reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2016

reklama
Betula sama robiłas czy ze słoiczka? pamiętaj ze każde jabło jest mniej lub bardziej słodkie tak jak słoiczki różnych form mają całkiem inny smak:)
Natka u nas dzień głównie na mleku, od rana co trzy godziny ale np jak wypada o 15 to ja o 14-14.30 daję obiadek, żeby nie na głodniaka i zobaczysz że Dzieci długo na nim nie wytrzymują bo po godzinie, półtora domagają się mleczka:) popołudniu też z godzinę półtora po mleczku dają owoce. Na początku Ala zjadała 125 na dwa razy teraz jak coś posmakuje to z łyzeczką nie nadążam hehe

Ola przez cały tydzień jedno?dziwne... A dziecku współczuje rodziców, sama mam w rodzinie takich co z domu nie wychodzą a córka prawie 4latka i boi się dzieci a w piaskownicy stoi bo nie wie co tam sie robi. Aż szkoda dziecka:(

Ostatnio koleżanka z DE była u nas i jej lekarze zalecili żeby po obiadku zaraz dała ze dwie trzy łyżeczki owoców bo niby jakieś witaminy lepiej się wchłaniają, słyszałyście coś o tym?

Widzicie jedni każą po mleku inni przed, ja uslyszałam od lekarki że nie na głodniaka! wiec z godzinę pół przed mlekiem daję bo jak moja czasami jeszcze tak ulewa to jak dam po mleku to bedzie katastrofa.

Demolka,za leniwa jestem na robione jedzonko na samym początku,więc słoiczek:) kwaśne było, bo probowalam, ale tez młoda jakoś niespecjalnie zainteresowana była jedzeniem. Jutro spróbuję kolejny raz,ale nic na siłę :)

Napisane na XT1562 w aplikacji Forum BabyBoom

Dwmollka mnie pediatra mowil to samo

Dzis Vivuli przyszla paczka z Hippa i z Bebevity :D
A tam po sloiczku w jednym biala marchew i soczek jablko,marchew,ananas ,a w drugim obiadek kalafior z groszkiem,ryzem i indykiem i deserek truskawka,malina i jablko

Ostatnia edycja:
Hej,
ja mam dzisiaj bardzo zalatany dzień. Zakupy, pranie, prasowanie, obiad na jutro uff...dopiero usiadłam i marzę o kawie. Jeszcze muszę do Tesco podjechać bo mają pieluchy w bardzo dobrej cenie ale z kartą.

Betula moja sypia w dzień czasem nawet całkiem sporo. Jakie jabłuszko podałaś? Ja kupuję z bobovity bo jest dosyć gęste w porównaniu np. z gerberem.

Ja obiadek podaję tak jak Demollka pomiędzy mlekami. Dzisiaj był indyk z warzywami i chyba to będzie jedno z ulubionych dań. Kupiłam dzisiaj też coś z łososiem ale na razie czeka w kolejce.

Magmich moja za łososiem gerbera szaleje!! ale musze ja poobserwować bo ostatnio miała wysypkę i teraz poczytałam a tam w składzie kilkadziesiat % przecieru pomidorowego!!

Widzisz Aschlee czyli moze coś w tym być, to jeszcze słyszałam ze witD podaje sie wieczorem przed mlekiem bo się lepiej wchłania.

Betula ja w większości jadę na słoiczkach, ostatnio zrobiłam sama z króliczkiem na kilka obiadków i zagotowałam w tych słoiczkach co dla małej daję i wszystkie wyszczeliły:(( i wszystko do wyrzucenia:((

Demollka hihi u mnie pediatra tak wlasnie kazal podawac i tak tez robie.Zanim pojdziemy spac daje vitD potem za jakies 10 min mleczko i spac :tak: Na poczatku podawalam rano tabletke z vitD a po jakichs 2 miesiacach sie zgadalismy ze lepiej podawac wieczorem.
Ze niby lepiej sie wchlania,ze w ciagu dnia dziecko np moze ulac co za tym idzie bedzie jej mniej itp

Ostatnia edycja:
Ja też witaminę D podaję z wieczornym mlekiem. Najpierw młoda wypije trochę dostanie witaminkę i dopija resztę. Tu chodzi też o to że D jest rozpuszczalna w tłuszczach więc dlatego powinna być podawana z jakimś posiłkiem.

Magmich a odrazu po podaniu dajesz mleko?Bo mnie mowil ze trzeba chwile (5-10 min) przerwy zeby vit nie zostala na piersi badz smoczku

reklama
Tak od razu (tak mi położna radziła przy pierwszej córce.) Jak ona może zostać na smoczku skoro jeszcze tyle mleka po niej wypije to wszystko z tego smoczka wyciumka. Poza tym moja to prędzej by ją wypluła jakby tego mleka nie było a tak to jest w ciągu i łyknie wszystko;)

Do góry