reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2016

Ja nie wiem czy przedstawialam Wam Vivi z tego zmeczenia juz nie pamietam ;)

Wszystkie Maluszki sa cudne :tak:

Załączniki

• 1457611887869.jpg
    1457611887869.jpg
    79 KB · Wyświetleń: 139
reklama
Hej dziewczyny,
u mnie dzisiaj masakra mała zaczęła charczeć a dzisiaj to tak schrypła że pieje jak kogut a czasami nawet głosu nie może wydobyć. Nawet połykanie musi ją boleć bo się krzywi. Do pediatry się nie dostaliśmy. Położna uprzedziła że w przychodni szaleje jelitówka i lepiej nie przychodzić. Do domu wizyty nie udało się umówić bo jeden lekarz chory drugi ma dyżur. Zadzwoniliśmy do trzeciego wypytał co się dzieje i stwierdził że mamy obniżyć temperaturę w pokoju nawilżyć powietrze i poczekać do jutra. Nie wiem jak ja przetrwam noc bo mała prawie wogóle nie śpi. Przysypia na jakieś 15 minut i jak przełknie ślinę to znowu próba płaczu.
Nawet mi przyszło do głowy że może dostała za ciepłe mleko i się sparzyła ale mąż twierdzi że jakby było za gorące to by wcale go nie piła i od razu płakała. Ehh byle do rana.

Jeju ja nie moę tego pojąć dlaczego te nasze maluchy muszą tak się męczyć. Czemu one są winne? Mają kilka tygodni przecież... Najchętniej przejełabym cierpienie każdego maluszka na siebie... ach to moje ostatnie marzenia ;)

Ja mam problem innej natury, karmie mała hipp bio combiotik wszystko było ok ale od 3 dni moja córka nie moze zrobić kupy sama , a piszczenie bąka to super wysiłek . I tak nam płacze w nocy i tylko masaż brzuszka i Windi dają ulgę. Używany dicoflor i espumisana .... Jak jej pomoc ? To normalne ? Przejdzie ? Mleko nie to ? Ah :((((

Haruna ja karmie piersia. Tez mamy podobny problem. Uzywasz dicoflor czy delicol? bo dicoflor to chyba probiotyk... my podajemy delicol, espumisan i biogaia, objawy jakby lagodniejsze. Teraz walczymy z lykaniem powietrza podczas jedzenia

Olaolala a jak walczycie z łykaniem powietrza podczas połykania?
Czy jak moja mało kiedy się odbija to znaczy ze nie łyka dużo powietrza?
Też mamy problem z baczkami ale tylko rano i wieczorem. W dzień lub w nocy zrobienie kupki lub baczka nie robi na niej wrażenia. Wydaje mi się że zależy to od stopnia wybudzenia, jak zaspana to nie ma najmniejszego problemu.

Ola Aschle cudenka macie:)

Moja rosnie jak na drozdzach nadrabia start hehe w pon miala 3820:szok: i jest juz co dzwigac

mi espumisan nic a nic nie pomogl. nie rozumiem lekarzy ktorzy tak latwo kaza odstawic od piersi skoro pokarm jest dobry bo wiadomo co innego jak cos jest nie tak i nim szkodzimy maluszkowi. Ja jade na sab i oczywiscie najpierw byl probiotyk wprowadzony

Magmich a nawilzasz nosek sola morska? jestes pewna ze to w gardelku?bo dzieci tak wlasnie tak charcza noskiem jak maja sapke a jak jeszcze ulewaja to juz wogole.

reklama
My się karmimy wyłącznie MM i na problemy z kupką mamy pozycję półleżącą - wkładam Haniaka do fotelika samochodowego, albo takiego leżaczka-bujaczka, Młoda (z mniejszym czy większym problemem usypia) i po pobudce mamy kupsztala... Jak na leżąco ma zrobić kupkę w ciągu dnia to też się pręży, wygina i marudzi strasznie.

Do góry