reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2016

reklama
Gwiazdeczko, Mateusz też sam zasypiał, dopóki nie nauczył się stawać w łóżeczku. Od tamtej pory każda próba położenia dziecka bez uprzedniego zaśnięcia kończy się staniem w łózku :-/

Bozienka trzymam kciuki :-)
Aniołki są magnesem na lodówkę. Kwiaty zwiędną, kartki trafią na strych magnes zawsze się przyda.
Mój pierworodny od początku był uczony samodzielnego zasypiania i tak jest do dziś (chyba że jest chory albo ma słabszy dzień). Dostaje buziaka, przytulam go przed snem, mówię Kocham Cię i ot cały rytuał.

Odnośnie ślubu to u nas skromnie, ślub w urzędzie później w restauracji obiad dla rodziny wiec ze świadkami i jednymi znajomymi ok 24 os. Byly:) tort był taki nasz ale chodziło tez o smak bo kobieta robi przy okazji zdobień naprawdę dobry placek :) ja miałam sukienkę fakt zaszalalam ale liczę ze jak w końcu doczekam się unieważnienia ślubu kościelnego to jeszcze się w nią wcisne

Co do koleżanki lejacej wodę mnie nic nie zdziwi moja znajoma jest też w ciazy ponad miesiąc młodszej i mi kiedyś mówi ze się tak zestresowala ze nie pamięta czy lekarz hej powiedział ze dziecko ma 15 mm czy 15 cm :)

Ja miałam na cywilnym granatową sukienkę a wszyscy oglądający zdjęcia pytają dlaczego czarna była ;) :)
A ja miałam jazdę na granat ciemny ;)

Serio nie rozumiem takich kobiet. Przecież takie lanie wody niczego nie zmieni. Dziecko będzie rosło swoim tempem bez względu na wymysły mamusi i przyjdzie na świat, kiedy będzie gotowe (mówimy o ciąży bez komplikacji).

reklama
Ja nie wiem czy to wynika ze sciemniania czy przypadkiem nie z nie wiedzy. Bo to ze jest w ciąży to nawet nie wątpię ale gdyby się interesowała kolejnymi etapami ciąży np tydzień po tygodniu jak rozwija się jej dzidziuś to nie będąc u lekarza by nie powiedziała ze jej dziecko ma 15 cm :) tylko np na moim etapie nasze dziecko ma ok 2 cm :)

Do góry