reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2016

Dziewczyny a teraz pytanie z innej beczki...czy faceci wam pomagaja przy maluszkach po pracy i w nocy?

reklama
U mnie też Mąż bardzo pomaga, w nocy wstaje ze mną, zmienia pieluchę a ja dopiero później karmię. Najczęściej wstaje nawet ją odłożyć.
Dziewczyny jak długo goiło się Wam krocze po nacięciu(do tych które były nacięte albo pękły)? Macie jakieś sposoby na radzenie sobie z bólem?
Carolajna to w końcu co się okazało?

Mkvet najzwyklejsze zatwardzenia po zagęszczonym mleku, żadna nietolerancja. Po zmianie mleka wymioty silne bo żołądek zagazowany i gaz wypychał mleko.

Carolajna super, ze wszystko sie wyjasniło. Teraz bedziesz spokojniejsza, a Danielek na pewno szczesliwszy :)

Aschlee moj facet tez kazda wolna chwile spedza z córeczka. I pomimo tego, ze codziennie od pon.do piatku chodzi do pracy to bardzo czesto wstaje i podaje mi malutka do karmienia albo ja przewija :)

U nas dzis znow sloneczko wyszło i spacer z babcia zaliczony!

My po poradni. Antek przytyl w 1o dni 26o gram. Troche malo ale w normie. O dziwo byl grzeczniutkimi wcale sie nie darl. A teraz jeszcze spi w foteliku.

Maz mi tez pomaga. Robi butle z mlekiem, kapiemy razem, nosi go jak trzeba, asystuje przy przewijaniu jak trzeba i odklada do lpzeczka. A pozatym od 2 tyg robi nam obiady i ogarnia caly dom. Wlasnie mysle jak dam rade sama od poniedzialku...;) Dobrze,ze moja mama blisko mieszka.

Carolajna - oby teraz już było z górki. I gratuluję odkrycia przyczyny problemów. Odkąd mam dzieci moje zaufanie do lekarzy wyraźnie zmalało :-|

Magmich - jak dzisiaj? Lepiej?

Seforka - moja starsza nigdy nie odbijała. Taki typ. Póki nie ma problemów to bym się cieszyła . Młodszy za to korzystał z cyca książkowo, a często odbijał i ulewał na potęgę. N jest pomiędzy.
A z pozycji kupkowych u mnie najlepiej działa chusta - minus taki, że potem wszystko jest do prania ;)

Aschlee - ja jestem z pomocy męża bardzo zadowolona, ale akurat w nocy staram się go nie budzić. Kwestia dogadania. Szczególnie, że u nas jest co dzielić ;)

Caro super że wszystko się wyjaśniło.

Aschllee mąż pomaga i to bardzo. Wstaje w nocy mimo że rano do pracy i szykuje mleko a ja w tym czasie zajmuje się małą.

U nas dzisiaj lepiej głosik wrócił choć troszke jeszcze zachrypi więc może faktycznie powietrze było za suche i za ciepłe. Wczoraj zabraliśmy łóżko do naszego pokoju a że jest spory 28 m2 to cyrkulacja powietrza też inna. Powiedziałam mężowi że ma ściągnąć fachowca by założył u małej w pokoju danfosa bo u niej jeszcze nie ma i nie mogę temperatury regulować.

Demollka dzisiaj z samego rana nosek wyczyszczony solą fizjologiczną i chyba też pomaga. Narazie obserwujemy dalej i jesteśmy dobrej myśli.

reklama
Do góry