reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2016

Temat jak każdy inny. A teraz wyobraźcie sobie że takie tematy to tylko z mamami poruszać można bo inaczej mogą na nas dziwnie patrzeć.

Aschlee super pyszności. Czy ty już zaczynasz takie dania podawać czy zakupy na później?

reklama
Tak ja zaczelam juz rozszerzac diete tydzien temu za namowa lekarza wiec tak sobie testujemy ;)
Ale sloiczkow kupuje malo.Wiekszosc robie sama.Ale na taki samodzielny mix jak np spaghetti sie nie zdecydowalam wiec zakupilam sloiczek

Ostatnia edycja:
a ja od kilku dni próbuje coś napisać i albo komputer mi padł albo w tel mnie rozłącza albo ktoś przyjdzie itd ale starań się choć podczytac.
Asch szybko z jedzonkiem a Ty na piersi?
Ola chwal się kiecką!
moje cycki nie nadrabiaja Ali i muszę dokarmiac ale strasznie mi zaczęła znów ulewać. myślicie że to od mleka? jutro szczepienie muszę spytać o zmianę i o rozszerzenie diety.
a kupa u niemowlaka to. u nas temat nr 1 hehe

My juz za soba mamy dynie,jabluszko,biala i normalna marchew,kurczaczka,wolowinke,szpinak no i dzis to spaghetti sloiczkowe i mus gruszkowy, na razie jablko nie podchodzi ani w postaci musu ani soczku.

Demollka ja karmie piersia i mm bo mam za malo pokarmu.

Lekarz kazal zaczac wprowadzac stopniowo jedzenie,troche sie wyklocalam ze za wczesnie itp ale mowil ze mala jest...mala ze na wadze jakos mega duzo tez nie przybiera wiec zeby zaczac dawac jej cos innego niz tylko mleko.No wiec probuje i na kolejnym bilansie bedziemy sprawdzac efekty

Aschlee to już sporo przerobiłaś. My na razie zaliczyliśmy jabłko i marchewkę. Jabłko też średnio podeszło za to marchewka już lepiej. Jutro mam przewidziane jabłko bo marchewka ma działanie zapierające i trzeba czymś wyrównać. Też myślę żeby kupić dynię (mają w Rossmannie od Gerbera takie małe słoiczki).

Asch szalejecie hihi ale też czytałam że jak dziecko mało przybiera to lekarze każą szybciej wprowadzać jedzenie.
jak powiedziałam moim rodzicom że kupie słoiczk bo nie zawsze dam radę coś gotowaći to usłyszałam taaakie kazanie hehe

Ja też raczej zamierzam zacząć od słoiczków, a potem jak już będzie więcej produktów które je to będę też gotować. I będę karmić mieszanie, słoiczki są wygodne na wyjście czy jakieś sytuacje awaryjne :tak:

A kiedy będziecie dawać kaszki?

reklama
Bettina tylko weź pod uwagę że jak mała posmakuje Twojej kuchni to może nie być powrotu do słoiczków. Mnie tak córcia urządziła jak dostała domowe obiadki. Raz nie miałam nic ugotowanego to sięgnęłam po gotowca a młoda jak tylko poczuła smak to zaczęła pluć i wycierać język łapkami i tak oto skończyły się słoiczki;)
Mam nadzieję że teraz będzie inaczej i też będę mogła łączyć domowe obiadki z gotowymi daniami.
Ja już powoli planuję kupić kaszkę i podawać wieczorem przed spaniem. Na razie bezglutenowe.

Ostatnia edycja:
Do góry