reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2016

reklama
Cześć dziewczyny

Rozmawiałyście o farbowaniu włosów, i ja mam też dylemat. Jestem farbowaną blondynką,
ale farbuje tylko odrost, i teraz mam już spory, bo zwykle robię to raz w miesiącu..
Ale boję się. W poprzedniej ciąży też czekałam, i zafarbowałam dopiero w 13-tym tygodniu,
i choć nie mogę na swoje włosy patrzeć jakoś zacisnę zęby i zaczekam

Magda cieszę się że jesteś pod dobrą opieką, i położna fachowo Cię przyjęła...
Będzie dobrze, czy to możliwe by wirus ponownie się pojawił? Masz trójkę zdrowych
dzieciaczków i to też będzie zdrowe. Teraz jesteś przeczulona i będziesz
mieć rękę na pulsie

Ati ja też mam ochotę na zakupy, i ostatnio rozglądam się za luźniejszymi ciuchami

kr0pek mnie też męczą, dlatego bardzo uważam na to co jem. Bo to nie tylko gazy tylko wzdęcie
takie że mnie skreca od środka, ostatnio tak miałam, że leżałam i kwiczałam. Bo jeszcze gorsze
są gazy które nie chcą wyjść

to zawsze ulga, pomyśl sobie jak by Ci się chciało, a nie mogłaś zrobić. Ja myślałam że brzuch mi rozsadzi od środka. Ale to moja wina, nażarłam się śliwek jakbym pierwszy raz na oczy widziała ...

Tez mam problem z wzdeciami no i niestety ulatnianiem tez :/ biore espumisan ale tak srednio pomaga

Mnie tez to meczy :/ szczególnie, ze mam problemy z jelitami i wystarczy, ze zjem cos co mnie wzdyma i potem mnie skręca okrutnie.

Dziewczyny, bo ja już chyba trochę odchodzę od zmysłów. Wydaje mi sie jakby objawy ciążowe ustąpiły a to 8 i pół tyg za mną dopiero. Czuje sie jakby lepiej niż przed ciąża [emoji5]️ wiem, ze powinnam sie cieszyć, ale uspokoicie mnie trochę, bo jestem panikarą [emoji6]

Novaspace ja mam ten sam problem z włosami. Do tego najpierw muszę rozjaśnić odsrost [emoji19] chyba sie wstrzymam jeszcze.

Szmokuss ja Cie uspokoje a co ;) a wogole to witaj bo chyba jeszcze sie nie przywitalam ;)

Ja tez panikowalam jak objawy w jeden dzien byly a w drugi nie...wczesniej BA dzo zle mi sie to kojarzylo wiec na wizyte jechalam mozna powiedziec ze lzami w oczach ale okazalo sie ze to ze objawy zanikly nie oznaczalo nic zlego :)
Nie martw sie objawy wroca za kilka dni byc moze ze zdwojona sila...
Prosze mi myslec pozytywnie.Musi byc dobrze i w lutym wszystkie zdajemy relacje z porodowek i chwalimy sie fotkami[emoji106]

Ja z corka mialam ciaze bez wiekszych problemow i bylo wszystko dobrze :tak:

Ostatnia edycja:
reklama
Ja tez sie wstrzymam z farbowaniem do 14 tygodnia, jak juz tyle wytrzymałam to jeszcze chwile dam radę.
Szmokuss nie stresuj sie, myśl pozytywnie, bo przecież nie masz powodów do obaw :) u mnie mdłości pod koniec pierwszego trymestru osiągnęły kulminacje, wiec widzisz... Zawsze objawy mogą jeszcze zaskoczyć ;) chociaż nie życzę tego :)

Do góry