reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2017

Powodzenia na wizytach!
U nas śnieg padał wczoraj, ale po chwili już go nie było.
Ellie nie martw się na zapas! Nawet jakby cukrzyca ciążowa była, to dostaniesz najwyżej insulinę

5djy3e3kpgua6zwe.png

reklama
Mam do was takie pytanie... wybieram się na glukoze i wyczytałam ze ostatni posiłek ma być 12h przed badaniem... I że dwa dni przed należy nie jeść słodyczy... prawda???

Napisane na SM-G357FZ w aplikacji Forum BabyBoom
Ja miałam przyjść po prostu na czczo, mogłam rano cos wypić byle nie slodzonego i nie mleko. O tych słodyczach dwa dni przed nikt nic nie mowil. Badanie miałam zawsze od rana wiec ostatni posiłek to była kolacja.

Ostatnia edycja:
No dziś się wybieram A koło 24 zjadłam naleśnika z Nutellą bo mąż chcial mnie porozpieszczac i teraz sama nie wiem czy iść

Ja bym poszła :) przed badaniem w drugiej ciazy tez zrobiłam głupotę i wypiłam cole w nocy, przy pierwszym pobraniu krwi na początku zaraz miałam trochę za wysoki wynik wiec pielęgniarka pytała czy coś pilam albo jadlam. A potem pozostałe wyniki były w normie :)

Grabciu do badania powinnaś jeść normalnie - po co pościć skoro normalnie je jesz - wyniki byłyby zafałszowane wtedy, idziesz na czczo. A co do 12h - ja mam tak niski cukier na czczo, że nie ma znaczenia o której zjem kolację, ale zazwyczaj jem około 21, a na badaniu byłam dużo wcześniej niż o 9.
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty.
Dziękuję ze miłe słowa:)
Wczoraj pomalowałam sobie pazury na krwistą czerwień i trochę poprawiło mi to humor - są mega długie, a dopiero co skracałam. Jadę dziś po Klaudię, razem jedziemy do pracy zawieźć L4 i potem do galerii handlowej rozejrzeć się za prezentami. W następny weekend jedziemy na urodziny do 3-latki, trzeba coś kupić. Adaś dał się przekonać i poszedł do babci - ostatnio straszna z niego przylepa i nie chce u niej siedzieć.

I się wkurzyłam....nie cierpię państwowych instytucji.... punkt pobrań płatnych 7-19.. Ale mi badań Nie zrobią... Bo Pani kierownik powiedziała ze ma tyle wyników już dziś ze nie będzie czekać na moje pobrania... jutro mam sobie przyjść na 7 rano i zajac kolejkę żeby przed 8 mi pobrala....wrrrrr

reklama
Do góry