reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2017

Elenna Gratulacje!!! Pisz jak się czujecie i co sądzisz o cc??

Ja dziewczynki dziś już szwy ściągnięte mogę się w pełni cieszyć Malutkim moim [emoji5]jeszcze ten cewnik do wyciagniecia.. muszę gdzieś się zwazyc bo ciekawa jestem [emoji5] piszecie o dodatkowych kilogramach a ja mialam na plusie 2, 5kg A sam mały miał 2, 6... ciekawe ile waże[emoji5] dziś nasz synuś takie uśmiechy stroil ze na zmianę biegalismy z apatarem [emoji23]
Powiem Ci, że przy sn po pęknięciu pęcherza to te skurcze stały się bardziej znośne. Bałam się tylko skąd ta krew, a mój prowadzący powiedział na ost wizycie żeby przy najmniejszej wątpliwości nie szaleć z sn. Tak jak pisałam gorzej to cc zniosła spadki ciśnienia, wymioty, szum w uszach... a no i wyszarpali mnie jak tuszke wieprzową:p
Teraz byle się rana skleiła i kolejny cel rozruszać się; ) a i u mnie ten plus ze szwy rozpuszczalne.
Grabcia123 super, że już bez szwów. A jak długo będziesz jeszcze miała cewnik?
Japko84 to kiedy zobaczysz się z położną?
Rozmaryn oby jeszcze dzisiaj udało Ci się urodzić :) swoją drogą, myślałam, że częściej sprawdzają rozwarcie.
natkaPolka czyżby Twój czas też już się zbliżał?
kasiu_linka i Ty też? I to już 7 cm? To już bliziutko! :) powodzenia, trzymaj się dzielnie! :)

Ależ dzień pełen wrażeń!! :) a u mnie dzisiaj tak leniwie...
Mi rozwarcie sprawdziła o 10 o była w szoku bo o 8 nie było wogóle, a o 10 4 cm. Jak na pierwszą w życiu akcje porodową podobno szło bardzo gładko.

U mnie ból do wytrzymania. Przepowiadające były bardziej bolesne. Jestem tak pozytywnie nakręcona że szok :)
No też tak miałam, że dopiero o 6 skapnelam ze naprawdę rodzę, bo wcześniej to tak lekko pobolewalo jak na okres. Trochę sobie teraz wyrzucam, że zignorowałam te bóle, a może udałoby się to jeszcze wtedy zatrzymać.
Witam was☺ narazie nie nadrobię bo ledwo żyję. Wczoraj o 19.20 miałam cesarkę w 34 tyg. Adaś dostał 10 pkt, waży 2330, i 50 cm. Leży w inkubatorze ale jest wydolny oddechowo. Ma wodonercze i komory w mózgu trochę poszerzone. No ale to nie koniec świata więc się nie załamuję.Taką akcję wczoraj miałam. Przewieźli mnie karetką do lepszego szpitala o wyższej referencyjności. I po 3 godzinach obserwacji zalałam się krwią. Łożysko się odkleiło. Od razu na cito blok operacyjny, wszyscy biegali jak opętani. A ja tylko nasłuchiwałam czy zapłacze ten mój maleńki. Zapłakał, dali go pocałować w główkę i zabrali szybko do inkubatora. Jestem słaba ale szczęśliwa że tak to się skończyło. Pozdrawiam was. Trzymajcie się. ☺
Zdrówka dla Ciebie i Małego.
I tak oto srebro zostało mi odebrane ;)

reklama
Co za dzień, gratuluje nowym mamuśkom i trzymam kciuki za Rozmaryn i Kasie_linke.
Tu tyle się dzieje, a ja dziś zaciskam nogi, bo bardzo bym nie chciała dziś urodzić. Mam bardzo nieprzyjemne wspomnienia z dzisiejszą datą i ogólnie 17 jest dla mnie pechowa. Ale wam dziewczynki kibicuje i obyście szybko się z maluszkami zobaczyły.
Dziś praktycznie cały dzień leżałam i drzemałam, aż się boje nocy bo czuje, ze usnąć będzie ciężko, a rano o 6:30 muszę wstać i lecieć do laboratorium badania zrobić.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

No to się worek z lutówkami rozwiązał :)
Magdalena - gratulacje! Kciuki za zdrowie synka!
Kasiu_linka - tu wszyscy wspierają i kibicują! :)
Jeej, co za emocje dziś :D a na mnie padł blady strach, że u mnie też już za niedługo! :o

Jestem załamana. Badała mnie położna ta co przyjmowała mnie w piątek i powiedziała że fanaberie sobie urządzamy i wcale nie jestem rodzącą bo szyjka jest taka sama jak w piątek na 1 palec i nie zgładzona. Nie mam pojęcia już komu wierzyć. Mam ochotę wypisać się dziś do domu a do mojego lekarza zadzwonić i go opierdolić. Po co mi mówił o tych 4 cm? I na co ja tu leżę, mógł mnie nie przyjmować na oddział. Jeszcze ta położna sypneła niewybrednym tekstem że znowu książkę mam masakrycznie wypełnioną. Chyba pojadę rodzić do innego miasta bo tu nie dam rady już psychicznie.

reklama
Jestem załamana. Badała mnie położna ta co przyjmowała mnie w piątek i powiedziała że fanaberie sobie urządzamy i wcale nie jestem rodzącą bo szyjka jest taka sama jak w piątek na 1 palec i nie zgładzona. Nie mam pojęcia już komu wierzyć. Mam ochotę wypisać się dziś do domu a do mojego lekarza zadzwonić i go opierdolić. Po co mi mówił o tych 4 cm? I na co ja tu leżę, mógł mnie nie przyjmować na oddział. Jeszcze ta położna sypneła niewybrednym tekstem że znowu książkę mam masakrycznie wypełnioną. Chyba pojadę rodzić do innego miasta bo tu nie dam rady już psychicznie.

A daleko masz do innego szpitala? Pgfffffff niech ciśnie ta położna, ja mam dwie karty ciąży bo jedna mi się już skończyła haha

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry