reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2017

Ja czasem wychodzę ładnie ale to z reguły na zdjęciach spontanicznych :) Jagódka ma rację nie wszystkie dzieci są fotogeniczne, mój syn jest ladnym slodkim blondynkiem a na zdjęciach często wychodzi gorzej niż naprawdę wyglada. Duzo zależy od fotografa, miał już 4 sesje w przedszkolu i na dwóch wyszedł super a na dwóch nie bardzo.
Drusia na pewno wyjdzie pięknie :)
My właśnie do mamy się zbieramy, będą mikolajkowe wszystkich prezenty z Polski dla dzieci :)
A propos mojej paczki na swieta dla kogoś potrzebujacego: przedwczoraj siostra napisala ze ma kolezanke samotna mamę 3 dzieci i chce jej też coś wysłać i czy ja się dorzucę :) wiec się udało :)

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Przez was coraz bardziej zastanawiam sie nad sesją brzuszkowa. Troche szkoda mi kasy bo wydatków teraz mnóstwo.

Wiecie co? Mamy z mężem takiego lenia, ze nie możemy sie zebrać na zajecia do szkoly rodzenia i powoli obojgu nam sie odechciewa na nie iść.

Za tydzień odwiedzają mnie teściowie. Myślę, co by slodkiego przygotowac na ich przyjazd i myślałam o jablkowych rozach z duza ilością cynamonu i do tego myślałam o jakiejs babce [emoji39] Co myślicieli?

Jagodka nam wczoraj jak dziewczyna robila zdjecia to na kazdym stalismy prosto do aparatu i maz za mna i obejmowal brzuch... Dostawalismy do reki tylko inny rekwizyt :) i przy 8 zdjeciu poleciala do kolezanki spytac sie co moze jeszcze zrobic i wtedy kolezanka zaproonowala zeby maz pocalowal moj brzuch i znowu stalismy i sie zastanawiala az wkoncu z mezem przejelismy sesje :) maz zalozyl bombki na uszy ja wzielam jakiegos misia itp...

Klauduska robilas wczesniej te roze?? Widzialam na internecie i zawsze mnie kusily ... Jak zrobisz wstaw zdjecie !!!!
U mnie najbardziej wszyscy lubia ciasto 3bit, lesny mech a tesciowa takie ciastka polfrancuskie z jablkiem... Ja kocham napoleonke i serniki i w sumie wszystko co ma kremy i bita smietane :)

Ellie no wlasnie jeszcze nie robiłam. A wygladaja pięknie [emoji4] A co do sesji to troche kiepsko. Wlasnie znajdę sobie sprawę, że Ci fotografowie, którzy znaja sie na rzeczy i robią fajne zdjęcia sie cenią [emoji53]

Dokladnie, u nas sesja swiateczna kosztuje ok 300-600$ a ja kupilam na grouponie razem z 24 kartkami swiatecznymi za 15$ hahaha ale nie zalezalo mi na jakiejs profesjonalnej tylko zeby wyslac fajne kartki rodzinie :)

Ja w święta zamierzam M namówić na kilka zdjęć, ale takich w domu. Mamy lustrzankę i statyw- damy rade:)
Za oknem pochmurno. Zaraz mi sie obiad dogotuje i lece skoki ogladac:-) :) Teściowie z M poszli sprzątać nasze mieszkanie. Jeszcze M po wersalke ma jechać, jutro żaluzje zakładają i we wtorek mam nadzieje być u siebie !:happy2:
Ale mi się da z Alą, bo tu wiecznie ktoś się z nią bawi, a tam żniw zdane na siebie. W dodatku dziadkowie przyzwyczaili do noszenia i non stop woła "a jęcie":baffled:

Elenna zazdroszcze strasznie, ze wy juz na swoim! Ja bede odliczac ale jeszcze nie wiadomo do kiedy [emoji53] Maksymalnie do lutego powinnismy dostać klucze.

To ja tak odnosnie prania dziecięcych ciuszkow, jaki plyn/proszek polecacie? Wypralam juz ciuszki w normalnym płynie i zastanawiam się kiedy wyprac je w tym dla dzieci. Moze dopiero po przeprowadzce? Az tyle tego nie jest wiec nawet w tym lutym jeszcze zdaze, hm.

Klauduśka, właściwie wszystko jedno, byle dla dzieci. Ja piorę w płynie bobini, bo akurat taki mam, prałam też w jelpie, loveli itp. Jest dużo wybór.
Co do ciasta, to ja robię takie mocno czekoladowe muffiny i zawsze schodzą;) Są w miarę szybkie, więc idę na łatwiznę i jak jest okazji to je robię;)
Ellie, przecież to zadanie fotografa, on powinien mieć wizję, fajnie jak wszystko wychodzi naturalnie, ale nie raz zdarzało mi się wisieć na jednej nodze nad zalewem, z aparatem w jednej ręce i z welonem panny młodej w drugiej, żeby zrobić to, co akurat sobie wymyśliłam;)
Przeszłam się do lidla na krótki spacer z moimi chłopakami, kupiłam sobie małe wody do szpitala i jakieś warzywa, żeby nie głodować;) Nie chcę tam iść:(

Jagodka no tak to zadanie fotografa ale tam gdzie bylam to trudno nazwac fotografem hahah w centrum handlowym jest taki punkt ze maja pracownie i dziewczyny takie po 18-20 lat pstrykaja fotki :)
Mufffiny tez bym zjadla... Tylko ja lubie takie czekoladowe z fasoli i chilli....
A wvzoraj zjadlam troche malin i chyba cukier mi podskoczyl bo zasnelam na kanapie a maz opowiadal ze maly tak mi skakal w brzuchu :)

reklama
Klauduska u nas sam remont trwał 2 miesiące... w sumie ciesze się, że tak się złożyło, bo mieliśmy brać się za to w styczniu... za Chiny nie wyrobilibyśmy się do porodu.
Jeśli chodzi o Płyn do prania to na srokao.pl polecają bobini. Ja dla Ali miałam i byłam zadowolona. Młoda nie miała jakich podrażnień ( mimo że pasowałam ubranka tylko przez pierwsze 2-3 tyg) i super pachnie:)
Ja z wyprawką chce się zamknąć w styczniu. W pierwszej ciąży ostatnie tygodnie miałam już raczej nieproduktywne, nie nastawiam się,że tym razem bd lepiej.

Do góry