reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2017

Miciurka Może po prostu dzidzia jest mniejsza i tyle;) nie wszystkie muszą być książkowe. Ja też oczy zrobiłam jak lekarz obliczyl ze synek 2tyg starszy, no było to nie możliwe i już. Nawet urodził się o tym czasie co powinien, a na usg dopiero po kilku miesiącach się "wyrownalo" i wszystko zgadzało. Także na pewno jest wszystko w porzadku :) czuje ze moja dzidzia też będzie mniejsza bo implantacja dopiero 10dpo była.

reklama
Airfix - wiesz mi po prostu zmienił datę porodu a ja muszę wiedzieć kiedy się spodziewać hahah ;) , synka urodziłam dokładnie w dzień terminu , a ginek mnie tu w błąd wprowadza , hehe

Airfix - a kiedy masz wizyte

DZIEWCZYNY A WIEC JEŚLI CHCECIE ŻEBYM ZROBIŁA POD LISTĄ MAMUŚ LISTĘ Z DATAMI USG, na priv poproszę, kto co kiedy , a ja skopiuje wszytskie nicki wkleję daty i ustawie tez wg dat jak i listę mam wg. t.porodu , ;)

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

Airfix- taka sama kuchnie chce ja :) , biała i "rude" blaty hyhy

Kami- to kup coś juz dzidzi , ja usilnie chciałam ale nic mi nie wpadło w oko nawet, zwierząt nie posiadam ale lepiej powtórz badanie na toxo.

Fabimama- a czemu teściowa ma poznać ? W lipcu jak będziecie w pl? E tam jak dobrze ukryjesz to nie będzie widać w końcu sam początek, ale fakt żeby lepiej dzieci od was to usłyszały niż od kogoś. Takim plotkarzom w rodzinie to nic bym nie mówiła ;) hhe.

Dziewczyny takie pytanko odnośnie dzidzi - bo licze i liczę no i nie ma opcji żebym zaszła w ciążę później niż myślę , bo wtedy by wychodziło ze test pozytywny wyszedł mi po 6 dniach od stosunku a to chyba nie możliwe co? Dzidzia chyba może nadrobić tydzień np w późniejszym terminie , no nie mogę się doliczyć tego żeby mi termin wychodził na 09.02. Brakuje mi tygodnia który gdzieś zginął. ..a wiem.kiedy była owulacja I dalej tygodnia brakuje na podstawie wielkości dziecka - ja nie wiem , no nie mogę się doliczyć zginął tydzień :)

Mąż twierdzi że ona tak na ze palcem Ci na ulicy pokaże kto w ciąży.. a brzucha jeszcze nie widać. Ciekawa jestem.... Ale w razie czego chłopcom powiemy za tydzień... zaraz przed ich wyjazdem.

Spokojnie. Dzidzia nadrobi ;) w ciągu najbliższych tygodni albo to będzie drobne dzieciątko. Mój też z usg wychodził młodszy .. o 1,5 tygodnika. Urodził się 2.950kg ;)

85993e3khvkj6go2.png

Miciurka Kochana poczekaj z tym terminem dokładnym tak do 16tyg...wtedy powinno być już idealnie:) najważniejsze na razie ze dzidzia jest i pięknie rosnie:) o A powiedz mi..po tej pierwszej wizycie kiedy kazał Ci lekarz się zgłosić drugi raz? Bo ja się boję ze zacznie naciągnąć mnie po 250zl co 2-3tyg to przecież nie wyrobie,a jeszcze badania z 200zl wiem ze pierwsze kosztują

Fabimama- nie obraz się ale to jakaś czarownica a nie teściowa hehehhe ;).

Airfix - lekarz dał duża dawkę leku i kazał przyjść za 2 tyg. Na spr co się dzieje z tym krwiakiem i zakaz seksu mamy. Także zobaczymy jak będzie ze "wzrostem" u dzidzi 26.06 ;) .

Ten myślę że nie naciąga bo juz byłam u niego kilka razy kiedyś , i w ciąży z małym tez i nie naciągał na następną wizyte itp.
A nie masz jakiegoś zaufanego ze boisz się ze ten cie na ciągnie ?

Ja to zawsze chodzę do kilku , w poprzedniej ciąży tez tak zrobilam.i w tej tez zamierzam - bo przynajmniej można zobaczyć i porównać który co gada i czy gadają to samo hehe ;)

Ten upadek ze schodów żeby było mało był w dniu ślubu mojej siostry bliźniaczki. Schodziłam ze schodów wystrojona już w butach na obcasie co prawda niskich no ale obcas to obcas i w jednej ręce torebka w drugiej koszula męża i nagle buch noga mi sie powinęła i upadłam przodem broniłam się rękami. Jak to tylko wspominam to mnie ciarki przechodzą ale na szczęście wszystko skończyło się dobrze a dokładnie dziecko nic nie ucierpiało ;)

:/ I dotarliście na ten ślub w ogole? :/

Ma któraś z was koty???

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja mam i napewno będę powtarzać toxo, bo wtedy wyszło mi ujemne. Mój u nas nie wychodzi na zewnątrz, ale czasem wozimy go do rodziców i tam lata po dworze z innymi kotami.

Mąż twierdzi że ona tak na ze palcem Ci na ulicy pokaże kto w ciąży.. a brzucha jeszcze nie widać. Ciekawa jestem.... Ale w razie czego chłopcom powiemy za tydzień... zaraz przed ich wyjazdem.

85993e3khvkj6go2.png

Jakaś czarownica, czy co ?? :D

Miciur-ka u mnie też w pierwszej ciąży na początku wychodziło że tydzień młodsza, potem się wyrównało :)

Fabimama & Miciur-ka poslucham Was, pewnie macie racje, ze lepiej nie

Martyna, ja na zapalenie pęcherza w tamtym roku też dostałam antybiotyk i nic nie zadziałał. I to miałam bardzo mocne zapalenie, bo mnie i nerki bolały. Potem poszlam do innego lekarza i ten powiedział, że antybiotyk żadko kiedy działa na zapalenia pęcherza

hej dziewczyny byłam dzisiaj na wizycie serduszko ładnie bije dzidziuś ma 0,55 cm wszystko się zgadza według OM. :biggrin2::biggrin2::biggrin2::biggrin2::biggrin2::biggrin2::biggrin2::biggrin2::biggrin2:

Super wiadomość :) Mam nadzieję, że za tydzień usłyszę to samo.

Martyyyyna, my jak będzie dziewczynka to właśnie myśleliśmy o Lilianie :) ale podobają mi się też: Amelia, Emilia, Alicja.
Do chłopaka- Henryk ale jeszcze

Witam Was ;) ja dziś po badaniach typu morfologia mocz HIV toxoplazmoza różyczka i cała reszta ;) u nas będzie Mikołaj albo Inga :)

Wszystkie robiłaś? Pytam, bo ja myślałam, że nie będę robic HIV ani różyczki

Dziewczyny a wy też macie taki apetyt. ...boje się ze na koniec ciąży będę się turlac. Ale tylko na ostre...od dwóch dni pojadam bigos. Ciągle zaglądam do lodówki. No masakra ze mna

Ja niestety też mam taki apetyt :( juz mnie mama ostrzegala, zebym sobie na za duzo nie pozwala bo rodziną mamy tendencje do tycia. Ja mam na wszystko a szczegolnie na mięso mielone i naleśniki :) Na słodkie, o dziwo, mnie nie ciągnie.

Ayran - ja widzę zdjęcia. SUper kuchnia, ja jestem fanką białych kuchni! Więc i dla mnie to kuchnia marzenie :)

reklama
Ayran- nooo teraz to ja widzę i bez kompa :) fajowa kuchnia !

Ewpa- lepiej sobie daruj a po wizycie zdecydujesz a jak coś zawsze możesz się lekarza zapytać czy taka forma ćwiczeń jest bezpieczna, bo widzisz ja nie mam też objawów żadnych a problem z krwiakiem mam więc lepiej uważaj - poćwiczyć zawsze zdążysz ;)

W ciąży tylko 300 kalorii więcej jest zapotrzebowanie, dobrze chyba ze mama dba i Cię ostrzegła ;) - za mną chodzą takie naleśniki z serem ze śmietaną i polewą o matko ! Chyba będę robić haha

Do góry