reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2016

reklama
Carolajna masz racje zawsze boli tak samo :( teraz musi wszystko byc dobrze i w lutym,najwczesniej styczniu przytulimy nasze wyczekane Skarby

Bozienko no cos Ty hihi staram sie myslec optymistycznie aczkolwiek nie bede klamac tego krwiaka sie troche boje...ale staram sie myslec pozytywnie.Ze nie moze byc niebezpieczny skoro kolejna wizyte ustalil na za 4 tygodnie ;)

Ostatnia edycja:
Carolajna - zaciekawiłaś mnie tym domem z gotowych elementów... co to za domy? My budujemy tradycyjnie, to stan surowy zamknięty z działówkami w środku, przyłączami i robotami ziemnymi przed budową zajmie nam ok 3 miesięcy - wydaje mi się, że wcale nie tak źle...

Aschlee - ja też nie czuję ruchów, jeszcze jest czas...

Dziewczyny, staram się nadrabiać te stare wpisy, ale się nie da - tyle produkujecie :-D

Aschlee - z tymi ruchami to nie Ty jedna, ja w pierwszej musiałam czekać prawie do 20 tc, w drugiej może jakieś minimalne ruchy wcześniej, ale tu mnie lekarz uspokoił, że łożysko jest na przedniej ścianie i tłumi ruchy dziecka. I praktycznie przez całą ciążę slabiutko go czułam. Teraz oczywiście nic nie czuję i raczej się nie spodziewam w najbliższym czasie.

Co do pierwszej ciąży to wtedy pracowałam prawie do końca i wszyscy się tam ze mną obchodzili jak z jajkiem, w domu odpoczynek, zero dodatkowych obciążeń... Sielanka. Teraz przez większość czasu nie pamiętam że jestem w ciąży ;-)

Magda z UK - nie miałam. Kurcze... tak jakbyś miała mało stresów to jeszcze to łożysko. Ale jestem pewna, że teraz będzie wszystko dobrze.

Szogi - my budowę planujemy ruszyć w przyszłym roku, ale plany jeszcze nie konkretne. Mam nadzieję że też szybko to pójdzie. Osobiście mam nadzieje że O. będzie mogła do pierwszej klasy pójść od razu tam. Niby to jeszcze 3 lata, ale wiadomo jak to bywa.

zuzanka - spokojnie zdążycie, my pod koniec maja ruszyliśmy z budową, a w przyszłym tygodniu będzie dach robiony. Gdybyśmy się sprężyli, to pewnie przed porodem dałoby się przeprowadzić, ale córka tu będzie chodzić do zerówki jeszcze, nie chce jej wozić później do przedszkola z innej dzielnicy, tutaj to mam 5 kroków. Tylko za papiery musicie się szybciej zabrać. Teraz coś ułatwili, nie ma pozwolenia, u nas to taka biurokracja była, że szok.

Aschlee - ja też po 3 stratach - kurcze duzo nas tu... :-(

Ashley spokojnie ty również się doczekasz kochana :*
Margaritta czekamy na dobre wieści :)

Choco ja zawsze byłam zakręcona ale teraz wyjątkowo zauważam brak koncentracji i słaba pamięć :(
emka tez miałam ten problem w nocy jak ciśnienie do wc miałam a tu się wyplać nie można hehe ;) ja zawsze kołdrę między nogi kladlam ale teraz mi to już nie wystarcza

Madisonii widziałam ten pas w smyku ostatnio jakoś mi się tąk skojarzyło ze to się zakłada jak problem z rozchodzącą blizna jest ;) nie przystanelam jednak przy nim na dłużej ;)

szmokuss moja tez pierwsza a jesrem 13 + 4 wiec nie ma reguly:)

Bozienka mniam zrobiłaś mi ochotę na melon i skąd go ja teraz wezmę? A miałam kupić jak byłam w sklepie i się rozmyślilam..

Ja po relaxingu w wannie wzięłam się jeszcze za borówki ;) co to je wczoraj na byłam i se ostatnio poszłam na łatwiznę i fruzeliny nie zrobiłam tylko wszystko zamroziłam to dziś no trzeba było się wziąść za siebie ;)

PS. Trochę chyba jednak dziś przesadziłem z ilością pracy i teraz mam za swoje bo mnie rwie w krzyżu i w biodrze:(

reklama
Od dwoch dni mam mega smak na maslanke.Wypilam dzisiaj dwa kartony i kubek i ciagle mi malo [emoji15]

Do góry