reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2016

Ja wypełniłam ankiety ale nie podałam numeru telefonu :-) :) Jak przyjdzie coś pocztą to mi nie przeszkadza a telefon wszędzie mam zastrzeżony jeżeli chodzi o informacje marketingowe ;-) ;)

Butelkę aventu dostałam na szkole rodzenia, w paczkach ze szpitala nie było tak bogato :-p

reklama
Ja z Bobovity dotalam jeszcze kaszke i łyzeczke a od hippa naklejke do auta: "jedzie z nami dziecko" czy jakos tak :p ale rozowe, wiec sie nie przyda ;)
Z Bebiko dostalam tez fajne pudelko i album. Ze szpitala zadnej paczki nie otrzymalismy, nic a nic :confused2:

Ale się obłowiłaś ;-) ;) Pudełko też mam, przydaje się, mam już odłożone pierwsze ubranko, odcisk stopy i bransoletki ze szpitala ;-) ;)

Dzisiaj widziałam znajomą z 3 tygodniowym bobaskiem, co za maleństwo a urodził się większy niż moja Hanula. Aż szok jak szybko się zapomina jakie dzieci były maleńkie :laugh2: I ten charakterystyczny płacz noworodka, ech :blink:

To prawda szybko się zapomina. Jak byliśmy na II USG bioderek to była mama z tygodniowym maluchem. Mówię do męża że nasza też taka była a on na to nie no co ty taka mała;)

Oj rosna te nasze makuszki. Moj juz taki cuezku,ze mnie wszystkie kosci bolą a noszę tylko tyle co trzeba by go igarnąć.

A wiecue co! Wczoraj była u nas pielegniarka srodowiskowa ??? Myslalam,ze tylko na poczatku łazi. Pierw byl telefon, a w domu byla z 5 minut. To normalne? Bo juz mysle,ze ktos poskarzyl moze,ze u nas slychac piski i krzyki dziecka.... Nawet teraz tak piszczy z radosci i milosci do karuzelki...;)

PaniAg - nie wiem czy to to, ale w pewnym momencie (po 3 miesiącu?) przechodzi się spod opieki położnej pod opiekę pielęgniarki środowiskowej i ona robi jedną wizytę, aby ocenić warunki bytowie itp
U nas była tylko przy pierwszym dziecku i też praktycznie bez zapowiedzi.

Magmich już mieliście drugie usg? My dopiero za miesiąc.

Ja nic nie wiem o pielęgniarce, nikt nie dzwonił. A jak wpadną bez zapowiedzi to mnie nie znajdą bo nie mieszkamy pod adresem zameldowania. :-p

Jak często musicie czyścić nosek swoim maluchom? Ja od niedawna muszę codziennie raz albo dwa, nie wiem czemu tak jej się teraz zbiera, wcześniej nie było w ogóle takiego problemu :confused:

Bettina ja czyszcze Antosiowi codziennie, czasem co drugi dzien. Tez mu sie gluty zbieraa, ze hoho...

Oby do nas zadna pielgniarka sie nie wybrala, bo tu taki balagan, ze jeszcze mi go zabierze :szok:

My mamy za soba pierwsza, nieprzespana noc w naszej karierze. Przyczyna nocnego placzu byl chyba nowy zab, ktorego dojrzalam rano. Ale to wiadomoc nieoficjalna i niepotwierdzona ;)

Czy ktoras z Was uzywa lub uzywala pieluch Dada i ma porownanie z jakimis innymi? Odkad Antos nosi 3. wydaj mi sie, ze spi niespokojniej, jakby mniej chlonely te trojki. Z jedynkami i dwojkami bylo ok...

Bettina mojej też się zbiera w nosku i czyścimy ja to zwalam na suche powietrze i częste przebywanie na dworze gdzie kurzu i zanieczyszczeń więcej do noska wpada. Drugie usg mieliśmy już dawno bo jakoś w kwietniu.

PaniAg u mnie też przy pierwszym była pielęgniarka coś na przełomie 3/4 mc i wiesz co wpadła bez zapowiedzi (nawet nie miałam łóżek ogarniętych bo rano to było) tylko po to żeby zobaczyć ile pokoi mamy, czy jest ogrzewanie i woda bieżąca a na dziecko prawie w ogóle nie spojrzała więc jak teraz przyjdzie to jej nie wpuszczę. Co to ma być żeby mi się ktoś po domu rozglądał. Może jeszcze test białej rękawiczki mi zrobi.

reklama
Ola ja kiedyś spróbowałam Dady i też jakiś większy rozmiar za namową sąsiadki i biegiem do pampersów wróciłam. Nie chłonęły jak się należy a do tego miałam wrażenie że pielucha na zewnątrz jest wilgotna no i pupa też była mokra.

Bettina Ola a zwartość nosków Waszych maluchów bywa też czasem zielona? (przepraszam za opis);)

Ostatnia edycja:
Do góry