reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2016

Bettina - faktycznie szczotka z babyono jest kiepska. My używamy z canpolu (o taką: Link do: Produkty / Strona główna - Canpol babies) i jest mięciutkia.

Co do ubierania to ja wolę lekko - teraz jeśli wychodzimy z wózkiem to zakładam bodziaka, pajaca i kombinezon + gruby kocyk (z osłonki do gondoli jakoś nie umiem korzystać...) , do chusty tylko bodziak i pajac, a na to zakladam specjalną bluzę "dla dwojga". A na cieplejszą pogodę, do wózka, zamiast kombinezonu mam taką dresową bluzę, z ciepłym kocykiem wystarczy :)

Magdalena - ja akurat książeczek kontrastowych nie mam, ale widze po dzieciach jak różnie reagują na takie bodźce. N dopiero teraz zaczyna reagować na jakiekolwiek pokazywane rzeczy - a ma już 6 tyg .

PaniAg - a ja cały wózek (i to od dawna) trzymam w samochodzie, co prawda mam tylko podpiętro do wniesienia, ale dla mnie to i tak za dużo. A tak jak wychodzimy to młoda na ręce lub do nosidełka, a na dworze rozkladam całość.

A ogólnie zazdroszczę Wam spacerów. U mnie starsze chore, więc na razie N tylko na balkonie się wietrzy...

reklama
Ja już ubieram Antka w misia, bo wyrosl z kombinezonu na 56. Ten mis jest niby na 74, ale jest tylko troche za duzy, rozmiar rozmiaroi nie jest rowny. Przemeczymy sie w tym, bo nie oplaca mi sie juz chyba nic nowego kupowac.
Ten kombinezon mam z Irlandii od Cioci Antosia, ale podobny kiedys widzialam w Tesco, w F&F, nie pamietam , niestety, ile kosztował.

Zastanawiam się tylko co na wiosne dla takiego malucha?
oto wczoraj sie na szczepienie wybieralismy :)

Załączniki

• IMAG0892.jpg
    IMAG0892.jpg
    701,4 KB · Wyświetleń: 114
A taki misio-worek z H&M mam do sprzedania, rozmiar 62, ale jest większy. Za dużo ubranek wierzchnich mi się kupiło i teraz muszę się jakos pozbyć ;) więc jak coś to priv :)

Załączniki

• IMAG0784.jpg
    IMAG0784.jpg
    84,3 KB · Wyświetleń: 111
Ja zakupilam takie misiowe i tez planuje juz w nie ubierac bo wydaje mi sie ze juz jest na tyle cieplo ze mozna tym bardziej ze w wozku jest jeszcze kocyk i gdyby bylo zimniej to oslonka

Załączniki

• 1458900423341.jpg
    1458900423341.jpg
    67,6 KB · Wyświetleń: 115
Aschlee ja mialam bardzo podobny do tej pory, tylko ze stopami, ale Antek już wyrósł z niego :) tez moge sprzedac jakby ktoras chciala ;) rozmiar 56 :)

Ostatnia edycja:
Ale tu dzisiaj cisza, wszystkie jajka malują:);) Ja mam dzisiaj ciężki dzień mała spała może łącznie z godzinkę a tak to cały czas na rękach. Z utęsknieniem czekałam na powrót męża z pracy wręczyłam mu dziecko i dosłownie uciekłam do kuchni obiad robić. Potem odkurzyłam mieszkanie mężuś zmył podłogi. Teraz marzy mi się już tylko łóżko a tu jeszcze starszaka wykąpać a i maluszek też jakoś do spania się nie kwapi:(
Chyba mam dzisiaj jakiś kryzys.

A ja dzis bez sil i mega senna. Bylam nawet w galerii, wow hehe. Sama. Ale myslami w domu, bo maz zakatarzony i rozkichany na maxa i do dziecka sie nie zbliza. Na szczescie Antek dalej spal jak wrocilam;)

Szczotke do wlosow mam z canpola, jest mieciusia, plus grzebyk do bujnego fryzu księciunia:)

reklama
PaniAg szczotka z canpola z naturalnym włosiem czy sztucznym?

My dzisiaj poszłyśmy na drobne zakupy do centrum, szok do ilu sklepów nie można się dostać z wózkiem :confused2: Albo schody, albo tak wszystkiego nastawiane, że się zmieścić nie można.

Byłam w aptece zapytać o ceny szczepionek i różnica ogromna, przy przychodni 5w1 - 150 zł a pneumo 270 a w tej co dzisiaj byłam 125 i 225 :szok: Także pytajcie w różnych aptekach bo różnice są ogromne

Do góry