reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2017

Ja czasem wychodzę ładnie ale to z reguły na zdjęciach spontanicznych :) Jagódka ma rację nie wszystkie dzieci są fotogeniczne, mój syn jest ladnym slodkim blondynkiem a na zdjęciach często wychodzi gorzej niż naprawdę wyglada. Duzo zależy od fotografa, miał już 4 sesje w przedszkolu i na dwóch wyszedł super a na dwóch nie bardzo.
Drusia na pewno wyjdzie pięknie :)
My właśnie do mamy się zbieramy, będą mikolajkowe wszystkich prezenty z Polski dla dzieci :)
A propos mojej paczki na swieta dla kogoś potrzebujacego: przedwczoraj siostra napisala ze ma kolezanke samotna mamę 3 dzieci i chce jej też coś wysłać i czy ja się dorzucę :) wiec się udało :)

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Przez was coraz bardziej zastanawiam sie nad sesją brzuszkowa. Troche szkoda mi kasy bo wydatków teraz mnóstwo.

Wiecie co? Mamy z mężem takiego lenia, ze nie możemy sie zebrać na zajecia do szkoly rodzenia i powoli obojgu nam sie odechciewa na nie iść.

Za tydzień odwiedzają mnie teściowie. Myślę, co by slodkiego przygotowac na ich przyjazd i myślałam o jablkowych rozach z duza ilością cynamonu i do tego myślałam o jakiejs babce [emoji39] Co myślicieli?

Jagodka nam wczoraj jak dziewczyna robila zdjecia to na kazdym stalismy prosto do aparatu i maz za mna i obejmowal brzuch... Dostawalismy do reki tylko inny rekwizyt :) i przy 8 zdjeciu poleciala do kolezanki spytac sie co moze jeszcze zrobic i wtedy kolezanka zaproonowala zeby maz pocalowal moj brzuch i znowu stalismy i sie zastanawiala az wkoncu z mezem przejelismy sesje :) maz zalozyl bombki na uszy ja wzielam jakiegos misia itp...

Klauduska robilas wczesniej te roze?? Widzialam na internecie i zawsze mnie kusily ... Jak zrobisz wstaw zdjecie !!!!
U mnie najbardziej wszyscy lubia ciasto 3bit, lesny mech a tesciowa takie ciastka polfrancuskie z jablkiem... Ja kocham napoleonke i serniki i w sumie wszystko co ma kremy i bita smietane :)

Ellie no wlasnie jeszcze nie robiłam. A wygladaja pięknie [emoji4] A co do sesji to troche kiepsko. Wlasnie znajdę sobie sprawę, że Ci fotografowie, którzy znaja sie na rzeczy i robią fajne zdjęcia sie cenią [emoji53]

Dokladnie, u nas sesja swiateczna kosztuje ok 300-600$ a ja kupilam na grouponie razem z 24 kartkami swiatecznymi za 15$ hahaha ale nie zalezalo mi na jakiejs profesjonalnej tylko zeby wyslac fajne kartki rodzinie :)

Ja w święta zamierzam M namówić na kilka zdjęć, ale takich w domu. Mamy lustrzankę i statyw- damy rade:)
Za oknem pochmurno. Zaraz mi sie obiad dogotuje i lece skoki ogladac:-) :) Teściowie z M poszli sprzątać nasze mieszkanie. Jeszcze M po wersalke ma jechać, jutro żaluzje zakładają i we wtorek mam nadzieje być u siebie !:happy2:
Ale mi się da z Alą, bo tu wiecznie ktoś się z nią bawi, a tam żniw zdane na siebie. W dodatku dziadkowie przyzwyczaili do noszenia i non stop woła "a jęcie":baffled:

Elenna zazdroszcze strasznie, ze wy juz na swoim! Ja bede odliczac ale jeszcze nie wiadomo do kiedy [emoji53] Maksymalnie do lutego powinnismy dostać klucze.

To ja tak odnosnie prania dziecięcych ciuszkow, jaki plyn/proszek polecacie? Wypralam juz ciuszki w normalnym płynie i zastanawiam się kiedy wyprac je w tym dla dzieci. Moze dopiero po przeprowadzce? Az tyle tego nie jest wiec nawet w tym lutym jeszcze zdaze, hm.

Klauduśka, właściwie wszystko jedno, byle dla dzieci. Ja piorę w płynie bobini, bo akurat taki mam, prałam też w jelpie, loveli itp. Jest dużo wybór.
Co do ciasta, to ja robię takie mocno czekoladowe muffiny i zawsze schodzą;) Są w miarę szybkie, więc idę na łatwiznę i jak jest okazji to je robię;)
Ellie, przecież to zadanie fotografa, on powinien mieć wizję, fajnie jak wszystko wychodzi naturalnie, ale nie raz zdarzało mi się wisieć na jednej nodze nad zalewem, z aparatem w jednej ręce i z welonem panny młodej w drugiej, żeby zrobić to, co akurat sobie wymyśliłam;)
Przeszłam się do lidla na krótki spacer z moimi chłopakami, kupiłam sobie małe wody do szpitala i jakieś warzywa, żeby nie głodować;) Nie chcę tam iść:(

Jagodka no tak to zadanie fotografa ale tam gdzie bylam to trudno nazwac fotografem hahah w centrum handlowym jest taki punkt ze maja pracownie i dziewczyny takie po 18-20 lat pstrykaja fotki :)
Mufffiny tez bym zjadla... Tylko ja lubie takie czekoladowe z fasoli i chilli....
A wvzoraj zjadlam troche malin i chyba cukier mi podskoczyl bo zasnelam na kanapie a maz opowiadal ze maly tak mi skakal w brzuchu :)

reklama
Klauduska u nas sam remont trwał 2 miesiące... w sumie ciesze się, że tak się złożyło, bo mieliśmy brać się za to w styczniu... za Chiny nie wyrobilibyśmy się do porodu.
Jeśli chodzi o Płyn do prania to na srokao.pl polecają bobini. Ja dla Ali miałam i byłam zadowolona. Młoda nie miała jakich podrażnień ( mimo że pasowałam ubranka tylko przez pierwsze 2-3 tyg) i super pachnie:)
Ja z wyprawką chce się zamknąć w styczniu. W pierwszej ciąży ostatnie tygodnie miałam już raczej nieproduktywne, nie nastawiam się,że tym razem bd lepiej.

Do góry