reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2017

Ja mam ten sam problem, tzn nie chce mi sie w ogole pic :( w pracy to sie zmuszam i wypije litr wody ale jak juz dojade do domu to nic... U mnie wszyscy do posilku musza miec cos do picia a ja nie....
Tesciowa kazala mi zmielic mieso i zrobic kotlety wiec lece robic zeby miec juz swiety spokoj. :)

reklama
Na razie było trochę teorii i szycie najpierw na kartce papieru, prowadzenie ściegu,skręcanie, esy-floresy itd, potem to samo na tkaninie. Jutro mamy już coś tam wykroić i zszyć,ustaliłyśmy poduszki, bo trochę się rozmijamy z potrzebami z drugą dziewczyną (miałam być sama, ale powiedziałam, że jeśli nie będzie to rzutować na jakość, to nie widzę problemu, no i trochę chyba jednak rzutuje). Ale zobaczymy co będzie dalej. Poduszki i tak chcę szyć, na spódnice tamta kręciła nosem, ale ja chcę, bo ja często noszę, teraz Klaudii uszyję, żeby nie kombinować z ciążowych brzuchem. Na pewno jeden dzień będę sama, bo tej Karolinie nie pasuje poniedziałek, więc wtedy ew. coś just for me wymyślimy;)
Wywlekłam dwa worki próżniowe ubrań po dzieciach i nie wiem jak ja to pakowałam, ale połowy mi brakuje, mam tam jeszcze dwa wielkie wory, ale już się z nimi nie chciałam szarpać, mąż mi potem wyjmie. No i już wiem, że muszę koniecznie kupić kombinezon/śpiworek na dwór, bo ten misiowy to jest na taką pogodę jak teraz a nie na zimę:/ Mam przy okazji całą paczkę dla dziewczynki do sprzedania za niedużą kasę.

to tak jak ja mam dla chłopaka całą pakę ciuchów :D
jagódko a tak z ciekawości ile kosztuje Cię ten kurs, bo u mnie 1300zł (tylko taki znalazłam) :(

Mi się pić prawie nie chce, w przeciwieństwie do czasu sprzed ciąży, gdzie samej wody piłam 3l
Ja ciuszki przejrzę dopiero po przeprowadzce i potem będę dokupowac, choć korci mnie niemiłosiernie żeby już tam zajrzeć [emoji4]

Czekamy na nasz trzeci cud [emoji178]
23tydz [emoji177]NADIA[emoji177]

Ale naskrobalyscie :))
Jagódka - zazdroszczę tego kursu, sama bym poszła ale u nas w mieście nic takiego nie ma :(
Z tym piciem to mi jakoś przeszło, pije po trochę różnych rzeczy ale jakoś tak wyjątkowo mnie nie suszy...

Ja aktualnie zapatrzona w siostrzenicę, uczę się przebierać, trzymać takiego maluszka :) więc jak Tymek się urodzi to już nie będę całkiem zielona :D

Ah no i jutro lecę się zapisać do szkoły rodzenia :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

.jagódka trzymam za Ciebie kciuki, ta babka jest bardzo fajna, na pewno dużo się nauczysz :)
Dziewczyny, czy któraś z Was ma swoją położną do porodu?
Różne opinie słyszę. Wiadomo-drożyzna, ale nie wiem, może któraś się wypowie?

reklama
turluturlu ja będę mieć taką na jaką trafię w szpitalu. Na szczęście mam pewność ze wszystkie są na prawdę mile i pomocne a po drugie na pewno będzie mój gin więc ja będę spokojna [emoji4]

Napisane na SM-G357FZ w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry