reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2016

Hej dziewczyny! U nas tez jedna pobudka w nocy o 3.45 i pozniej spala do rana. Tylko zaczynam sie martwić, bo odkryłam czerwone kropki na jej twarzy i głowie i zastanawiam sie czy to czasami nie początek ospy... [emoji53]

Napisane na SM-N9005 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Witajcie dziewczynki.
My już zaliczyliśmy szybkie zakupy i teraz się relaksujemy.

Anit80 a chociaż policjant przystojny był ;) ? No i fajnie że lepiej się już czujesz.

Aschlee ale chociaż część drogi pokonałabyś autostradą;)

PaniAg południowy zachód to dość obszerne pojęcie;)

O spaniu ja się nie wypowiem bo mi tu zaraz Ola powie że mam się nie odzywać;)

Wiecie co Eri tak fika nogami w bujaczku (a konkretnie wali nogą w swojego piszczka) że kręci się z tym bujakiem wkoło własnej osi. Teraz ją zdziwienie chwyta że mam zaniknęła bo się tyłem odwróciła.

Edit:
Beemik a czemu podejrzewasz akurat ospę?

Bo te kropki sa wszystkie jednakowej wielkosci i nad ranem miala 2 a teraz juz 5. Wyczytalam, ze wysypka zaczyna sie wlasnie od głowy i szyi. Poczekamy, zobaczymy...

Ola wlasnie tez mi to wczoraj przyszło do głowy, ze ta bezsennosc u dziecka moze byc od kawy czy mocnej herbaty. Ja pije conajmniej jedna kawke dziennie, ale ostatnimi czasy nawet dwie, bo teściowa ma dobrą maszyne do kawy [emoji4]

Beemik hmm myslisz ze ospa? Wykluczasz od potu? bo mojej sie wlasnie takie czerwone robia.

Magmich no cos w tym jest ale cholera na tej autostradzie tez nie zawsze jest rozowo ostatnio droge ktora pokonywalismy w 10 godzin jechalismy 15 bo wypadek byl :/

Moja dzis ma ruchliwy dzien wstala juz na stale o 7 i od tej pory zadnej nawet 10 minutowej drzemki a co najciekawsze dalej nie wyglada na senna.

Wczoraj nie robilam zakupow wiec dzis nadrobilam stwierdzilam ze chce dopracowac pokoje dziewczyn i takim sposobem kupilam firanke z kubusiem puchatkiem,lampe z lawa,lampe akwarium,ozdobne motylki 3D szt 2x18,zegarek lustro i kolorowe gwiazdki swiecace w nocy......dobra przyznaje sie do zakupocholizmu :rolleyes2::eek:

Olaola mhm. Pije dwie szybko moczone herbaty i zero kawy przez dietę bezmleczna. Nie ryzykuje z innym rodzajem mleka bo po kozim był horror a sojowe mam ale się boję.. zmotywowalas mnie do odstawienia herbaty na kilka dni. Jak cokolwiek pomoże to Cię ozloce :-)
Dobrze, że Was odwiedziłam i dziękuję bardzo za rady!

Olaolala ja kp i pije zazwyczaj 1-2 kawy zwykłe dziennie. Też się zastanawiałam czy czasem mały nie śpi po moich kawach. Na mnie kawa nie ma żadnego wpływu pobudzającego, ja pije bo uwielbiam smak kawy ;).

Aschlee a więc jednak :D

Magmich koleżanka mówiła że przystojni byli, ja wogóle tak na nich nie patrzyłam tylko chciałam nas z opresji wyciągnąć :D. A jak jeszcze mojego M zobaczyłam to już wiedziałam co będzie grane :oops:

Betula mam tak samo, jak jestem sama to robota od rąk odchodzi ;)

Magmich w necie poszukaj ulotki, na pewno jest.
Co maz za bujaczek ze on taki obrotny? ;)

Anit dobrze ze na pouczeniu się tylko skończyło ;)

Katjuszka a jeszcze powiedz jak wygląda wasz dzień? Chodzi mi o regularny tryb dnia. Bo jak coś u nas ten rytm zaburza to zdarza się że Hania śpi gorzej
Jak budzi się raz i buszu to pewnie za bardzo się wzbudza i dlatego nie zasypia tak szybko jak byś chciała ;) Hania tak miała jak wstawala w nocy na mleko.

Mag_dzik wybrałaś juz sukienkę gjza zęba? :D

Beemik a miała od kogo się zarazić?

Aschlee pokaz. koniecznie co kupiłaś :D

Betula zdziwiłabys się ile ja robie w ciągu 30 minutowej drzemki Hanuli [emoji23]

My na spacerze, Hania śpi.
Dzisiaj jadła marchewkę, która znalazła się nawet w nosie jakimś cudem [emoji23]

reklama
No własnie nie za bardzo miała od kogo sie zarazic. Ale pół dnia mineło i kolejnych kropek brak, wiec pewnie fałszywy alarm.
Aschlee potówki też ma czasami i te krostki dzisiaj troche wieksze i zupełnie inne. Mam nadzieje, ze szybko przejdzie cokolwiek to jest. Ja też uwielbiam zakupy, ale ostatnio kupuję wszystko dla córci-zaszalałam w Polsce, a jeszcze zostało do kupienia łóżeczko turystyczne i jakieś bajeczki do czytania na dobranoc :) czytacie juz swoim pociechom???

A któraś kiedyś pytała o nosidełko-z czystym sumieniem polecam Tula. Swoje kosztuje, ale jest rewelacyjne, nie dosyć, ze ma piekne kolory to jest mega wygodne i w ogóle plecy nie bolą od noszenia. Próbowałam także Beko butterfly-też moze byc, ale nie tak wygodne jak Tula i Bondolino-dla mnie super, ale dziecko mi w nim płakało i trzeba było sie nawiązać, zeby je poprawnie założyć.

Do góry