reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2016

Hej dziewczyny! U nas tez jedna pobudka w nocy o 3.45 i pozniej spala do rana. Tylko zaczynam sie martwić, bo odkryłam czerwone kropki na jej twarzy i głowie i zastanawiam sie czy to czasami nie początek ospy... [emoji53]

Napisane na SM-N9005 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Witajcie dziewczynki.
My już zaliczyliśmy szybkie zakupy i teraz się relaksujemy.

Anit80 a chociaż policjant przystojny był ;) ? No i fajnie że lepiej się już czujesz.

Aschlee ale chociaż część drogi pokonałabyś autostradą;)

PaniAg południowy zachód to dość obszerne pojęcie;)

O spaniu ja się nie wypowiem bo mi tu zaraz Ola powie że mam się nie odzywać;)

Wiecie co Eri tak fika nogami w bujaczku (a konkretnie wali nogą w swojego piszczka) że kręci się z tym bujakiem wkoło własnej osi. Teraz ją zdziwienie chwyta że mam zaniknęła bo się tyłem odwróciła.

Edit:
Beemik a czemu podejrzewasz akurat ospę?

Bo te kropki sa wszystkie jednakowej wielkosci i nad ranem miala 2 a teraz juz 5. Wyczytalam, ze wysypka zaczyna sie wlasnie od głowy i szyi. Poczekamy, zobaczymy...

Ola wlasnie tez mi to wczoraj przyszło do głowy, ze ta bezsennosc u dziecka moze byc od kawy czy mocnej herbaty. Ja pije conajmniej jedna kawke dziennie, ale ostatnimi czasy nawet dwie, bo teściowa ma dobrą maszyne do kawy [emoji4]

Beemik hmm myslisz ze ospa? Wykluczasz od potu? bo mojej sie wlasnie takie czerwone robia.

Magmich no cos w tym jest ale cholera na tej autostradzie tez nie zawsze jest rozowo ostatnio droge ktora pokonywalismy w 10 godzin jechalismy 15 bo wypadek byl :/

Moja dzis ma ruchliwy dzien wstala juz na stale o 7 i od tej pory zadnej nawet 10 minutowej drzemki a co najciekawsze dalej nie wyglada na senna.

Wczoraj nie robilam zakupow wiec dzis nadrobilam stwierdzilam ze chce dopracowac pokoje dziewczyn i takim sposobem kupilam firanke z kubusiem puchatkiem,lampe z lawa,lampe akwarium,ozdobne motylki 3D szt 2x18,zegarek lustro i kolorowe gwiazdki swiecace w nocy......dobra przyznaje sie do zakupocholizmu :rolleyes2::eek:

Olaola mhm. Pije dwie szybko moczone herbaty i zero kawy przez dietę bezmleczna. Nie ryzykuje z innym rodzajem mleka bo po kozim był horror a sojowe mam ale się boję.. zmotywowalas mnie do odstawienia herbaty na kilka dni. Jak cokolwiek pomoże to Cię ozloce :-)
Dobrze, że Was odwiedziłam i dziękuję bardzo za rady!

Olaolala ja kp i pije zazwyczaj 1-2 kawy zwykłe dziennie. Też się zastanawiałam czy czasem mały nie śpi po moich kawach. Na mnie kawa nie ma żadnego wpływu pobudzającego, ja pije bo uwielbiam smak kawy ;).

Aschlee a więc jednak :D

Magmich koleżanka mówiła że przystojni byli, ja wogóle tak na nich nie patrzyłam tylko chciałam nas z opresji wyciągnąć :D. A jak jeszcze mojego M zobaczyłam to już wiedziałam co będzie grane :oops:

Betula mam tak samo, jak jestem sama to robota od rąk odchodzi ;)

Magmich w necie poszukaj ulotki, na pewno jest.
Co maz za bujaczek ze on taki obrotny? ;)

Anit dobrze ze na pouczeniu się tylko skończyło ;)

Katjuszka a jeszcze powiedz jak wygląda wasz dzień? Chodzi mi o regularny tryb dnia. Bo jak coś u nas ten rytm zaburza to zdarza się że Hania śpi gorzej
Jak budzi się raz i buszu to pewnie za bardzo się wzbudza i dlatego nie zasypia tak szybko jak byś chciała ;) Hania tak miała jak wstawala w nocy na mleko.

Mag_dzik wybrałaś juz sukienkę gjza zęba? :D

Beemik a miała od kogo się zarazić?

Aschlee pokaz. koniecznie co kupiłaś :D

Betula zdziwiłabys się ile ja robie w ciągu 30 minutowej drzemki Hanuli [emoji23]

My na spacerze, Hania śpi.
Dzisiaj jadła marchewkę, która znalazła się nawet w nosie jakimś cudem [emoji23]

reklama
No własnie nie za bardzo miała od kogo sie zarazic. Ale pół dnia mineło i kolejnych kropek brak, wiec pewnie fałszywy alarm.
Aschlee potówki też ma czasami i te krostki dzisiaj troche wieksze i zupełnie inne. Mam nadzieje, ze szybko przejdzie cokolwiek to jest. Ja też uwielbiam zakupy, ale ostatnio kupuję wszystko dla córci-zaszalałam w Polsce, a jeszcze zostało do kupienia łóżeczko turystyczne i jakieś bajeczki do czytania na dobranoc :) czytacie juz swoim pociechom???

A któraś kiedyś pytała o nosidełko-z czystym sumieniem polecam Tula. Swoje kosztuje, ale jest rewelacyjne, nie dosyć, ze ma piekne kolory to jest mega wygodne i w ogóle plecy nie bolą od noszenia. Próbowałam także Beko butterfly-też moze byc, ale nie tak wygodne jak Tula i Bondolino-dla mnie super, ale dziecko mi w nim płakało i trzeba było sie nawiązać, zeby je poprawnie założyć.

Do góry