reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2016

reklama
O rety! Mi póki co wystarczy moja jedna Hanula :laugh2:
Wczoraj z krótką przerwą na mleko po 6 spałyśmy do prawie 10 to dzisiaj dla odmiany pobudka przed 6 i tylko o 7 drzemka na pół godziny. :rolleyes2:

Potwierdzam co do smaku mleka, my zmieniliśmy i to co teraz pije jest obrzydliwe, na szczęście Hania nie grymasi. ;-) ;)

Co do warzyw z własnego ogródka czy ze sklepu, ja będę kupować normalnie na targu czy w warzywniaku, nie zamierzam popadać w eko przesadę. Mam nadzieję, że moje dziecko nie będzie wybredne i będzie jej smakować moje gotowanie i słoiczki. :laugh2: Bo ja byłam strasznym niejadkiem, mam nadzieję, że tego się nie dziedziczy. :confused2:

Ola jak u Ciebie? Uporałaś się z zastojem? Jakie mm podajesz w awaryjnym sytuacjach?

Dziewczyny chronicie jakoś wasze maluszki przed komarami na zewnątrz?
Jutro idziemy na grila i zastanawiam się czy jest coś dla takich maluszków. W rossmannie jest z chicco jakieś urządzenie ultradźwiękowe na baterie co odstrasza komary? Myślicie, że to skuteczne? :confused:

Bettina my zakladalismy przed owadami moskitiere na wozek, ale Antek nie byl za bardzo zadowolony, bo w ogole juz nic nie widział z tego wózka :| a myslisz, ze komary juz beda? Nad morzem nie bylo ani sladu komarow, nawet wieczorem. Byly tylko te jętki, które żyją jdną dobę, nie gryzą a brzeczą jak komary i są do nich podobne :D
Na zastoj pokarmu na mnie najlepiej dzialaja liscie kapusty. Okladam sobie piers na noc i rano juz jest wszystko ok :)
Kupilismy kiedys awaryjnie bebilon, bo taki dostawal w szpitalu, wtedy nie protestowal, a teraz plul ...

Ja też mam moskitierę ale to tylko jak młoda spokojnie leży lub śpi. Coś mi się kojarzy że była kiedyś reklama jakiegoś środka na owady który można stosować u małych dzieci ale z chiny nie mogę sobie nazwy przypomnieć. Jak wpadnę co to było to napiszę. A w urządzenie ultradźwiękowe i ich skuteczność to jakoś średnio wierzę.

Ola bebilon w sumie nie jest zły w smaku a może po wypiciu z jednej piersi Antoś nie był na tyle głodny żeby jeszcze z butli pić?

Demollka jak tam dzisiaj po wczorajszym szczepieniu?

Magmich dzięki przezyłyśmy noc , mała co trochę popłakiwała przez sen ale nie miała gorączki tyle ze co 2h na cycka chciała pociągnąć i się wtulic więc rano miałam suszę hehe My awaryjnie mamy bebiko ale zdarza się ze Ala zje połowę żeby tylko zaspokoić największy głód i marudzi bo chce cycka nawet jak jest mało mleka w nich. taki przytulasek nam się udał:))

My też mamy moskitere na wózek korzystam jak jestem u rodziców bo tam dookoła las, a w nim mnóstwo bzykaczyków hehe
Robię mężowi niespodziankę i zamówiłam wczasy nad morzem, myślę ze 5 dni damy radę z Mała:)

Magmich my mamy najblizej Dziwnów po prostej. 3h niecałe jazdy więc nie jest źle:)ja rezerwowalam na koniec lipca ale już ciężko coś znaleźć w Dziwnowie.

Magmich wedlug mnie ewidentnie byl glodny, bo to bylo widac. Wiem kiedy chce jesc, taki smieszny odglos z siebie wydaje jakby sie rozpedzal :p

My tez wczoraj zastanawialismy sie nad wczasami i szukajac ofert nad polskim morzem doszlismy do wniosku, ze taniej nam wyjdzie jak polecimy w tym roku do Hiszpanii na tydzien. My nad morze mamy najblizej ponad 4h (a ostatnio utknelismy w korku i wracalismy 6 h!) wiec wole leciec samolotem 2 h z dzieckiem niz jechac tyle samochodem. Wybierzemy jakies ustronne miejsce w Hiszpanii i bedzie super, a wakacje planujemy na wrzesien.

reklama
U nas dzisiaj jabłuszko wchodziło dużo lepiej niż poprzednie razy. Jutro lecę po dynię i zobaczę co tam jeszcze mają po 4 mc. Kupię też kaszkę i będziemy działać dalej.

Ola to widzę że super wakacje się szykują;)

Do góry