reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2016

reklama
Demollka niestety diabetolog zachwycony nie byl. Insulina poszla w ruch....na poczatku troche dol byl ale przeszedl byle tylko bylo dalej dobrze.
Zobaczymy w poniedzialek i wtorek co powiedza jak mala rosnie i za dwa tygodnie znow wizyta u diabetologa.
W sumie przygotowywalam sie psychicznie bo mowil ze jak nie bedzie wiecej niz 6 pomiarow zlych to nie jest zle a idac na wizyte 16 bylo zlych

Jestem dziewczyny. Próbuję wyjść z.doła po tym,jak mi.w.czwartek powiedzieli, ze mam GBS dodatni. :-(

Wiem wiem...to nie koniec świata i trzeba być dobrej myśli,ale mam taką kumulacje ostatnio wszystkiego, że gdzieś na moment zabrakło pozytywnego myślenia :sorry:

Aschlee lepiej brać insulinę,niż męczyć się dietą bez rezultatu. Już nie dużo nam zostało. Damy radę ;-)

Demolko rośniesz powiadasz? No chce to zobaczyć :-p Odnośnie bóli pępka,to moja koleżanka miała wklesly i tak ją bolał,ale nic poważnego to nie było.

Bettina śniegu zazdroszczę. Moje dzieci już 6 rok na niego czekają :-)

Zuzanko przy tym bólu to Ty lepiej odpoczywaj. Ja ostatnio jak przesadziłam to wiesz jak się skończyło. Sprzątanie może poczekać :-)

Anit jak ten ból? Przeszło coś? :confused:

Bozienko tez zauważyłam, że cisza tu straszna. Szkoda :eek: Mój Theo nadal głową w dół,ale na bank zmienił stronę,bo teraz czuję kopniaczki pod lewymi zebrami :-)

Natka ja juz dawno jestem w rodzinie wykleta,ale uwierz że z czasem umiem z tym żyć. Nie będę na siłę u kogoś zebrać o.szacunek ;-)

Aschlee z pewnością łatwo Ci nie jest ale pewnie przy skaczącym cukrze jest to dla Was bezpieczniejsze. Dziewczyny w szpitalu na insulinie mówiły że czują się spokojniej a dzieciaczki ładnie przybierały na wadze. Czas szybko zleci i za moment tuląc Vivi nie będziesz już tego pamiętać:)

Magdz a co to jest ten GBS jak mogę spytać? mam nadzieję że niedługo wszystko wróci do normy, mąż pomaga więc zawsze masz ogromne wsparcie:-)

Anit a może Ci się tak stawia ja miałam takie gule twarde i ciągnęło przy obracaniu się, spróbuj moze nospa pomoże, zawsze troche rozluźni mięśnie

Zuzanka a to mnie zdziwiłaś myślałam ze pępek się chowa po porodzie jak wszystko wraca do normy:-)

Demolka gbs to paciorkowiec. W Pl Wam robią wymaz ok 35-37 tygodnia i jak jest dodani,to podają antybiotyki w trakcie porodu. Generalnie mamy go zawsze w układzie pokarmowym, a czasem trafia tam gdzie nie trzeba. Dla nas nie groźne,a dla dziecka bardzo jeśli podczas porodu go złapie. U mnie niby planowe cc wiec powinnam się nie martwić,ale z drugiej strony jakby mi wody odeszły wcześniej to już nie jest takie zero stresu. Wyszło mi to z wymazu co mi wtedy w piątek pobrali w szpitalu w nocy.

o kurcze to nie fajne ale jeśli teraz juz go wykryto to nie można jakoś na tym etapie się go pozbyć? Mi w szpitalu też pobrali wymazy i na szczęście nic nie wychodowali

hej laski.ja dzis kiepsko sie czuje mega bola mnie plecy,krzyz na maksa ehh uroki ciazy .mi gin nic o wymazie nie wspominal .zobaczyy jak pojde na wizyte czy cos powie.

milego dnia:-)

Demolka gbs nie leczy się wcześniej,bo nawet po wyleczeniu często nawraca i nie ma sensu w związku z.tym narażać dziecka na.działanie antybiotyków skoro może mu zaszkodzić dopiero przy porodzie. Dla mamy jest to zupełnie nie groźne.

reklama
Madziu lepij ze jest teraz wiadomo bo przynajmniej cie podlecza.za tydz mam wizyte i sie zapytamlekarza o wymaz lepiej wiediec co ijak.wam tez te plecy tak dokuczaja:baffled:

Do góry