reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lutowe mamy 2016

Mag_dzik jakiej firmy słoiczki w promo? :)

Betula już chrupki dajesz? :D Bo ja to się ostatnio właśnie zastanawiałam kiedy chrupki :confused:

Aschlee mi się się wyświetlają Twoje zakupy :confused:
Moja dzisiaj wsadziła stopę do buzi pierwszy raz :D

Kamisia jeżeli dziecko chce to uważam, że możesz spokojnie dać. Ja mojej nakładam pół słoiczka tego małego ale nie zdarzyło się jeszcze aby zjadła całość. ;)

Hanula jak obudziła się po 15 na spacerze tak już potem nie spała. O 19.30 było mleko a o 19.40 już spała. I to bez płaczu. Dzisiaj zęby dały nam odpocząć :D
My jutro wybieramy się do ikei, będziemy szaleć ;)

Macie skarpetki z doczepionymi grzechotkami? Chciałam Hanuli jakieś kupić, ostatnio bardzo interesują ją jej stopy :D

Aaa i dzisiaj Hanula na krótką chwilę stanęła w pozycji czworaczej. Zaraz się przewaliła na bok no ale jaki to postęp! :D

reklama
Kamisia, my jesteśmy świeżo po chrzcinach i powiem Ci tak, że od chrzestnych po tysiaku plus drobne zabawki -bączek i miś. Tak było u nas, nie wiem czy to standard czy nie.

Bettina, moj tak juz jakis czas staje na czworaka, buja sie w tyl przod i jakby skacze w przod. Takze juz nie tylko kreci sie wokol wlasnej osi na macie.

Gorzej z obrotami. Dopiero na boki sie wykreca. Jemu sie nie chce. Umie. Ale po co jak mozna cwiczyc joge? Noga buzia itd

Na kolanach mi siedzi juz jak stary ;)

Ale fajnie dzis zlecial nam dzien. Popoludnie u babci na tarasie. Nowa umiejetnosc. Rozmowa, dialog. Babcia pisk to on odpowiadal krotkim piskie. Babcia ,,aha,, on ,,a,,. Taka ze mnie blondi,ze nagralam jak juz powinnam wylaczyc kamete czyli nic ;p

Aschlee, nie widze Twoich linkow, juz jest watek zamkniety, bo mi wyswietla ze nie mam uprawnien??

Bettina u nas rytm dnia jest w miarę ustalony, o ile to przy dwulatce jest możliwe, ale niestety młoda śpi jak jej się zachce a nie wtedy kiedy trze by było :-/ taka indywidualistka trochę. Natomiast wieczorny rytuał zawsze taki sam, żeby w głowce nie mieszać.

Odnośnie chrupek to kiedyś sprawdzałam po zdjęciach kiedy starsza pierwszy raz dostała i wyszło mi, że miała 4,5 miesiąca. Młoda też już czasem dostaje, Tygryski właśnie, ale jakoś euforii nie ma ;-)
Zjada pół słoiczka, ale czasem ma taki dzień, że w ogóle się nie tknie, więc jej nie zmuszam. Smakuje jej zupka warzywna z króliczkiem po 5 msc z Gerbera.. z owoców to na razie podeszła jej tylko... śliwka suszona z Gerbera i to podana tylko dlatego, że ją przytkało w związku z tym, że 95% zupek jest w połowie z marchwią...

Kamisia odnośnie chrztu to zależy od bardzo wielu czynników. Kim są rodzice, bliska rodzina, daleka, znajomi, bogaci, biedni, średni itp.. tak, żeby nie wprawić w konsternacje, nie przesadzić w żadną stronę. Jak m był chrzestnym u brata to mała dostała złoty medalik i łańcuszek za w sumie jakies 300 plus 300 w kopertę. Jak ja byłam u przyjaciółki a potem u mojej kuzynki to złoty krzyżyk plus łańcuszek, plus takie pudełko/kurefek drewniane z imieniem na "Skarby" za jakieś 80 zł. W sumie wychodziło ok 400. Nie wiem jak pozostałe dziewczyny, ale uważam, że od chrzestnych powinien jednak być jakiś prezent materialny, żeby pamiątka była. Kasa, nie czarujmy się bardzo łatwo się "rozchodzi"... Ogólnie wydaje mi się, że nie ma sensu jakoś bardzo szaleć, bo potem się okaże że trzeba będzie wypłatę na prezenty oddać. Lepiej z niższej półki zacząć ;-)

PaniAg adminka mi jeszcze nic nie napisala wiec chyba jeszcze nie aktywny :/

Juz zamieszcze jeszcze raz te fotki

Bettina, no chrupka byla (pod scislym nadzorem!). Siedzielismy w cieniu na kocurze, pilismy z mezem piwko i jedlismy paluszki, a Haniak tylko lampił co tam pchamy do ust, wiec zlitowalismy sie i z głupa dalismy Mlodej chrupka ;)

Fajnie Haniak z chrupasem wygladał - buziak taaaaaki maly, a chrupek taaaaaaaaaaki wielki :)

No wlasnie ja tez linkow Aschlee nie moge podgladac

katjuszka, od czego zaczelas rozszerzanie diety swoim Maluchom?

I podstawowe pytanie - dziewczyny, gdzie kupilyscie dynie w sloiczku? Obczailam lewiatany, tesco, carrefour i rossmana i nidzie nie ma.

Mag dzik moj M. Elasnie zrobil mi zakupy w tesco z Boboboty.
promocja super tylko ze nie wiedzialam ze smaki mozna mieszac;0

Bettina my mamy takie skarpetki ,ale Karol ich nie lubi .tak samo jak grzechotek zapinanych na raczke ;\

Jenot nam na chrzciny chrzestny dal 1000,a Chrzestna 700 .Mlody distal tylko kase wiec za to co distal kupilismy mu zabawki I krzeselko;)

reklama
Do góry