reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2017

Kasia.zosia trzymam kciuki żeby było wszystko ok. Ale trochę sie wystraszyłam, bo ostatnio ciągle mam napięty brzuch a ty tak bezobjawowo miałaś i boję się, że będzie coś u mnie nie tak :(
Mnie czasem troszkę pokłuje ale u mnie wyżej w brzuchu a nie na dole w pochwie.

Ostatnio bardzo dużo śpię.. rano byliśmy z mężem zakupić nowy samochód, bo teraz mamy malutkie Seicento i przydałoby się coś większego dla dzidzi. Byliśmy raptem 3 godziny a wrócilam tak padnięta że praktycznie od razu poszłam spać i spałam 3 godziny. Chyba zaczyna mnie powoli dopadać przykońcówkowe zmęcznie..

Czy wy też macie wrażenie, że chodzicie jak kaczki? Bo ja mam wrażenie, że tak właśnie się ostatnio poruszam ;)

Ostatnia edycja:
reklama
Supermysz, też mam takie wrażenie;) A już jak zaczyna boleć miednica i kręgosłup, to bujam się bardziej;)
Dziewczyny kupujecie na Aliexpress?
Zmęczenie mnie puszcza trochę:) Kontrolujcie się Dziewczyny z tymi kłuciami, ja co 3 tygodnie mam mierzoną szyjkę, mimo, że odrobinę się skróciła, to nadal jest zamknięta, a to jest najważniejsze na tym etapie.

Kasia.zosia trzymam kciuki za maluszka zeby sobie jeszcze poczekal do lutego :)
Super_mysz17 ja tez do kilku tyg chodze jak kaczka i strasznie wolno nawet dziadki mnie wyprzedzaja :)
Ale piekne zdjecia zimy !!! U nas wczoraj 17C i piekna jesien :) wstawie fotke z brzuszkiem...
Ja tez jadlam normalnie tzn mialam zamiar poczekac 3 dni zaczac stosowac diete i pojsc na badanie ale moja kuzynka co miala cukrzyce ciazowa odradzila mi i dzisiaj o 8:00 pojechalam ( podobnie jak w polsce laboratorium czynne od 8:00 a starsi ludzie od 7:00 czekali) dzisiaj mialam gorzej bo musialam wypic 100g glukozy o smaku wisniowym wiec od razu mnie zmulilo i 4 razy pobierali mi krew co godzine wiex sie nasiedzialam za wezystkie czasy... Caly czas zle sie czuje a zaraz lece do pracy :( jutro wyniki trzymajcie kciuki zeby bylo ok :)

Tak, tylko ja po odejściu czopa (części czopa) byłam u lekarza i wszystko było ok a tu miesiąc minął bez niczego i jednak się ruszylo. A może i były jakieś objawy tylko ja nie zauważyłam bo zalatana jestem, ciągle ktoś wola "mama, mama", ciągle coś trzeba komuś podać, w czymś pomoc. Pierwsza ciaza to naprawdę był luksus z perspektywy czasu.

Tym razem glukoze dostałam z proszku rozpuszczonego w wodzie ale specjalnie oni te wodę w lodówce trzymają bo z taką zimna podobno latwiej wypic

Kasia rozumiem Cię, bo u mnie to samo - nie da się leżeć plackiem:( Jeść ktoś musi zrobić, dzieci muszą być ogarnięte.. Ale teraz to dziecko w brzuchu jest priorytetem, ono jest w najgorszej sytuacji z Twojej trójki.
Ellie trzymam kciuki! Ale jeśli wyjdzie źle, to nie panikuj, na diecie cukrzycowej da się żyć i jeść całkiem smacznie:)

A mi dali glukozę w ciepłej wodzie :mad: ohydna była, jutro polecę odebrać wyniki bo dzisiaj już nie zdążyłam.
Jagódka ja właśnie ostatnio trochę przeglądałam to Aliexpress i właśnie się zastanawiałam jak to się zamawia żeby nic nie naknocić.. Niby wiem, że to przewalutowuje się samo ale trochę strach jest, bo ja zawsze cos nawywijam :D a ty coś zamawiałaś kiedyś?

Zdaje mi się ze któraś dziewczyna coś zamawiala na aliexpress i była zadowolona, ale nie pamietam, która i czy wciąż z nami jest bo to było chyba ze 300 stron temu jak o tym pisałyśmy :D

Ja zamawialam z etsy a tak to na ebayu... I w sumie wiekszosc rzeczy kupuje przez internet, dzisiaj przyszedl aparat fotograficzny i zaczynam sie uczyc fotografi :)
Jagodka diete powinnam przezyc bo u mnie cala rodzina cukrzykow i generalnie mamy wszyscy tendencje do tycia wiec ok 7 miesiecy w roku jestem na diecie tylko zaczelam panikowac bo przeczytalam co cukrzyca moze zrobic z malenstwem w brzuszku :( moja kuzynka miala i synek zdrowy ale ja juz sie zaczelam martwic na zapas...

reklama
Ja zamawialam z etsy a tak to na ebayu... I w sumie wiekszosc rzeczy kupuje przez internet, dzisiaj przyszedl aparat fotograficzny i zaczynam sie uczyc fotografi :)
Jagodka diete powinnam przezyc bo u mnie cala rodzina cukrzykow i generalnie mamy wszyscy tendencje do tycia wiec ok 7 miesiecy w roku jestem na diecie tylko zaczelam panikowac bo przeczytalam co cukrzyca moze zrobic z malenstwem w brzuszku :( moja kuzynka miala i synek zdrowy ale ja juz sie zaczelam martwic na zapas...
Chyba wszystkie się martwimy na zapas. Ja z reguły jestem dobrej myśli i nie zamartwiam się ale czasem bywa trudno

Do góry