reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2017

reklama
Hej, ja dziś zasmarkana mąż kazał mi leżeć, ale jak to zrobić kiedy żadna pozycja nie jest fajna :(

Dziewczyny, a co to za żel do porodu?

Werandowanie to nic innego jak wietrzenie malucha. Ubieramy go jak na spacer i otwieramy okno
Grabcia i jak?
Asia jest taki żel który zastępuje oksyrocynę przy wywoływaniu porodu

Wszystkokzajęte, dodajmy że na niedługo, potem czas się stopniowo wydłuża. Chodzi o przyzwyczajenie dziecka do niższej temperatury.
Asia, ten żel, to takie cudo z prostaglandynami, który służy do indukcji porodu. W normalnej sytuacji się go nie używa, także nie zawracaj sobie głowy;)

Wszystkokzajęte, dodajmy że na niedługo, potem czas się stopniowo wydłuża. Chodzi o przyzwyczajenie dziecka do niższej temperatury.
Asia, ten żel, to takie cudo z prostaglandynami, który służy do indukcji porodu. W normalnej sytuacji się go nie używa, także nie zawracaj sobie głowy;)
W normalnej znaczy jak porodu nie trzeba wywolywac? :)
W moim szpitalu najpierw wywoluja zelem wlasnie

To ja mam werandowanie codziennie :) Cale zycie mieszkalam w bloku i bylo cieplutko a teraz jak z mezem w domu to przewaznie jest 18 C a jak wylaczy rano ogrzewanie to i 15 C potrafi byc i tylko mi zimno.... Wszyscy chodza normalnie a ja zawsze w bluzie i szlafroku...

Kasia tak:) Dla dziecka i matki najzdrowiej, jak akcja sama się zacznie. No chyba, że są wskazania, jak słabe przepływy, zwapnione łożysko, małowodzie itp.
Kurde, brzuch mi się dziś stawia:( Zazwyczaj tylko wieczorem, a dziś od rana... Na dodatek Wiktor się wierci niemiłosiernie, chyba nogi przełożył do rączek i naparza na zmianę raz ręką, raz nogą. Wzięłam no-spę i poleguję. Na szczęście dziś piekę mięsko, więc praktycznie samo się zrobi.
W sobotę przychodzą do nas znajomi z synkiem, uszyłam mu takiego ptaka-cudaka z grzechotką w środku
15203275_1272088052832877_8690809487122593176_n.jpg

reklama
Wooow jagodka jaki piekny !!! I te kolory ... Rewelacja !!!!

Moj dzisiaj w nocy kopnal ojca jak polozyl reke na brzuchu ale mowilam ze za mocno kladzie hahah

Do góry