reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2017

Jagodka możesz zdradzić ile za swoje zabudowy zapłaciłaś? Bo dostałam wyceny od dwóch różnych firm i spadłam z krzesła - szafa do sypialni 6-7k, a zabudowa wnęki w dziecięcym 5.. różnica po kilka stów w wycenie raptem, a kwota wydaje mi się ogromna!

reklama
Ellie123 bądź dobrej myśli, powtarzanie testu to jeszcze nie cukrzyca, na zapas o łożysko się nie martw, a z zębem to mogiła, ale nie martw się to też przeżyjesz, zapytaj lekarza czy możesz leczyć... bo czsami lepiej leczyc niz odkładać na po porodzie

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Ellie bez powodu nie każą ci powtarzać glukozy. Może to im coś źle wyszło i chcą się upewnić. Nie martw się na zapas bo to tylko stresuje ciebie i dzidzię.
A co do zęba to czytałam kiedyś, że próchnica w ciąży to nie jest nic dobrego, z drugiej strony zdjęcie mogłoby wyrządzić więcej szkód więc z tym się z tobą zgadzam, że się nie zgodziłaś

Ellie zęba koniecznie leczyć, nawet bez zdjęcia sobie poradzą, skoro coś się dzieje to i tak muszą go rozwiercić. Łożyskiem nie martw się na zapas, a cukier powyżej 180, to już problem z metabolizmem cukrów i koniecznie do powtórki.
Rozmaryn, myślę, że to tylko złudzenie z tym opadnięciem brzucha - w końcu masz spory brzuszek i pewnie dziecko jak rośnie to zmienia się jego kształt.
Wszystkozajęte niestety takie są ceny:( Ja za zabudowę skosów płaciłam 6200, ale po pierwsze, to niewielki ciąg, po drugie to była najtańsza oferta - chcieli nawet 9 tysięcy za to samo. Zwróć też uwagę, że suwane lub lakierowane fronty są droższe. Płyta meblowa wychodzi najtaniej, mdf drożej, najdrożej oczywiście drewno. W sumie tam jest w jednym pokoju 2,8m i w drugim 2,4m, więc wcale nie dużo.
Uszyłam dziś rogala do spania dla bratowej i poduszkę-kurę dla Klaudii;)

Z cukrzyca jestem "oswojona" bo u mnie w rodzinie rodzice i rodzenstwo maja.. Ale nie bylam przygotowana ze moze mnie to spotkac w ciazy, naczytalam sie jakie to niesie wady dla dziecka i sie przerazilam...
A z zebem to chtba tutaj taki zwyczaj bo jeszcze mi do buzi nie zajrzala lekarka a pielegniarka mowi ze wpierw musza zrobic zdjecie a ja mowie ze nie bo jestem w ciazy.. A ona ze zaloza na brzuch ochrone no ale ze sie uparlam to powiedzialy ze moga zrobic tylko przeglad ... Po przegladzie mam przyjsc na kolejna wizyte wiec moze cos tam porobia .. W polsce to zdjecie robia jak sa jakies powazne problemy np usuwanie osemek lub kanalowe a nie przy zwyklej plombie wiec nie wiem dlaczego tutaj chcieli..

Ellie zęba koniecznie leczyć, nawet bez zdjęcia sobie poradzą, skoro coś się dzieje to i tak muszą go rozwiercić. Łożyskiem nie martw się na zapas, a cukier powyżej 180, to już problem z metabolizmem cukrów i koniecznie do powtórki.
Rozmaryn, myślę, że to tylko złudzenie z tym opadnięciem brzucha - w końcu masz spory brzuszek i pewnie dziecko jak rośnie to zmienia się jego kształt.
Wszystkozajęte niestety takie są ceny:( Ja za zabudowę skosów płaciłam 6200, ale po pierwsze, to niewielki ciąg, po drugie to była najtańsza oferta - chcieli nawet 9 tysięcy za to samo. Zwróć też uwagę, że suwane lub lakierowane fronty są droższe. Płyta meblowa wychodzi najtaniej, mdf drożej, najdrożej oczywiście drewno. W sumie tam jest w jednym pokoju 2,8m i w drugim 2,4m, więc wcale nie dużo.
Uszyłam dziś rogala do spania dla bratowej i poduszkę-kurę dla Klaudii;)
O wow to w sumie niezlee ceny ale w sumie ja za moją szafę robiona na zamówienie 3 metrowa zapłaciłam 4 tys wiec pewnie tak po prostu biora

Hej dziewczyny nie wiem czy mnie jeszcze pamiętacie :) - podczytuje was ale tyle roboty ze jak tu się odezwać i wbić w wątek o czym mowa (ciężko )

Jagódka - widzę ostro tworzysz :) super wygląda

Ja na zgage kilka łykow mleka i jest okej,

Też już nad porodem lamentuje że mi się "nie chce" :D no ale cóż :),

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

Ellie123 skoro masz obciążenie w rodzinie i dużo tyjesz w ciąży to akurat cukrzyca nie powinna dziwić. Ale głowa do gory, to nie koniec świata i częsta przypadłość. Wprowadzisz dietę i jeśli lekarz uzna, że to mało insulinę. Plus taki, że nad wagą zapanujesz :) Dobrze, że wiesz i nie żyjesz w błogiej nieświadomości.

Jagodka szafa w sypialni 320x60, wnęka u Małego 140x60 i za obie ponad 10k chcą. Uhhhh... ten dom to studnia bez dnia, wyprawka dla dziecka to przy tym pikuś ;) pokaż co uszyłaś :)

1478627754-1d1mld.jpeg
1478627761-1d1mld.jpeg
1478627857-1d1mld.jpeg

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry