reklama
Bozienka24
Fanka BB :)
Kropek :-) heheh fajne :-) tez nie jestem za tego typami imprez ale torta bym zjadła ;-)
Magda_z_uk
Po pierwsze MAMA ;)
Ja nie znoszę robić tortów w masie cukrowej. Jak dla kogoś, to ok. Jego wola Ale jak do domu, to masakra, bo mi każdy zostawia na talerzu cały ten lukier Może też dlatego,że w Uk są tak popularne i już mi bokiem wychodzą. I powiem Wam,że ludzie są czasem dziwni. Podasz im cenę, a oni, że "łoooo matko, za drogo". Tylko nikt sobie nie zdaje sprawy jak dużo czasu pochłania samo przygotowanie tortu (pieczenie, krem, przełożenie i tynkowanie), a co dopiero dekoracje. Ten mój meincrafta niby taki niepozorny, a czasu tyle poświęciłam, że głowa mała.
margarita888
No właśnie, z tym lukrem to trochę szkoda, tyle pracy, a właściwie nic z tego nie ma. Ja jestem okropnie praktyczna, wszystko musi być do zjedzenia :-)
Madzia dla mnie to jest arcydzieło takie zdobienie takze ja np uważam ze ta kobieta kasuje mało jak za takie cuda
Odnośnie masy to ja ją uwielbiam a figurki można zasuszyc i one twardnieją
U mnie na ślubie dzieci ciasto zostawiamy a lukier jadły ale to może też kwestia rodzaju masy no i smaków oczywiście a najzabawniejsze było jak dzieci miały ubaw bo np jadły rękę cioci albo głowę wujka
Odnośnie masy to ja ją uwielbiam a figurki można zasuszyc i one twardnieją
U mnie na ślubie dzieci ciasto zostawiamy a lukier jadły ale to może też kwestia rodzaju masy no i smaków oczywiście a najzabawniejsze było jak dzieci miały ubaw bo np jadły rękę cioci albo głowę wujka
Magda_z_uk
Po pierwsze MAMA ;)
Bozienko ja chyba w sumie też, choć znowu jak dzieci proszą o coś, to nie odmawiam. Jak mi córka zażyczyła sobie tort z masą cukrową, to zrobiłam, no bo wiadomo :-) Lubię jednak wyzwania.
Magda_z_uk
Po pierwsze MAMA ;)
Kropeczku tak, ja wiem. Ale zaschną odpowiednio te, z masy do figurek. Zwykła masa cukrowa po czasie się rozpuści ;-) Dzieci to inny temat. Jak robię tort dla dzieci, to zawsze muszę tyle figurek, ile dzieci, żeby żadne nie było pokrzywdzone :-) Wiadomo,że wszystko jest kwestią gustu i smaku. Technik dekoracyjnych jest teraz tyle,że każdy coś dla siebie znajdzie. :-)
reklama
Bozienka24
Ale spokój ;-) mnie znowu spanie łamie :-( gdybym nie oduczala córki spania w dzień to z miłą chęcią bym sobie poszła z nią spać. Coś mu brzuszek dzisiaj twardnieje :-( i krzyże bolą ehhh mam tylko nadzieje ze nic tam się nie dzieje naszczęście do wizyty wsumie jeszcze półtora dnia i 2 noce ;-)