reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2016

rany, co tu taki okrojony skład? :)

Co do pieluch - mam porównanie Dada/Babydream/Pampersy zielone i białe - i stawiam na pampersy w białym opakowaniu. Pupa sucha - nawet po 10h snu. W dotyku też fajne, bo nie takie "sztuczne". Raz tylko trafiło mi się opakowanie, gdzie te pieluchy zajeżdżały straszną chemią o_O

Nos czyścimy codziennie. Nie jest zapchany, ale kozaki są. Zielonej zawartości noska nie uraczylismy do tej pory.

Dziecię po zmianie mleka, podaniu antyhistaminy i masci ze sterydem lepiej mi spi. Od 20-4 lub 5/6 :) Skóra też lepiej wygląda i przestała jej przeszkadzać chyba. Kupa tylko niepokojąca, bo mała i zbyt zbita jak na mój gust. Mimo dopajania. Wcześniej bez dopajania byla luzna. Zwariuję. Pediatra w piatek to będziemy się zastanawiać.

No i największy sukces - PIJEMY! Wodę i koperek :] Bez dosładzania. Nie jakieś straszne ilości, ale dobre i to. To chyba dzięki nowemu mleku, które zapodajemy, bo gorsze w smaku i mniej słodkie, niż dotychczasowe :)

reklama
Betula super że macie przełom w piciu;) A skład na bb faktycznie bardzo zmalał pewnie dziewczyny korzystają z pogody i wypoczywają. My też mamy pampki w białym opakowaniu. Jak moja zrobiła zbitą kupę to tego samego dnia wieczorem dorobiła drugą normalną i mega wielką jak mój mąż powiedział wypchała twardy korek i potem już poszło;)

magmich, no po ostrej walce łyżeczką o każdy łyk wody to 10-15 ml za jednym zamachem Z BUTELKI to sukces na skalę światową :)

U nas mały, zbity kupsztak drugi dzień z rzędu :/ Widzę, że Młoda mi się męczy przy robieniu kupki. Poza tym jakiegoś bólu brzucha to chyba nie ma, bo zachowuje się normalnie. Dałam jej koperek, dopajam letnią wodą i mam nadzieję, że to pomoże. Zastanawiam się czy zatwardzenie nie bierze się stąd, że często dopajam ją przed samym jedzeniem i tym samym rozrzedzam mleko w brzuszku....:confused:

Achhhh, czekam już, żeby rozszerzyć młodej dietę, bo Haniak ma mega radochę jak jej coś daję łyżeczką (ja zresztą też), ale u nas chyba jeszcze daleka droga. Póki coś jej na skórze wyłazi nie wiadomo czemu, to boję się cokolwiek nowego podawać, żeby sprawy nie pogorszyć:/

Jezukochany, ola, Antosiowi już 2 ząb się pojawił? :szok: szalejecie!

Pielegniarka zadzwonila kiedy moze przyjsc. A ja kiedy jej pasuje, to ona czy za 5 minut moze. Hahah. Dowiedzialam sie,ze do roku tak chodzą.

Oj z nosem to i u nas od niedawna codzienne czyszczenie.

A z kupami mamy ciagle musztarde po obiedzie;] i nie wiem co mu sie porobilo ale prawie trzeba zakladac maski p.gazowe. Plus żarcik w formie gazow...ja do przebrania a tam nic.

Pieluchy dada sa o wiele grubsze niz pampers wg mnie. A na upal to duza roznica. Konczymy dade i juz pampers czeka. Aaa u mam wrazenie,ze dada sie szybciej zapelniaja, czasem zmieniam co godzine.

Ola już drugi ząb wam idzie? :szok: U nas nawet się nie zapowiada :laugh2: A sukienkę już dostałaś? :-) :)

My od urodzenia używamy pampersów zielonych, chciałam popróbować innych bo będzie taniej to mi mąż nie pozwala, mówi, że mam nie kombinować, nie ma odparzeń więc te są ok :rolleyes2:

U nas kozy tylko białe póki co ale czasem aż szok, że takie w takim malutkim nosku za przeproszeniem. Też mi się wydawało, że to od suchego powietrza na zewnątrz. Magmich jak zielone to może coś jej z zatok spływa :confused: Wiem, że u dorosłego zielony katar to właśnie albo zatoki albo coś w oskrzelach może być.

Betula u nas często woda wypadała np kwadrans przed mlekiem. Nie zauważyłam, żeby to powodowało jakieś problemy. Bardziej nerwy Hanuli, że jakieś badziewie do picia jej daję :-p No ale co zrobić jak ona mi przesypia najlepsze momenty na danie wody. Za to po zmianie mleka dzisiaj z kupą było trochę ciężko, jakaś taka bardziej zbita. Już zaparzyłam rumianek, mam nadzieję, że to jednorazowo tak i zaraz wszystko się unormuje.

Też się zastanawiam skąd ta zieleń. Młodej nic nie jest nie kaszle ma humorek i apetyt więc zapytam lekarza przy najbliższym szczepieniu 17 czerwca. Chociaż pewnie mnie oleje;)

Ten zab to nadal informacja niepotwierdzona ;)nie moge mu zajrzec dokladnie.. :/

Wiedzialam, ze z tymi Dadami tak bedzie, a my mamy zapas chyba jeszcze na rok albo i wiecej :realmad:

Bettina z sukienka jest taka historia, ze zamowilam sobie online w Mohito dwie sukienki (zebym miala jakis wybor na komunie). Jedna mialam zwrocic, ale skoro zeba wypatrzylam to zostaja obie ;)

U Antosia glutki zawsze biale.

reklama
Dziewczyny patrzcie jakie pysznosci wynalazlam :)

1465405509-1d1mld.jpeg

1465405546-1d1mld.jpeg

Do góry