reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2017

Dziewczyny najlepsze jest to ze to młody lekarz z jakimiś ptestizowymi nagrodami z ultrasonigrafi.
O matko! Lekarzom się czasem wydaje, że pacjenci to idioci i można im wszystko wmowic i ukryć swoją niewiedze.

Tutaj też oficjalnie są 3 usg, ale większość lekarzy robi na każdej wizycie, najczęściej co miesiac, niezależnie czy to prywatne czy państwowe ubezpieczenie, i za żadne sie nie płaci (z córką miałam 10 usg, w tej ciąży juz 4) plus dochodzi genetyczne, jeśli są wskazania i między 19-21 tyg dopplera, sprawdzane są wszystkie narzady.

reklama
Hej Dziewczyny!
Czytam Was codziennie, super, że wątek tak się rozwija-czasem nie nadążam, każdej bym chciała odpisać coś powiedzieć:)
Słuchajcie, osttanio byłam u ginekologa bo miałam opryszczkę na ustach (przed ciążą miewałam baaardzo często), mój lekarz na urlopie. A ten ginek - "hm hm...już otwieram google i sprawdzamy"
PADŁAM, :)))

Turluturlu To sie ośmiałam :) masakra. Google zawsze prawde powie hahah

Kasia.Zosia O i ja to mam robione te usg i badania ze wskazań medycznych. Teraz to genetyczne,potem 19-21tydz Doppler i narządy. I jeszcze jest chyba jedno gdzieś pod koniec z tego co czytałam

Witajcie:) jestem mamą marcowiątka 2014 i lipcowiątka 2016 :) wiem, ze jeszcze o tym nie myślicie ale mam do sprzedania (TANIO) bardzo dużo ubranek z usa dla dziewczynek, niektóre nawet nie używane, bo dostawaliśmy je w hurtowych ilościach.

Jeśli któraś z Was coś by chciała to chętnie prześlę zdjecia na maila :)
mój @ yolka13@o2.pl
A jeśli któraś z Was z Krakowa lub okolic to zapraszam można obejrzeć :)
dodam, że ubranka wszystkie przechowuję w garderobie w pudełkach, wszystko wyprane, a większość poprasowana :)
Pozdrawiam i spokojnych ciąż życzę :)

eh, dziewczyny: ja mialam jedno usg, nast koncem wrzesnia a potem pod koniec ciazy i musze sie z tym pogodzic, bo ja nawet lekarza nie widze tylko polozna...
dzisiaj cos kiepski dzien, chyba ta pogoda, marze, zeby sie polozyc ale nie da sie..

i co na ta opryszczke? bo ja juz mam trzecia w tej ciazy, zofirax w pierwszy dzien i tyle

eh, dziewczyny: ja mialam jedno usg, nast koncem wrzesnia a potem pod koniec ciazy i musze sie z tym pogodzic, bo ja nawet lekarza nie widze tylko polozna...
dzisiaj cos kiepski dzien, chyba ta pogoda, marze, zeby sie polozyc ale nie da sie..

i co na ta opryszczke? bo ja juz mam trzecia w tej ciazy, zofirax w pierwszy dzien i tyle
Ja miałam już dwa razy - plasterki compeed mi pomagają

A nie będziesz w Polsce do porodu? Zawsze można sobie skoczyć prywatnie. W PL w okolicy moich rodzicow, poludnie PL wizyta z usg kosztuje ok 100zl

reklama
czesc dziewczyny nie zaglądalam w weekend a tu tyle wpisów :-)
Jagódka tort bajka ..ja to zawsze zamawiam w cukierni , w życiu bym takiego nie stworzyła
oj z tymi lekarzami..faktycznie czasem ręcę załamać
ja mam dylemat tez z lekarzami teraz chodze do super babki ale nie pracuje w szpitalu. ..a bardzo bym chciała cc ze wzgledu na bliźnięta a u mnie w szpitalu jak dzieci sa dobrze ułożone to każą rodzić naturalnie i umowilam sie do gin ze szpitala ktorego zna moj mąż i tesciowie no zobaczymy

Do góry