reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2017

reklama
Ależ produkcja!

Pierogi: ja jak robie ... to od razu 300-400
.. i do zamrażarki... cały dzień schodzi ale przynajmniej spokuj mam... teraz tak w październiku będę chciała porobić koło 1500 żeby pod koniec ciąży nie zawsze męczyć się z obiadami i na początku po porodzie... przyjaciółka mi pomoze;) mąż obiecał kupić maszynkę do makaronu żebym się wałkiem z ciastem nie meczyla. Wogule chce zapasów narobić ze dzieci tylko będą sobie odgrzewac ;) mam 2 wielkie zamrażarki tonmam gdzie upychac; ) a co! Nie chce też żeby mąż musiał wszystko robić w razie czego.

Kwas foliowy: teraz przyjmowała od kiedy zaczęliśmy się starać... czasami zdarzyło mi pominąć tabletkę. Od czasu testu regularnie wieczorem lykam ;)

85993e3khvkj6go2.png

a mój patent na pierogi jest taki: idę i kupuję do sklepu potem gotuję i gotowe :) szybko łatwo i smacznie bo ze względu na pracę nie mam zbytnio czasu na lepienie tony pierogów, wolę ten czas poświęcić młodemu.
Co do witamin to pisałam już że łykam tylko kwas foliowy od pozytywnego testu bo u nas ciąża też była zaskoczeniem

Mloda1234 tak jak dziewczyny pisza rzadko kobiety biora wczesniej kwas.. Ja bralam 2 kreskami z 3 razy. Przy ciazy z Helenka nie bralam prawie wcale, wit ginka kazala brac co 3 dzien plus mialam witd na recepte i duphaston przez caly czas.. Helena zdrowa i silna baba;)
Nigdy nie spie w dzien a wlasnie spalam 2h! Od razu mi lepiej;) czekam na wiesci z usg..

ckai3e3kfhebulz8.png

Kami- ja łykam witaminy pregnacare,

Rozmaryn mam taki sam patent na pierogi haha

Fabimama- kobieto ty to masz cierpliwość podziwiam , chętnie kiedyś wpadnę hahhaha[emoji14]

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

Kami- ja łykam witaminy pregnacare,

Rozmaryn mam taki sam patent na pierogi haha

Fabimama- kobieto ty to masz cierpliwość podziwiam , chętnie kiedyś wpadnę hahhaha[emoji14]

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom
Dzieci mnie tej cierpliwości nauczyły... ;) chce się dobrze przygotować do końcówki ciąży i do połogu... mąż dużo pracuje... weźmie na pewno urop na pierwsze 2 tygodnie... Ale też nie chce żeby musiał się o wszystko martwić.;) 2 rodzaje pierogów / gołąbki / bigos / gulasze ... co jeszcze można mrozic ?? Oczywiście trochę gotowych rzeczy... jak pizza dla dzieci...

85993e3khvkj6go2.png

Tez myśle ze będę coś produkować do zamrażarki :) I też prawie zawsze jak robie pierogi, to odrazu więcej i na zapas :D

A ja wraz po malej przerwie :)
Miedzy jednym egzaminem a drugim staram sie Was podczytywac troche :) Kruczyca trzymam kciuki za wizytę!
Fabimama przypomniałam sobie nazwisko jeszcze jednego ginekologa poloznika z Gdyni super- Grzegorz Marciniak
Ayran, ze tak podpytam sama robiłaś wizualizacje kuchni czy komuś zlecalas? Ja tez bym chciała po sesji zrobić, tylko myślałam żeby nikogo nie wynajmować ale nie za bardzo wiem w jaki program uderzać, moje ze studiów to wszystkie głównie pod budownictwo, nie architekturę :) a jezeli kogoś bralas można sie delikatnie o cenę takiej przyjemnosci podpytać?:)

Jestem dziewczyny :) wszystko dobrze. Ciąża niezagrozona, maleństwo ma 7,7mm serduszko ładnie bije. Wychodzi mi 6t4d i termin na 3 luty :) dbac o siebie i jak nic się nie będzie działo to dopiero z prenetalnymi przyjść do niego i porobionymi badaniami. Dupek i witaminy tak jak do tej pory :)
1465917548-1d1mld.jpeg

Napisane na GT-I9195 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Wyślę Wam kilka zdjęć naszego przyszlego domku...wnetrze bedziemy robili z architektem w listopadzie, wiec narazie zbieram inspiracje. Na pewno chce zeby bylo naturalnie bez połysku..juz mam tyle roznych opcji ze wolalabym juz ostateczna decyzje podjac bo oszaleje :p

Załączniki

• 005.jpg
    005.jpg
    263,9 KB · Wyświetleń: 84
  • 002.jpg
    002.jpg
    279,1 KB · Wyświetleń: 78
  • 010.jpg
    010.jpg
    215 KB · Wyświetleń: 76
  • 004-A.jpg
    004-A.jpg