reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2017

reklama
Ellie kciuki!!! Może już jest po? [emoji4]

5djy3e3kpgua6zwe.png

Co do opuchlizny to mi strrrrrasznie ostatnio spuchły stopy, do tego stopnia, że aż bolą :( muszę się w środę poradzić mojej gin czy mogę jakieś żele chłodzące stosować. Przy opuchliźnie lepiej trzymać stopy w chłodnej czy ciepłej wodzie??

Co do pytań o ciążę to sąsiad ciągle mnie pyta na kiedy termin i jak mały będzie miał na imię. Chłopak ma 30 lat a tak słabą pamięć, że średnio co miesiąc muszę mu przypominać ale jak ostatnio mu dogadałam, że sobie w końcu na czole zapiszę żeby nie musiał pytać to nagle się okazało, że jest w stanie zapamiętać te dwie rzeczy i teraz jak mnie widzi to tylko słyszę "tak, tak wiem, że 16.02 i Mikołaj" :D

Ale wiecie, ze z tą książką działa, tak zatyka te durne baby, że kompletnie nie wiedzą co powiedzieć:D

Supermysz może jakiś żel z kasztanowcem?

Najadłam się makaronu ze szpinakiem, fetą i czosnkiem, jak trafię dziś na porodówkę z tym wampirzym oddechem, to mnie w izolatce zamkną:D Przez godzinę znowu miałam skurcze, teraz chwilowo spokój.

Ellie powodzenia ! oby poszło szybko :D

Wracając jeszcze na chwilę do tych używek - mój organizm sam je wyeliminował ;) przed ciążą lubiłam napić się kilka razy w tyg alkoholu (lampka wina czy szklaneczka whisky, likieru, brandy), popalałam papierosy (ze 2-3 dziennie za wyjątkiem weekendów bo przy mężu nie paliłam), piłam 2-3 kawy dziennie... nagle zaszłam w ciążę (planowaną :p) i się okazało że nie mogę znieść zapachu alkoholu, papierosów i kawy. Odstawiłam w trybie natychmiastowym i nigdy mnie nie ciągneło przez te ostatnie kilka mcy;)
wczoraj złapało mnie coś na kawę.. przypomniałam sobie jak smakowała i pomyślałam że się napiję.. no więc zrobiłam sobie, poczułam zapach i kawa wylądowała w zlewie :p

Ktoś pytał z czym zupa - czasem quinoa, czasem kasza manna, może być tez makaron :)

Kurczę mi w każdej ciąży zawsze puchnie nos, tak mnie to denerwuje bo na dodatek jest czerwony i wyglądam jakbym pila i pila tylko grr
Ellie powodzenia!

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry