reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2016

No właśnie wiem, że można... liczyłam jednak na to, że może uda się i urodzę naturalnie. Ale chociaż mam milion objawów przedporodowych to poród coś się nie zaczyna... Zobaczymy czy ja zareaguję na oksytocynę. Chociaż mój lekarz powiedział, że najpierw będziemy próbować poprzez masaż szyjki macicy i lewatywę. Oksytocyna jako ostateczność.

reklama
Hej mamuski!

Powitajmy Nikolę urodzona 28.02, waga 3200g, długosc 49cm, cc.

Co ja przezyłam to opowiem wam jak dojde do siebie, lekko nie bylo, a i tak zakonczylo sie cesarka.

Mkvet kciuki za Ciebie, oby Tobie bylo lzej i szybciej poszło!

Seforka i Magdalena777 o was tez pamietam. Rowniez kciuki!!!

Ja mialam śluz i wody caly porod podbarwione krwia i polozna powiedziala, ze to normalne i oznacza, ze szyjka sie rozwiera czy jakos tak.

Ciekawa jestem ile czasu zajmie mi dochodzenie do siebie. Wszelkie rady od dziewczyn po cesarce mile widziane :) bo ja zielona jestem. Podobno wstane dopiero jutro, a jedzenie picie? Dali mi suchary, herbatke i rosołek...

Bemik gratulacje :-)
Ja piłam od kad przywieźli mnie na salę jadłam dopiero wieczorem suchy chleb . Moja rada ruszać się jak najwięcej jeżeli masz jeszcze znieczulenie to ruszaj góra jeżeli już zeszło to staraj się ruszać nogami itd łatwiej Ci będzie wstać później i mniej będzie boleć.

Beemik gratulacje i czekamy na relacje!

ja mialam 2dni sluz podbarwiony krwiaa a godzine przed odejsciem wod sama zywa krew a rozwarcie na 1 palec( ilekolwiek to oznacza:))

Beemik ogromne gratulacje!! Chociaż oczywiście trochę się gniewam, że mnie wyprzedziłaś ;) ! Wszystkiego dobrego i dochodź szybko do siebie!

Beemik gratulacje!!!! :-) :)

Moje rady to takie aby się ruszać jak najwięcej mimo, że boli. ;-) ;) Ja ruszałam nogami, zginałam w kolanach i prostowałam. A jak już pomogli mi wstać to praktycznie się nie kładłam, ciągle na siedząco albo chodziłam bo z pozycji leżącej czy nawet półleżącej po prostu nie byłam w stanie się podnieść, ktoś musiał mnie chwycić za rękę i pociągnąć :sorry2:
Carola ja też po 24 h dostałam taki sam zestaw do jedzenia ;-) ;) Ale może to też kwestia znieczulenia kiedy i co dadzą do jedzenia.

Dziewczyny czy znacie coś na ból gardła co można zażyć bezpiecznie przy KP? :baffled:

reklama
Bettina gardło wyplucz solą i woda utleniona mi pomaga. No i tabletki do ssania *spam* chyba nic innego nie wykombinujesz

Do góry