przed czwarta. Nic nie pomagalo. Dopiero jak zwymiotowalam dwa razy to troche lepiej sie zrobilo. Za to obudzilam sie ze strasznym bolem gardla i dzis bardzo slaba jestem.. Mam nadzieje ze do Swiat przejdzie..

Napisane na LG-D290 w aplikacji Forum BabyBoom

Drusia możemy sobie przybic 5! I ze zgagą i z bólem gardła i z osłabieniem...

Jutro wizyta, więc coś czuję, że dostanę bęcki od gina za to, że doprowadzilam się do takiego choróbska :(
My dzis 35t:) ciekawe ile ten mój grubas waży :D

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Drusia polecam gaviscon w mleczku - to najmocniejszy środek jaki znam na zgagę - z tych bez recepty. Jak już nic nie pomaga to sięgam p niego i czuję ulgę.
W domu pachnie mi murzynkiem, mam nadzieję, że nie wyjdzie zakalec, bo pierwszy raz robię;)
Ellie to wiesz sporo, bo ja idę do szpitala i nie wiem ani na kogo trafie lekarzy, ani z położnych. Właściwie lekarza to i tak w sumie rodząca nie potrzebuje, u nas tylko przy przyjęciu i na koniec porodu się widzi lekarza jeśli wszystko przebiega dobrze.

Do góry