kasia.zosia
Moderatorka
Ja się cieszę ze jednak będę rodzic kolejny raz w DE, mimo ze nie mam bardzo złych doświadczeń z Polski to jednak widać różnice. Tutaj (przynajmniej w moim szpitalu) każdy jest miły- od sprzątaczki po ordynatora. Każda położna i lekarz podaje rękę jak widzi cię po raz pierwszy, tak samo lekarz na obchodzie. Każdy chce wiedzieć czy masz jakieś pytania i na nie zawsze odpowiada, mówią co podają i dlaczego i po co. Nie wyobrażam sobie żeby mi dawali jakieś leki nie wiadomo po co. Na codzień prawie nic nie biorę i chce dostawać tylko gdy to konieczne. Przy każdym badaniu gin lekarz czy położna zanim cię dotknie mówi "uwaga, ręce zimne i mokre". To nawet bywa śmieszne bo raz położna chciała sprawdzić moje karmiące piersi i z rozpędu powiedziała ze ręce ma zimne i mokre jak wszędzie trafi się ktoś z kim się nie polubisz ale to nie o to tu chodzi, najważniejsze ze o ciebie dbają. Po porodzie SN przyszły dwie pielęgniarki pomoc wstać i zaprowadziły do toalety, czekały pod drzwiami czy nic się nie dzieje, potem pomogły wrócić do łóżka i tak opieka na okrągło przez cały czas pobytu. Czuje się po prostu szacunek do pacjenta.
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom