reklama
Magdalena777
Fanka BB :)
Mkvet hehe no jeżeli banan i ślimak to potwory to tak ja też zaraz chce wyjść na spacer ale jak pomyślę o tym wszystkim, ubierania czapki (Liliana nie cierpi ubierać czapki) to mi się odechciewa. Jednak trzeba iść bo dziecko potrzebuje tego no i kilogramy same się nie zrzuca
Magdalena a moje dziecko to w ogóle niee lubi sie przebierac jeden wielki placz mam nadzieje , ze minie z czasem. Ile czasu przeznaczasz na spacer? my konczymy trzy tyg w poniedzialek i dzis bylismy godzinke na dworze nie wiem czy nie za duzo...ale pogoda superowa była słońce i zero wiatru. Więcej ubierania niż to warte no i jeszcze starszy z nami obowiązkowo bo M. w pracy.
Magmich co do świąt u mnie też s ogóle ich nie widać nie ma na to czasu.Planuje zrobic tylko sałatkę babkę i jakies mięsko przyrzadzic zeby mezu nie narzekal ze nic nie zrobilam a i tak pewnie pojedzie do mamusi i moja mnie podratuje. wczoraj ogarnęłam okna i firanki w kuchni i salonie a wieksze sprzatanie planuje robic na chrzciny,ktore beda w maju.
PaniAg
Bettina rowne 4 tyg.dzis. Kombinacji mam kilka ake jednak na ten pierwszy spacer z meżem. Jakos tak sobie wymyslilam bez sensu ale i tez pogoda byla ze 3 razy taka na spacer, dzis zimne powoetrze, 7 stopni. Tez bede dawac do piwnicy, blisko mieszka mama, ten moj wozek jednak ciezki ale jakos ogarne
Aha i polozna zalecila wg starej szkoly az sie wygoi do konca pepuszek.
No nic, Mały spi, makaron sie gotuje a ja pije kawke, strasznie jestem dzisiaj senna
Aha i polozna zalecila wg starej szkoly az sie wygoi do konca pepuszek.
No nic, Mały spi, makaron sie gotuje a ja pije kawke, strasznie jestem dzisiaj senna
Magdalena777
Kamisia 1h to jest minimum na spacer u 3 tyg dziecka. Ja wczoraj byłam 2 i pół. Dzisiaj dopiero się ogarniam ale też ze 2h planuje byc. Ja ją tak ubieram ze nie ma prawa być jej zimno. I sprawdzam kark czy ma ciepły, a świeże powietrze jeszcze nikomu nie zaszkodzilo, nie można przedawkowac
PaniAg
Aha i cos smiesznego. Moj Antoni sie poryczał jak mąż kichnął. Hahah. Biedny. Potem jak go karmilam ja kichnelam a ten w ryk, na szczescie chwilowy.
A wczoraj sam spal, kichnal orzez sen, zaplakal 1o sekund i zasnał.Ach te dzieciaczki kochane.
A wczoraj sam spal, kichnal orzez sen, zaplakal 1o sekund i zasnał.Ach te dzieciaczki kochane.
Bettina2701
U mnie o świętach nawet nie ma mowy. Dzisiaj sobie uświadomiłam, że jutro już piątek a ja nie mam nic do koszyczka
PaniAg spróbuj tak jak ja wejść z samą gondolą i dzieckiem w środku. Zawsze trochę łatwiej. Oczywiście zależy jaki masz wózek. Ja rozważam jeszcze zostawianie stelaża w samochodzie, odejdzie wtedy ciąganie mi go z piwnicy i do piwnicy.
Co do długości spacerów do ja staram się wychodzić na 2 godziny lub dłużej, chyba, że szybciej zmarznę Hania jakoś specjalnie nie marznie, zawsze cieplutką ją wyciągam po powrocie. Rzadko policzki ma zimne, lekko chłodne tylko.
Magdalena może zbyt skomplikowane obrazki masz? Ja mam ze zwierzakami i jak pokazałam mysz i rybę to Hania patrzyła a jak zmieniłam na konia i krowę to zaczęła płakać Na mojej książeczce jest 3M+
PaniAg spróbuj tak jak ja wejść z samą gondolą i dzieckiem w środku. Zawsze trochę łatwiej. Oczywiście zależy jaki masz wózek. Ja rozważam jeszcze zostawianie stelaża w samochodzie, odejdzie wtedy ciąganie mi go z piwnicy i do piwnicy.
Co do długości spacerów do ja staram się wychodzić na 2 godziny lub dłużej, chyba, że szybciej zmarznę Hania jakoś specjalnie nie marznie, zawsze cieplutką ją wyciągam po powrocie. Rzadko policzki ma zimne, lekko chłodne tylko.
Magdalena może zbyt skomplikowane obrazki masz? Ja mam ze zwierzakami i jak pokazałam mysz i rybę to Hania patrzyła a jak zmieniłam na konia i krowę to zaczęła płakać Na mojej książeczce jest 3M+
My po szczepieniu dzis, ale byl placz... teraz spi Ma juz 6 tygodni i wazy 5kg, kto da wiecej?
Do gina jednak nie zdazylam... Wiecie moze czy zasiowadczenie do becikowego musi wystawoic mi moj lekarz prowadzacy ciaze? Czy moge pojsc do innego i inny zrobi to na podstawie karty ciazy?
Do gina jednak nie zdazylam... Wiecie moze czy zasiowadczenie do becikowego musi wystawoic mi moj lekarz prowadzacy ciaze? Czy moge pojsc do innego i inny zrobi to na podstawie karty ciazy?
reklama
magmich
Ola mi wystawiał mój prowadzący i nawet nie musiałam się u niego pojawić. Zadzwoniłam i Pani położna przygotowała a mąż odebrał przy okazji. Czy inny Ci wystawi to nie wiem. A chodziłaś prywatnie? Swoją drogą do tego becikowego jest tyle papierów do wypełnienia jakby przynajmniej dziesięć tysięcy mieli wypłacić. Żeby tego było mało Pani zapomniała dać wszystkich dokumentów i mąż w ratach zawoził. W nagrodę dostał następny plik papierów na 500+.
Pocieszyłyście mnie że nie tylko ja jestem z przygotowaniami do świąt na bakier normalnie nie mam na to czasu a jak już mam chwilkę to najchętniej bym spała. Przechwaliłam dzisiaj pogodę zanim mała się obudziła to się tak zachmurzyło że myślałam że będzie pierwsza wiosenna burza.
Na spacerach przy ładniej pogodzie tracę rachubę czasu a po powrocie jeszcze kręcę się po ogrodzie przy domu. Już się doczekać nie mogę kiedy wystawie meble ogrodowe i zamiast krążyć z wózkiem bez celu posiedzimy sobie w ogródku. Starszej to już się basen marzy
Pocieszyłyście mnie że nie tylko ja jestem z przygotowaniami do świąt na bakier normalnie nie mam na to czasu a jak już mam chwilkę to najchętniej bym spała. Przechwaliłam dzisiaj pogodę zanim mała się obudziła to się tak zachmurzyło że myślałam że będzie pierwsza wiosenna burza.
Na spacerach przy ładniej pogodzie tracę rachubę czasu a po powrocie jeszcze kręcę się po ogrodzie przy domu. Już się doczekać nie mogę kiedy wystawie meble ogrodowe i zamiast krążyć z wózkiem bez celu posiedzimy sobie w ogródku. Starszej to już się basen marzy
Ostatnia edycja: