reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2016

Ja będę farbować w tym tygodniu, dla swojego spokoju chciałam poczekać do końca pierwszego trymestru. Farbuję się na blond i niestety muszę mieć mocną farbę, żeby złapała mi odrosty, teraz większość jest bez amoniaku, ale mają w zamian inną również szkodliwą substancję, która mimo, że jest słabsza to jednak musi być użyta w wyższym stężeniu i wychodzi na to samo.

reklama
Ja jeszcze nie farbowałam ale na pewno będę.
A co do kreski to ja nigdy nie miałam.

Dzięki za odpowiedzi odnośnie witamin ja biorę na razie kwas a położna mówiła żebym kupiła sobie feminatal od 2 trymestru myślałam żeby kupić z tym dha

Landrynko dzieki, ale mam nadzieje, ze dramat z oponami sie juz nie zdarzy.Mam nadzieje, ze zagladac do nas bedziesz.I powodzenia w realizowaniu planów. Za dobra jestes na McDonald's

Muszę nadrobić wszystkie Wasze posty, żeby byc na bieżąco [emoji5]️ dziękuje za przywitanie mnie, Kochane jesteście. Ja biorę kwas foliowy i femibion natal 1.
Tez muszę rozjaśnić odrost i potem na to farbę nałożyć i zastanawiam sie czy to nie zaszkodzi, czy lepiej wstrzymać sie do II trymestru.

Witam ponownie :happy:

Dziewczyny byłam u tej położnej. Okazało się, że na zastępstwie tej mojej była akurat taka, co przychodziła do mnie po stracie Kaji do domu i doskonale mnie pamięta. Bardzo dużo mi wtedy pomogła. Dziś w trybie pilnym przekazała moją kartę ciąży. Szpital ma wyznaczyć mi szybko spotkanie z tym lekarzem, co wykrył chorobę Kaji tu, w Swansea. Powinnam być jak najszybciej monitorowana, bowiem nawet jak wyjdzie teraz wynik parvovirusa negatywny, to nie wiadomo, czy się nie ujawni we krwi za kilka tygodni. Babka z ogromnym sercem. Wykonała przy mnie kilka telefonów. Każdemu mówiła,że to ważne. Że ma być na już. Dała mi swój nr telefonu w razie W. Sama powiedziała,że to ona powinna być moją położną teraz, no ale nie da rady...mimo wszystko cieszę się,że była tam dziś. Czekam na telefon od niej, kiedy mam się stawić w szpitalu u lekarza. Troszkę mi lżej :sorry:

Milenia cudownie czytać,że wszystko u Ciebie ok. Szkoda,że tak rzadko zaglądasz :sorry: Przyznam szczerze, że dziwi mnie taka pewność lekarza co do płci na tym etapie. Nie zrozum mnie źle, ale jak mogłaś widzieć jajeczka, kiedy do 16tc obie płcie nie mają widocznych zewnętrznych różnić w narządach płciowych? Jest teoria Nuba, ale nawet Ci lekarze, co ją znają, zaznaczają, że to nic pewnego ;-) Najważniejsze,że dziecko rośnie zdrowo :tak: Wyniki genetyczne masz bardzo dobre. Tzn małe prawdopodobieństwo urodzenia dziecka chorego :happy:

Szmokus witaj wśród nas i zapraszam do wspólnego klikania :-)

Solla jak tam u Was? Opony jeszcze nie dotarły? Mam nadzieję,że chociaż masz jak odpoczywać :sorry:

Jadzia ja biorę tylko dużą dawkę kwasu foliowego i magnes. Coś mi dziś położna wspomniała o wit D, ale to temat na II trymestr, więc nie wnikałam w to ;-)

Kropek
ja tej kreski nigdy nie miałam, ale ciesz się, bo to taki widoczny objaw ciąży :tak: Powstaje na skutek zmian hormonalnych, choć nie u wszystkich.

Madzia Ty się ciesz,że masz taki lekki początek ciąży :-p Wiem,że to czasem daje do myślenia, ale uwierz....są takie bezobjawowe ciąże :happy:

Bozienko
, też tak mam,że przestają mi smakowac rzeczy, które normalnie jadłam z apetytem. Heh....kto dojdzie za babą w ciąży? :eek:

Kasieczek współczuję Ci bardzo tego paskudnego samopoczucia! Trzymaj się kochana. Ja tam mam nadzieję,że jednak z czasem trwania tej ciąży poczujesz się lepiej :tak:

Margarita ja generalnie nie farbuje włosów, ale śmiało bym to robiła w I trymestrze ;-) To już nie te czasy, że farby mogły zaszkodzić dziecku :tak:

Landrynko, trzymaj się i powodzenia Ci życzę, cokolwiek masz zamiar teraz robić :tak:

Nova doskonale Cię rozumiem. Ja się cieszę tą ciążą, ale oczekiwanie na wyniki tych wirusów mnie zabija :-( Są momenty, kiedy snuję czarne wizje, a zaraz znowu sobie mówię,że przecież musi być dobrze. Najgorsze,że ta niepewność u mnie potrwa przynajmniej do 30tc, bo tak długo dziecko może wykazywać objawy zarażenia wirusem. Musimy jakoś to przetrwać :sorry:

Choco, M@linka, Aschlee, Retromama, Zuzanka, Mama, Ati, Demolka, Carolajna, Gwiazdeczka i reszta gangu, piszcie dziewczyny co u Was :happy:

Idę obiad szykować, choć mam dość tego dnia. Najpierw spędziłam 1,5 godziny u położnej, potem drugie tyle w banku, zakupy i teraz gotuję. Na dworze leje, dzieci znudzone....póki mąż w domu muszę jakąś wycieczkę wymyślić :happy:

Miłego popołudnia Wam życzę!

reklama
Do góry