reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lutowe mamy 2016

Bettina - faktycznie szczotka z babyono jest kiepska. My używamy z canpolu (o taką: Link do: Produkty / Strona główna - Canpol babies) i jest mięciutkia.

Co do ubierania to ja wolę lekko - teraz jeśli wychodzimy z wózkiem to zakładam bodziaka, pajaca i kombinezon + gruby kocyk (z osłonki do gondoli jakoś nie umiem korzystać...) , do chusty tylko bodziak i pajac, a na to zakladam specjalną bluzę "dla dwojga". A na cieplejszą pogodę, do wózka, zamiast kombinezonu mam taką dresową bluzę, z ciepłym kocykiem wystarczy :)

Magdalena - ja akurat książeczek kontrastowych nie mam, ale widze po dzieciach jak różnie reagują na takie bodźce. N dopiero teraz zaczyna reagować na jakiekolwiek pokazywane rzeczy - a ma już 6 tyg .

PaniAg - a ja cały wózek (i to od dawna) trzymam w samochodzie, co prawda mam tylko podpiętro do wniesienia, ale dla mnie to i tak za dużo. A tak jak wychodzimy to młoda na ręce lub do nosidełka, a na dworze rozkladam całość.

A ogólnie zazdroszczę Wam spacerów. U mnie starsze chore, więc na razie N tylko na balkonie się wietrzy...

reklama
Ja już ubieram Antka w misia, bo wyrosl z kombinezonu na 56. Ten mis jest niby na 74, ale jest tylko troche za duzy, rozmiar rozmiaroi nie jest rowny. Przemeczymy sie w tym, bo nie oplaca mi sie juz chyba nic nowego kupowac.
Ten kombinezon mam z Irlandii od Cioci Antosia, ale podobny kiedys widzialam w Tesco, w F&F, nie pamietam , niestety, ile kosztował.

Zastanawiam się tylko co na wiosne dla takiego malucha?
oto wczoraj sie na szczepienie wybieralismy :)

Załączniki

• IMAG0892.jpg
    IMAG0892.jpg
    701,4 KB · Wyświetleń: 112
A taki misio-worek z H&M mam do sprzedania, rozmiar 62, ale jest większy. Za dużo ubranek wierzchnich mi się kupiło i teraz muszę się jakos pozbyć ;) więc jak coś to priv :)

Załączniki

• IMAG0784.jpg
    IMAG0784.jpg
    84,3 KB · Wyświetleń: 110
Ja zakupilam takie misiowe i tez planuje juz w nie ubierac bo wydaje mi sie ze juz jest na tyle cieplo ze mozna tym bardziej ze w wozku jest jeszcze kocyk i gdyby bylo zimniej to oslonka

Załączniki

• 1458900423341.jpg
    1458900423341.jpg
    67,6 KB · Wyświetleń: 114
Aschlee ja mialam bardzo podobny do tej pory, tylko ze stopami, ale Antek już wyrósł z niego :) tez moge sprzedac jakby ktoras chciala ;) rozmiar 56 :)

Ostatnia edycja:
Ale tu dzisiaj cisza, wszystkie jajka malują:);) Ja mam dzisiaj ciężki dzień mała spała może łącznie z godzinkę a tak to cały czas na rękach. Z utęsknieniem czekałam na powrót męża z pracy wręczyłam mu dziecko i dosłownie uciekłam do kuchni obiad robić. Potem odkurzyłam mieszkanie mężuś zmył podłogi. Teraz marzy mi się już tylko łóżko a tu jeszcze starszaka wykąpać a i maluszek też jakoś do spania się nie kwapi:(
Chyba mam dzisiaj jakiś kryzys.

A ja dzis bez sil i mega senna. Bylam nawet w galerii, wow hehe. Sama. Ale myslami w domu, bo maz zakatarzony i rozkichany na maxa i do dziecka sie nie zbliza. Na szczescie Antek dalej spal jak wrocilam;)

Szczotke do wlosow mam z canpola, jest mieciusia, plus grzebyk do bujnego fryzu księciunia:)

reklama
PaniAg szczotka z canpola z naturalnym włosiem czy sztucznym?

My dzisiaj poszłyśmy na drobne zakupy do centrum, szok do ilu sklepów nie można się dostać z wózkiem :confused2: Albo schody, albo tak wszystkiego nastawiane, że się zmieścić nie można.

Byłam w aptece zapytać o ceny szczepionek i różnica ogromna, przy przychodni 5w1 - 150 zł a pneumo 270 a w tej co dzisiaj byłam 125 i 225 :szok: Także pytajcie w różnych aptekach bo różnice są ogromne

Do góry