reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lutowe mamy 2016

To możliwe żeby wyszło uczulenie na coś skoro od urodzenia używamy tego samego? Nic nie było zmieniane. Plucze zawsze 3 razy
Carolajna a znana u was była przyczyna krostek?

reklama
My z imienin wróciliśmy, wykończona jestem bo gorąco i duszno było okropnie. Młoda też widać że miała dość bo w domku odżyła. Ja się ledwo ruszam tak się najadłam aż nieprzyzwoicie.

Bettina a może to jednak potówki? A kupiłaś ten Atoperal może spróbuj posmarować.

Ola moja też za bardzo się nie przekręca, za to gada z motylkiem nad matą i wygląda to przekomicznie.

Bettina on zwykle lezy na naszym lozku, bo jest duze i zajmuje połowe naszego jednego pokoju (w drugim nie lubie przebywac, bo nie ma tv :p) albo na macie albo u siebie w łóżeczku, za miekko nie ma, bo jak go karmie na łóżku to ptrafi sie do mnie przekrecic z pleckow na bok, dzis tez zauwazylam, ze przekreca sie z brzuszka na plecy, jeszcze ma czas na reszte :)
Twoja Hania to spryciula, ale juz teraz musisz miec oczy dookola glowy :) a wloski ma wytarte tak samo jak Antos :D

Demolka moj Antek tez tak sie odbija stopkami. A co do spania to moze Ali jeszcze sie to unormuje i bedzie spala dluzej i w nocy i w dzien. Nie moze tylko na pewno!

Ostatnio zawazylam tez, ze Antek niechetnie lezy na brzuchu, kiedys bardzo lubil a teraz tylko steka i steka, ledwo wytrzymuje 5 min. :/

Ale mnie tu dawno nie bylo.Az ciezko nadrobic.

Vivi tez na brzuszku nie lubi lezec chwilke polezy i jest krzyk.

Tez jak i Demollka zazdroszcze dlugiego spania :tak:

Vivi tez sie przemieszcza jak lezy na macie czy lozku to co sie obroce to zaraz jest w innym miejscu ale na brzuszek jeszcze sie nie przewraca.

Uwielbiam poranki z nia.Wstaje i patrzy wielkimi oczyskami jak mowie "dzien dobry Kochanie" to pojawia sie taki usmiech ze odrazu dzien jest lepszy ;)
Juz sie tak nauczyla i ona zawsze czeka na te slowa a ja na ten usmiech :D

W srode czeka nas szczepienie[emoji30]
No i moje Sloneczko wczoraj skonczylo 3 miesiace [emoji2]

Aschlee wszystkiego najlepszeo dla Vivi ;) fajny macie poranny rytułał ;) zanim się obejrzysz a Ci odpowie ;) ;)

U nas dzis noc kiepska. Od 4. rano Antos budzil sie co godzine, wydaje mi się, że bolał go brzuszek, bo prezyl sie i stekal no i kupa byla ostatnio tydzien temu. Jak już obudzil sie okolo 8 to zasnal po 10, ale tylko na chwile, bo tesciowa zaczela odkurzac na dole. I po spaniu i jego i moim. Glupia baba, odkurzac w niedziele, jeszcze rano, nawiedzona :(

Aschee też tak mamy rano są najpiękniejsze uśmiechy zarezerwowane tylko dla nas:)))

Ola ładniutki avatarek:) współczuję ale niektórych luddzi już nic i nikt nie zmieni ech...
a u nas dziś co chwile leje pozostał nam balkon ale mój Gigancik nie chce spać, leży w wózku pod lampą i krzyczy na nią hehe

Cześć Dziewczyny

Ja tez mam sporo do nadrobienia. Ola to ja sie nie odzywam bo tez dzisiaj odkurzalam. No ale jedyny dzien kiedy maz w domu i zajmie sie dzieciakami

Vera narazie przewraca sie z plecków na bok ale robi to nieświadomie, jak podkurczy nóżki, pamietam ze pierwsza córa szybko przewracała sie z brzuszka na plecy, Vera troszke bardziej leniwa
Zauważyłam ze ciagle ja porównuje do starszej córy, bardzo sie od siebie różnią
:-)

Nova u nas też wstyd się przyznać ale ostatnio niedziela najbardziej się sprawdza na sprzątanie bo mąż w domu i możemy na zmianę dzieci pilnować i coś w domu ogarnąć.

Demollka u nas też dzisiaj nieciekawie za oknem. Pada wieje i czasami słońce wyjrzy taka zimna Zośka. Spacer dzisiaj był tylko do kościoła i do domu. Nigdzie się dzisiaj już nie wybieram.

reklama
U Was to zerozumiale, nie macie co zrobic z dziecmi w tygodniu, odkurzacie i sprzatacie w niedziele, ale ona tzn. tesciowa jest na emeryturze i moze to robic w kazdym dowolnym dniu. Wybrala niedziele, 10.rano a skonczyla okolo 14. z przerwa na kawe o 12.a zeszlo jej sie tyle, bo kady zakamarek, kazdy dywanik odkurza inna szczotka. masakra ;)

U nas tez dzis wietrznie, Antos z tata byl na spacerze, a ja zlapalam pol h snu.

Ile Wasze maluszki wytrzymuja maksymalnie bez snu? Dzis zwrocilam uwage, ze Antos ma maksymalnie 3h aktywnosci, po 2h bez spania robi sie marudny, a okolo 3 godziny bez snu zasypia chociazby na pol godziny, a najdluzej w ciagu dnia spi 3,5 - 4 h i po takiej drzemce tez robi sie zmeczony po 1 - 1,5 h.

Do góry