reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2017

Ja wlasnie wyszlam z wizyty. Nastepna za trzy tyg a pozniej juz co dwa. Wszystko dobrze, tylko szybkie badanie bylo i mierzenie tetna. Tylko zelazo musze zwiekszyc dawke z jednej do dwoch tebletek bo hemoglobina nadal spada wiec pewnie mdlosci sie nasila.. Na nastepnej wizycie pobieranie gbs i juz z gorki :-)

Napisane na LG-D290 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Monsku czy twój dzidziuś będzie spał w baby boxie? :)

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

Chyba nie, przy pierwszym dziecku dostalam to pudelko z wyprawka,ale teraz nie zamawialam, bo mam wszystkie ciuchy itp, wiec dostalam rownowaznosc pieniezna. A co, widzialas gdzies artykul o tym?

My bylismy na wizycie dzis, hemoglobina podskoczyla ze 100 na 124, coz trzeba przyznac, ze zaczelo rosnac dopiero od momentu, gdy zaczelam jesc mieso (ehhhh). Poza tym polozna jak mi macala dziecko, tak ucisnela przy kosciach lonowych, ze prawie zemdlalam z bolu, serio! Tepy bol przez conajmniej 5 min, plakalam i slabo mi bylo. Ona nei wiedziala o co chodzi, maz az sie wystraszyl.. podobno to byl jakis punkt bolu od rozpychania sie dzidziusia czy cos, ona sama nie wiedziala.. i dostalam ochrzan, ze tyle przytylam (14kg)...........................

Chyba nie, przy pierwszym dziecku dostalam to pudelko z wyprawka,ale teraz nie zamawialam, bo mam wszystkie ciuchy itp, wiec dostalam rownowaznosc pieniezna. A co, widzialas gdzies artykul o tym?

My bylismy na wizycie dzis, hemoglobina podskoczyla ze 100 na 124, coz trzeba przyznac, ze zaczelo rosnac dopiero od momentu, gdy zaczelam jesc mieso (ehhhh). Poza tym polozna jak mi macala dziecko, tak ucisnela przy kosciach lonowych, ze prawie zemdlalam z bolu, serio! Tepy bol przez conajmniej 5 min, plakalam i slabo mi bylo. Ona nei wiedziala o co chodzi, maz az sie wystraszyl.. podobno to byl jakis punkt bolu od rozpychania sie dzidziusia czy cos, ona sama nie wiedziala.. i dostalam ochrzan, ze tyle przytylam (14kg)...........................
Lekarka pokazywała mi jakies takie punkty ostatnio na rysunku, nie wiem czy to te same..
W każdym razie wspolczuje.
Akurat dziś widziałam na jednym blogu ale już kiedyś o tym czytałam też. Fajnie to wygląda :)

Ostatnia edycja:
Od rana męczę się z mega mdłościami do tego boli mnie brzuch i częściej oddaję stolec (w sumie to nie biegunka ale do tej pory było raz na 2_3dni a dziś byłam już4 razy) cały dzień leżę i nie mogę nic zjeść tak paskudnie się czuję. Masakra a nie wiem jak sobie pomóc.

Od rana męczę się z mega mdłościami do tego boli mnie brzuch i częściej oddaję stolec (w sumie to nie biegunka ale do tej pory było raz na 2_3dni a dziś byłam już4 razy) cały dzień leżę i nie mogę nic zjeść tak paskudnie się czuję. Masakra a nie wiem jak sobie pomóc.
Może zbliża ci się powoli porod?
Monsku o dziwo ostatnio dużo w tv o Finlandii. W zeszłym tygodniu widziałam dwa programy, jeden dd tvn był temat o telewizji śniadaniowej tam

Też pomyslalm o porodzie bo właśnie przed porodem organizm się w ten sposób oczyszcza

Napisane na SM-G357FZ w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
kasia. zosia -pozytywnie czy negatywnie o finach? :)

Za 2 tyg bede widziec sie z lekarzem, ciekawe jaki plan porodu mi wyznaczy

Rozmaryn - oby sie to "rozeszlo po kosciach"

Do góry