reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2016

To możliwe żeby wyszło uczulenie na coś skoro od urodzenia używamy tego samego? Nic nie było zmieniane. Plucze zawsze 3 razy
Carolajna a znana u was była przyczyna krostek?

reklama
My z imienin wróciliśmy, wykończona jestem bo gorąco i duszno było okropnie. Młoda też widać że miała dość bo w domku odżyła. Ja się ledwo ruszam tak się najadłam aż nieprzyzwoicie.

Bettina a może to jednak potówki? A kupiłaś ten Atoperal może spróbuj posmarować.

Ola moja też za bardzo się nie przekręca, za to gada z motylkiem nad matą i wygląda to przekomicznie.

Bettina on zwykle lezy na naszym lozku, bo jest duze i zajmuje połowe naszego jednego pokoju (w drugim nie lubie przebywac, bo nie ma tv :p) albo na macie albo u siebie w łóżeczku, za miekko nie ma, bo jak go karmie na łóżku to ptrafi sie do mnie przekrecic z pleckow na bok, dzis tez zauwazylam, ze przekreca sie z brzuszka na plecy, jeszcze ma czas na reszte :)
Twoja Hania to spryciula, ale juz teraz musisz miec oczy dookola glowy :) a wloski ma wytarte tak samo jak Antos :D

Demolka moj Antek tez tak sie odbija stopkami. A co do spania to moze Ali jeszcze sie to unormuje i bedzie spala dluzej i w nocy i w dzien. Nie moze tylko na pewno!

Ostatnio zawazylam tez, ze Antek niechetnie lezy na brzuchu, kiedys bardzo lubil a teraz tylko steka i steka, ledwo wytrzymuje 5 min. :/

Ale mnie tu dawno nie bylo.Az ciezko nadrobic.

Vivi tez na brzuszku nie lubi lezec chwilke polezy i jest krzyk.

Tez jak i Demollka zazdroszcze dlugiego spania :tak:

Vivi tez sie przemieszcza jak lezy na macie czy lozku to co sie obroce to zaraz jest w innym miejscu ale na brzuszek jeszcze sie nie przewraca.

Uwielbiam poranki z nia.Wstaje i patrzy wielkimi oczyskami jak mowie "dzien dobry Kochanie" to pojawia sie taki usmiech ze odrazu dzien jest lepszy ;)
Juz sie tak nauczyla i ona zawsze czeka na te slowa a ja na ten usmiech :D

W srode czeka nas szczepienie[emoji30]
No i moje Sloneczko wczoraj skonczylo 3 miesiace [emoji2]

Aschlee wszystkiego najlepszeo dla Vivi ;) fajny macie poranny rytułał ;) zanim się obejrzysz a Ci odpowie ;) ;)

U nas dzis noc kiepska. Od 4. rano Antos budzil sie co godzine, wydaje mi się, że bolał go brzuszek, bo prezyl sie i stekal no i kupa byla ostatnio tydzien temu. Jak już obudzil sie okolo 8 to zasnal po 10, ale tylko na chwile, bo tesciowa zaczela odkurzac na dole. I po spaniu i jego i moim. Glupia baba, odkurzac w niedziele, jeszcze rano, nawiedzona :(

Aschee też tak mamy rano są najpiękniejsze uśmiechy zarezerwowane tylko dla nas:)))

Ola ładniutki avatarek:) współczuję ale niektórych luddzi już nic i nikt nie zmieni ech...
a u nas dziś co chwile leje pozostał nam balkon ale mój Gigancik nie chce spać, leży w wózku pod lampą i krzyczy na nią hehe

Cześć Dziewczyny

Ja tez mam sporo do nadrobienia. Ola to ja sie nie odzywam bo tez dzisiaj odkurzalam. No ale jedyny dzien kiedy maz w domu i zajmie sie dzieciakami

Vera narazie przewraca sie z plecków na bok ale robi to nieświadomie, jak podkurczy nóżki, pamietam ze pierwsza córa szybko przewracała sie z brzuszka na plecy, Vera troszke bardziej leniwa
Zauważyłam ze ciagle ja porównuje do starszej córy, bardzo sie od siebie różnią
:-)

Nova u nas też wstyd się przyznać ale ostatnio niedziela najbardziej się sprawdza na sprzątanie bo mąż w domu i możemy na zmianę dzieci pilnować i coś w domu ogarnąć.

Demollka u nas też dzisiaj nieciekawie za oknem. Pada wieje i czasami słońce wyjrzy taka zimna Zośka. Spacer dzisiaj był tylko do kościoła i do domu. Nigdzie się dzisiaj już nie wybieram.

reklama
U Was to zerozumiale, nie macie co zrobic z dziecmi w tygodniu, odkurzacie i sprzatacie w niedziele, ale ona tzn. tesciowa jest na emeryturze i moze to robic w kazdym dowolnym dniu. Wybrala niedziele, 10.rano a skonczyla okolo 14. z przerwa na kawe o 12.a zeszlo jej sie tyle, bo kady zakamarek, kazdy dywanik odkurza inna szczotka. masakra ;)

U nas tez dzis wietrznie, Antos z tata byl na spacerze, a ja zlapalam pol h snu.

Ile Wasze maluszki wytrzymuja maksymalnie bez snu? Dzis zwrocilam uwage, ze Antos ma maksymalnie 3h aktywnosci, po 2h bez spania robi sie marudny, a okolo 3 godziny bez snu zasypia chociazby na pol godziny, a najdluzej w ciagu dnia spi 3,5 - 4 h i po takiej drzemce tez robi sie zmeczony po 1 - 1,5 h.

Do góry