reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2017

Kruczyca jestem myślą z Tobą !

Dziewczyny trochę sie stresuje, bo my nie planowaliśmy w ogóle ciąży (od wielu miesięcy nie miałam owulacji) wiec nie brałam kwasu foliowego :( zaczęłam brać od razu jak sie dowiedziałam, ale bardzo sie boje, ze to za późno :( miała któraś z was tak jeszcze?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Kruczyca jestem myślą z Tobą !

Dziewczyny trochę sie stresuje, bo my nie planowaliśmy w ogóle ciąży (od wielu miesięcy nie miałam owulacji) wiec nie brałam kwasu foliowego :( zaczęłam brać od razu jak sie dowiedziałam, ale bardzo sie boje, ze to za późno :( miała któraś z was tak jeszcze?

Moja siostra dowiedziała się o ciąży dopiero w 3 miesiącu (bo miała nieregularne miesiaczki) i wtedy zaczęła brać dopiero witaminy i jej córka jest piękna i zdrowa :) Ja w pierwszej ciąży też zaczęłam brać kwas foliowy jak zobaczyłam dwie kreski na teście i moja córeczka też jest zdrowa jak ryc :) ;) więc nie martw się wcale nie jest za późno ;)

Anetka- mnie kłuje , ale pytalam lekarz niby tak ma być,

Airfix - no wiem o co ci chodzi tylko tez lekarze są po to żeby leczyć i pomagać a nie tylko łatwą kasę brać za podstawy za rutyne ..za "nic ", zrób tak żebyś chociaż na konsultacji była u innego co jakiś czas. Masz dużo problemów i lekarze " nie chcą się bawić bo ryzyko" ale jakiś musi się znaleźć. .. , już się pakuje i wpraszam na naleśniki haha ;)

Kami- brzmi pycha - ciekawe jak wyjdą :) .

Mloda- bierz kwas foliowy regularnie pamiętaj ze jeszcze w jedzeniu on występuje wiadomo ze nie w takiej dawce ale będzie dobrze , nie martw się . Ważne ze teraz bierzesz a dowiedzialas się stosunkowo wcześnie :).

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

Kruczyca trzymam kciuki :)
Kami80 Ja z witamin biorę sporadycznie femibion natal 1 bo chyba coś w tym jest ze po Wit. dzieci rodzą się duże.... W pierwszej ciąży brałam Wit. regularnie i Mikołaj ważył 3900 a ja jestem drobną kobietą, brzuch miałam ogromny i wszystko skończyło się cesarskim cięciem...
Mloda1234 Kwas foliowy biorę od momentu jak zob. 2 kreski i mam nadzieje ze wszystko będzie ok. wiec tak jak Ty :)

Ja akurat jak na złość - brałam w poprzednich cyklach, a w tym w którym zaszłam to jakos mi sie zapomniało ;) I też zaczęłam brać dopiero jak test wyszedł pozytywny. Raczej nie jesteś odosobnionym przypadkiem ; )

Kruczyca, czekamy na wieści, ja też już się stresuję swoją wizytą.

Elenna Ja też mam hashimoto i niedoczynność.
A oprócz tego nie wiadomo co jeszcze, bo nawet nie chcę badać. Moja siostra kilka razy poroniła + 1 ciąża pozamaciczna. Wszystko związane z genetyką. Mocno wierzę, że nie mam żadnych mutacji takich jak ona, ale z tyłu głowy zawsze strach jest.

Airfix a oprócz tarczycy masz jeszcze jakieś problemy?

Ja leczę się tylko prywatnie. Mnóstwo kasy na to idzie, ale kiedyś miałam bardzo złe doświadczenia zarówno z gin jak i endokrynologiem na NFZ i znalazłam po prostu najlepszych specjalistów i się ich trzymam.

Kami80 ja biorę kwas OlimpLabs, kiedyś na studiach mówili mi, że ta firma ma najbardziej przyswajalne minerały. Zastanawiam się czy jeszcze jakieś dodatkowo witaminy powinnam brać. Wy bierzecie?

Aryan kuchnia FAN-TA-STY-CZNA !!! Moje marzenie ! :) kocham taki styl. I czy nie sądzisz, że lodówka smega by pasowała tu jak znalazł? :D Chyba trzeba puścić lotto

kami80 też uwielbiam takie ziemniaczki ! :D

mloda 1234 oczywiście ze by pasowała :D Haha, no właśnie chyba w lotto powinnam zacząć grać :D Mam czerwonego robota kenwood, pasowałoby ; ) A co studiowałas? :)

reklama
mloda1234 ale masz super zawód ! :)) zazdroszczę :D Nie wiem gdzie miałam głowę kiedy szłam na ogrodnictwo :biggrin2:

Do góry