reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2016

reklama
Hej. Miałam lekko intensywny dzień, ciut w pracy, potem spacer z obiadem, zakupy (znowu obkupiłam malucha). Od 17 w domu, leżę i jem. Szukam ekipy remontowej i wybrałam młodej meble bo w tym roku nie zdążymy się wyprowadzić więc trzeba ogarnąć temat dalszego mieszkania tutaj jeszcze ok kilku miesięcy do roku :(
Wystawiam jeszcze teraźniejsze meble na sprzedaż.
Posłuchałam maleństwa przez detektor, poczułam je przy okazji i od razu świat jest piękniejszy.
Teraz przerwa na film i spać, jutro znowu muszę iść do pracy.

Anit ja poczułam nie wiem dwa tygodnie temu i od tej pory cisza wiec juz bym wolała nic nie czuć i poczekać na systematycznie się powtarzające ale co mam zrobić, dobrze że na detektorze słyszę ze serduszko zasuwa:)

Bozienka jak się ma firmę to nie da się leżeć 7 dni w tygodniu :(
Miałam PIP u siebie i muszę ogarnąć dokumentację, jeszcze chwila zawirowań. Poza tym odpoczywam ile mogę. Z domu wyszłam o 13, wcześniej leżałam. Od 17 znowu leżę. Większość rzeczy robię zupełnie bez wysiłku :)

Kropek a słyszysz na detektorze jak się rusza ?? Hehe potwierdzam przechodziłam przez to co kropek tez czułam potem nie potem znowu od jakiś 3 dni czuje codziennie :-) raz mocniej raz słabiej raz w dzień raz jak się położę ;-) ale jest

Według OM 14 tydz. 2 dni ale według usg 15 i 4 dni. W pierwszej ciąży jeśli dobrze pamiętam to było między 20 - 21 tyg. W drugiej w 18 tyg. Wiec chyba mam czas. A w dodatku na ostatnim usg moja ginekolog powiedziała że dziecko jest bardzo spokojne. ( nie wiem czy się martwić z tego powodu czy cieszyć ).

reklama
Kropek :-) hehe fajne takie .carolajna nie zmienia to faktu ze masz lezec :-)

Anit :-) moje na usg były też spokojne w 9 t tylko ruchliwe potem leżało sobie spokojnie ;-) teraz wygląda na ruchliwe ;-) zobaczę we wtorek :-D juz się doczekać nie mogę jutro z rana na badania jakoś dzień przeleci i wtorek będzie najdłuższy ;-) do 15 będzie się ciaglo ;-)

Ostatnia edycja:
Do góry