reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lutowe mamy 2016

reklama
Demollka to macie jakiegoś super proboszcza. Dobrze że dało się gdzieś indziej załatwić. Ja miała przeboje ze ślubem do tego stopnia że miesiąc przed zmienialiśmy parafię. To było dopiero zaproszenia wysłane i trzeba było wszystkich obdzwonić że jednak inny kościół.:):) Ale to było 11 lat temu teraz jest nowy proboszcz.

Bettina bobovita jest gęstsza a z gerbera to jabłko takie półpłynne było. Gęstsze się lepiej w buzi utrzymuje i nie wylatuje bynajmniej u nas.;) A łapacz ślinek to takie trójkątne cudo pod szyjką. Ola poleciła a Demollka podpowiedziała że mają w pepco więc kupiłam dwa za 9,99. Małej się spodobało i zostało nawet nadprogramowo wyciumkane:);) To co kupiłam przypomina taki mały trójkątny śliniaczek ale jest bardziej "eleganckie" a Olka ma podobno trójkątne chusteczki pod szyjkę.

Bettina proszę nie pocieszaj Caro na starcie bo się dziewczyna załamie;)

hej:)
ju nas od wczoraj w domku szpital czyli M chory (wedlig M umiera)wg mnie to przeaiebienie:) hehe
zabralam Karola do osobnego pokoju i tam spimy;)
Wasze maluszki czesto kichaja w ciagu dnia?bo mojemu sie to zdaza czesto
do tego dzis delikatnie pokaszluje(nie jest tonkaszel taki jak u chorej osoby) ,brak objawow goroczki I nie jest marudny. Wiec nie wiem czy swiruje czy rzeczywiscie jest cos na rzeczy ;p

Betula ja mialam cc, ale karmie piersia i podaje probiotyk biogaie chyba od 14 dnia zycia...ale to jest wedlug mnie troche tak jak pisze Bettina, czyli straszenie matek w celu uzyskania klientow na jakis lek ;]

Bettina na pewno znajda sie odpowiedni kandydaci na chrzestnych, przeciez to nie musi byc nikt z rodziny :)

Demolka my tez chrzcimy w nie swojej parafi. Wybralismy koscil ze wzgledu na to, ze jest blisko restauracji, w ktorej chcemy zoorgnizowac obiad :) Na szczescie ksiadz nie robil zadnych problemow.

Magmich no jednak sa ksieza, ktorzy lubia utrudniac ludziom zycie np. z takiego wzgledu, ze rodzice nie maja slubu koscielnego, albo u mnie w parafii ksiadz nie chcial rozgrzeszyc mojej kolezanki, bo przed slubem mieszkala ze swoim narzeczonym.

PaniAg ale mialas eleganta :) a przebieralas go w trakcie imprezy? Czy wytrwal tak do konca?

Carolajna Twoje ubranko tez mi sie bardzo podoba i chyba bede szla bardziej w takim kierunku, bo material wyglada na wygodny.

NowaNatka Antek dosc czesto kicha, kaszlec tez mu sie zdarza, ale to dlatego, ze zaksztusza sie slina albo jak pcha raczki do buzi.

Natka moja często kicha ale zazwyczaj ma marchewkę w nosie bo jak je to bańki puszcza hehe oczyszczam solą i przechodzi:)

Dziś pobudka z płaczem co 2h była wyglądam jak zombi!

Magmich Ala też uważa ze te śliniaki są smakowe:) a z tesco mamy też są bardzo podobne tylko zapięcie zamiast na rzepy to na zatrzaski

Nie przebieralam bo caly czas spał. Bylo zimno wiec jeszcze bylo zwykle biale body i biala kurtka. Plus bialy koc.. Zimnica byla okropna.
Alw z tego co wiem to w lecie przebieraja potem dzieci w innw ciuszki.

U nas znow ponuro;)

U nas wśród znajomych dwa bobasy w drodze, 11 i 17 tydzień. Fajnie bo Hania będzie miała się z kim bawić :D
O 12 Hania miała jeść dynię to poszła spać. :p To nie takie proste wcisnąć to dodatkowe jedzenie między mleka bo jak jest najlepsza pora to u nas wtedy drzemka ;)
Noc całkiem niezła, o 5.30 mleko i spaliśmy jeszcze do 9 :) Wstawałam tylko odwrócić z brzucha na plecy :D

Moja często kicha, 2-3 razy pod rząd. Ale to dobrze bo nosek sobie oczyszcza :)

Ola a czemu jeszcze podajesz probiotyk? Coś się dzieje u was?

my juz po pierwszej marchewce ;) wyglada na to ze smakowalo;-)
tylko bardzo szybko styglo mi jedzonko w misecze.jak cieple robiscie jedzonko?gorace a potem przestudzacie?;)

reklama
Natka ja obiadki podgrzewam troche zeby byly cieple a deserki podaje w temp pokojowej,kaszki na noc tez te geste w miseczce robie cieple :)

Ja jutro jade pokupowac nowe smaki.Dzis Vivi sprobowala taki i smakowal ze zjadla caly duzy sloiczek.Musze dokupic wiecej bo to tylko przez jakis czas ma byc

1468761562-1d1mld.jpeg

A na oboadek dzis wolowinka,ziemniak,kukurydza i warzywka

Do góry