reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2017

reklama
nie mowila dlaczego tylko ze dzisiaj bedziemy szczepic na te choroby i ze to jest dovre dla dziecka... Jest u nas duzo meksykow i murzynow ale nie mam z nimi stycznosci i w sumie nie wiem czy takie szczepienia nie zaszkodza malenstwu.... Hmm... I nie wiem co robic....
W tym artykule jest napisane że dziecko dostaje dużo więcej przeciwciał jeśli mama jest szczepiona właśnie w trakcie ciazy, może to ze względu właśnie na to żeby dziecko nie zarazilo się niczym po urodzeniu np w szpitalu.. Co do minusów to musisz poczytać więcej bo nie wiem

Nie do końca chyba możesz się sugerować polskimi wytycznymi bo to jest jednak inny kontynent, inne przepisy epidemiologiczne itp. Może tam ryzyko zarażenia przewyższa ryzyko podania takiej szczepionki w ciazy...

Masz racje, Pogadam z mezem zeby poczytal na amerykanskich stronach i moze popytam sie kobiet ktore maja tutaj dzieci... Najchetniej wcale bym nie szczepila ale w szpitalu sa rozne narodowosci, rozne choroby i nigdy nic nie wiadomo.... Ostatnio jeszcze zika sie u nas pojawila bo ludzie caly czas podrozuja...

Tezcem jakbys się jakimś cudem zarazila to i tak dostaniesz zastrzyk po:/ blonicy chyba już nie ma, a krztusiec się normalnie leczy. Imo bez sensu. Ja jestem absolutnie przeciwna szczepieniom ciężarnych. Skoro byłaś niedawno szczepiona to na stowe masz przeciwciala

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziś zakończyliśmy remont u małego w pokoiku teraz tylko meble i będzie git. Po malowaniu zostało nam pół wiaderka farby i zaproponowałam mężowi żeby sypialnie machnąć bo już ściany zakurzone. Oooo co to było za oburzenie, a że mam ostatnio wahanie nastroju to wybuchła płaczem. No i teraz mam pomalowaną sypialnie :-)

Co do kąpania to nam położna powiedziała żeby dać pieluchę tetrowa do wanienki i nic wiecej. Kąpać na początku będzie mąż bo ja pewnie będę panikować.

Meldujemy się dalej leżąco ze szpitala była mowa o wyjściu do domu ale po badaniu juz nie wychodzimy. Zostajemy dalej , dostaliśmy zastrzyk na płucka jutro a w sumie dzisiaj drugi. Rozwarcie jakby lekko postepowalo także leżymy dalej i odpoczywamy. Zapomnieli o zrobieniu usg będę musiała się przypomnieć bo juz bym chciała zobaczyć naszego bączka i czy wszystko ok u niego. A ja coś spać nie mogę a tu za 4 godziny będą już pobudki z ktg robić nieprzytomna będę brrr.

Grabcia trzymajcie się dzielnie i oby znaleźli przyczynę tych wymiotów i skurcze opanowali.

reklama
Cześć Dziewczyny,ile tu się dzieje... Nie wiem czy nadrobie. Widzę znów wątek szpital na tapecie trzymam za Was kciuki na pewno będzie dobrze :*
U mnie była zadyma ślubna, ale już po wszystkim;)

Brzuch rośnie, mocy mi brak być może to przez żelazo, które jak się okazało za niskie było... Ktoś jeszcze ma anemie? Boję się zaparc Laski macie jakieś sposoby na to?Mała 1300 waży wszystko z nią ok.
Zaczynam kompletowanie wyprawki.

Do góry