No właśnie wiem, że można... liczyłam jednak na to, że może uda się i urodzę naturalnie. Ale chociaż mam milion objawów przedporodowych to poród coś się nie zaczyna... Zobaczymy czy ja zareaguję na oksytocynę. Chociaż mój lekarz powiedział, że najpierw będziemy próbować poprzez masaż szyjki macicy i lewatywę. Oksytocyna jako ostateczność.
reklama
beemik
Fanka BB :)
Hej mamuski!
Powitajmy Nikolę urodzona 28.02, waga 3200g, długosc 49cm, cc.
Co ja przezyłam to opowiem wam jak dojde do siebie, lekko nie bylo, a i tak zakonczylo sie cesarka.
Mkvet kciuki za Ciebie, oby Tobie bylo lzej i szybciej poszło!
Seforka i Magdalena777 o was tez pamietam. Rowniez kciuki!!!
Ja mialam śluz i wody caly porod podbarwione krwia i polozna powiedziala, ze to normalne i oznacza, ze szyjka sie rozwiera czy jakos tak.
Ciekawa jestem ile czasu zajmie mi dochodzenie do siebie. Wszelkie rady od dziewczyn po cesarce mile widziane bo ja zielona jestem. Podobno wstane dopiero jutro, a jedzenie picie? Dali mi suchary, herbatke i rosołek...
Powitajmy Nikolę urodzona 28.02, waga 3200g, długosc 49cm, cc.
Co ja przezyłam to opowiem wam jak dojde do siebie, lekko nie bylo, a i tak zakonczylo sie cesarka.
Mkvet kciuki za Ciebie, oby Tobie bylo lzej i szybciej poszło!
Seforka i Magdalena777 o was tez pamietam. Rowniez kciuki!!!
Ja mialam śluz i wody caly porod podbarwione krwia i polozna powiedziala, ze to normalne i oznacza, ze szyjka sie rozwiera czy jakos tak.
Ciekawa jestem ile czasu zajmie mi dochodzenie do siebie. Wszelkie rady od dziewczyn po cesarce mile widziane bo ja zielona jestem. Podobno wstane dopiero jutro, a jedzenie picie? Dali mi suchary, herbatke i rosołek...
Carolajna32
Beemik gratuluję. Szybko jesz. Ja po 24h dostałam dopiero kleik (bleee) i suchary
Bozienka24
Bemik gratulacje :-)
Ja piłam od kad przywieźli mnie na salę jadłam dopiero wieczorem suchy chleb . Moja rada ruszać się jak najwięcej jeżeli masz jeszcze znieczulenie to ruszaj góra jeżeli już zeszło to staraj się ruszać nogami itd łatwiej Ci będzie wstać później i mniej będzie boleć.
Ja piłam od kad przywieźli mnie na salę jadłam dopiero wieczorem suchy chleb . Moja rada ruszać się jak najwięcej jeżeli masz jeszcze znieczulenie to ruszaj góra jeżeli już zeszło to staraj się ruszać nogami itd łatwiej Ci będzie wstać później i mniej będzie boleć.
Magdalena777
Beemik gratulacje, dużo siły i zdrówka
Bettina2701
Beemik gratulacje!!!!
Moje rady to takie aby się ruszać jak najwięcej mimo, że boli. Ja ruszałam nogami, zginałam w kolanach i prostowałam. A jak już pomogli mi wstać to praktycznie się nie kładłam, ciągle na siedząco albo chodziłam bo z pozycji leżącej czy nawet półleżącej po prostu nie byłam w stanie się podnieść, ktoś musiał mnie chwycić za rękę i pociągnąć
Carola ja też po 24 h dostałam taki sam zestaw do jedzenia Ale może to też kwestia znieczulenia kiedy i co dadzą do jedzenia.
Dziewczyny czy znacie coś na ból gardła co można zażyć bezpiecznie przy KP?
Moje rady to takie aby się ruszać jak najwięcej mimo, że boli. Ja ruszałam nogami, zginałam w kolanach i prostowałam. A jak już pomogli mi wstać to praktycznie się nie kładłam, ciągle na siedząco albo chodziłam bo z pozycji leżącej czy nawet półleżącej po prostu nie byłam w stanie się podnieść, ktoś musiał mnie chwycić za rękę i pociągnąć
Carola ja też po 24 h dostałam taki sam zestaw do jedzenia Ale może to też kwestia znieczulenia kiedy i co dadzą do jedzenia.
Dziewczyny czy znacie coś na ból gardła co można zażyć bezpiecznie przy KP?
reklama
Magdalena777
Bettina gardło wyplucz solą i woda utleniona mi pomaga. No i tabletki do ssania *spam* chyba nic innego nie wykombinujesz