reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2016

reklama
A jak ubieracie Maluchy na spacer? W moim odczuciu Zosia cały czas ma ciepły kark, nie czułam też żeby się pociła... Ale nie mam pewności jakoś czy rzeczywiście jej nie za zimno lub nie za ciepło.

U nas święta u Mamy więc ja przygotowania odpuszczam:)

Mkvet kiedyś gdzieś wyczytałam że w zimie dziecko w wózku powinno mieć jedną warstwę okrycia więcej niż dorosły.

Niby też to czytałam. Ale za tydzień ma być 15-19 stopni i nie mam pojęcia jak ją wtedy ubrać. Na kombinezonik będzie już za ciepło?

Mkvet jak ja bym chciała wierzyć w te ich przepowiednie pogodowe;) Jak faktycznie będzie tyle ile mówisz to ja mojej złoże rajstopki spodenki i kurteczkę no i czapkę, w wózku przykryję kołderką i będzie ok.

Co do becikowego to jest tyle dokumentow chyba po to, zeby ludzie sobie odpuszczali te starania coby nie trzeba bylo im dawac 1000 zl ;)

My święta u mamy więc też bez przygotowań :)

A co myślicie o czymś takim na wiosnę Link do: Cieplutki kombinezon śpiworek wyprawka od 0 do 1r. . Myślicie że się nada?
magmich ja nie mam żadnej kurtki więc tak szukam co by tu nabyć... Ja tam wierzę w ich przepowiednie bo mi na rękę;) Nie mogę się doczekać prawdziwej wiosny... już na spacerach podoba mi się, że na drzewach pojawiają się zalążki listków.
To na 500zł do 18ki pewnie jest jeszcze więcej dokumentów

Nie wiem nie patrzyłam na te dokumenty bo już mi się nie chciało ale pewnie będzie co wypisywać. Właśnie mi się przypomniało że miałam pita wysłać. A już chciałam lecieć do wanny no nic jak mus to mus.

Wiosny to już chyba wszystkie wyglądamy ale do prognozy pogody dłuższej niż trzydniowe podchodzę sceptycznie.

Dziewczyny jakie macie szczotki do włosów? Ja mam baby ono z naturalnym włosiem i chyba jest za szorstka. Które mają mięciutkie włosie, żeby nie drapało?:baffled:

Na dwór ubieram normalne body+pajac lub śpiochy, kombinezon, kocyk i ta osłonka od gondoli. Czasem zastanawiała się czy nie za lekko ale karczek był ciepły więc chyba ok.
Kompletnie nie wiem jakie okrycie wierzchnie teraz kupić? Może takie misiowe futerko na ten okres przejściowy?:confused:

reklama
Mi też podobają się te Misiowe ale nie mogę nigdzie znaleźć takiego ładnego za rozsądną cenę.
Bettina ja ubieram tak samo, wczoraj nawet bez kocyka bo miałam wrażenie że jej za ciepło.

Do góry